Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem postala sem nevarna voznica

postala sem nevarna voznica

Evo me. 25 let voznica, v tem času kazni:1x nisem bila pripasana,1x redarska služba,1x prekoračitev hitrosti za 12.V moji vozniški karieri sem velikokrat prekoračila hitrost, velikokrat sem peljala manj kot je bila dovoljena hitrost, skratka vozila sem po občutku in na podlagi določene situacije, ter uživala ob sproščeni vožnji. Nikoli nisem bila udeležena v nobeni prometni, kakšnih 5x je ziher naneslo, da bi lahko krepko fasala (vožnja tupkotov v škarje), ampak hvala bogu, sem pravočasno predvidela posledice in sem uspela nesrečo preprečiti ( dobri refleksi, zdrava pamet), ja se je zgodilu tudi, da bi lahko povozila pešča, ker se je ponoči pojavil kraj ceste in ni bilo zaradi goste megle preglednosti na par metrov, ja pelješ počasi, ampak če ne vidiš , ne vidiš-prekleta megla, lahko bi imela človeka na vesti, pa čeprav sem peljala toliko, da je avto lezel.
No in danes slišim po radio, da od sedaj naprej pa bodo kaznovali tudi voznike, ki prepočasi vozijo.
Madonca že zdaj sem nonstop zijala na števec, da ne prekoračim hitrosti, a zdaj pa še naj, da ne bom prepočasi peljala in nekaj mi ni jasno, pri tej svinjariji: npr. na določenem odseku je omejitev recimo 80, na tem odseku je tudi zelo oster ovinek katerega ne zvoziš, če imaš več kot 30-40 na števcu, znaka pred tem ovinkom ni nobenega ali to zdaj pomeni, če se bo en nedotakljivi z radarom postavil na ta ovinek, bomo plačali kazen, ker smo vozili 40 oz. 50 premalo, ker če boš peljal 80, boš pač pristal v bolnišnici ali v krtovi deželi.
V glavnem kaj želim povedat, odkar neprestano zijam na števec, sem postala manj pozorna na dogajanje ob cesti in na cesti ( tisti ki nočemo plačevat takšnih viškov, smo pač prisiljeni, da vozimo točno po predpisih, ne 10 več ali 10 manj, ker to je že kazen verjetno kakšnih 100 Evrčkov). Tako lahko trdim, da sem postala nevarna voznica za vse udeležence v prometu in tudi sebe ogrožam.
Čez kakšno uro grem na cesto-PAZITE SE ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trapasti zakoni in omejitve gor ali dol, jaz se vsemu prilagodim, pa tudi voznica več kot 20 let, vsak dan 130 km prevoženih v službo in nazaj in NIKOLI dobila NOBENE kazni.

Ko pridem do naselja, nastavim tempomat na 50 ali 40 (kot je pač potrebno) in cijazim dalje. Nič me ne sekira in ovira… lepo in mirno cijazim, avto pa me pelje točno toliko, kot je potrebno:)

kazni za prepočasne so NUJNO potrebne ker se mi dnevno dogaja, da se naserje na cesto nekdo, ki vozi na POPOLNOMA RAVNEM odseku ceste kjer je omejitev 90km/h največ 50, če ima zelo dober dan mogoče pridemo do 60km/h. ker vozim tam ob prometnih špicah je seveda nasproti gost promet tako, da ga niti prehiteti ne moreš (VARNO!). lahko bi šla v škarjice in ogrozila tega idiota in še sebe ampak se raje ustavim med potjo v kakšni gostilni, spijem kavico in grem potem naprej. ampak ker nimam ne časa ne denarja to vsakodnevno početi se bodo morali nekateri pač ali
1. naučiti voziti
2. plačevati kazni
odločite se. ne govorim za takšne ekstreme kot jih opisuješ ti (pelješ 87 nameso 90 ampak krepko pod omejitvijo) ampak kjer se jaz vozim je 70% ravnine in kdor tu ne zna peljati po omejitvah naj se odstrani iz ceste.

Pa daj niso normalni. Zakaj kaznovati, tiste, ki vozijo prepočasi? Saj je logika, da vozi počasi, tisti, ki ne obvlada hitrosti. Se pravi je bolje it po omejitvah, če obvladaš vozilo ali ne, samo da je “by the book” al kako?

Priznam, da tudi sama kdaj vozim malo počasneje, še posebej v tistih delih, ko sem preveidnejša zaradi divjakov na cesti. In zato, ker sem previdna zaradi drugih (beri prehitevačev v škarje,..ipd.) bom kaznovana jaz?

Jaz na AC večinoma vozim 100 – 110, seveda na počasnem pasu. A je za to kazen?

Prepočasni vozniki so tisti, ki vozijo manj kot pol dovoljene hitrosti.

odkar sem ta spisek kazni videl http://avto.over.net/aktualno/zanimivosti/nove_kazni_s_1_7_2011/ sem nehal tiščat. priznam.

ne vem, no, kako enim vseeno uspeva vozit varno in po predpisih. po celi evropi, kaj evropi, po celem svetu šoferjem to uspeva, samo enih par glupih slovenčkov se buni, da je nenormalno, če od tebe zahtevajo, da voziš 50 na uro. veste kakšne kazni so v ZDA? tam nikomur na kraj pameti ne pade, da bi divjal.

in da vržeš uč na števec ne rabiš ravno pogledat proč s ceste, namenoma je zato tudi nekje v vidnem polju, ko voziš. ali se mogoče motim in imate vi števce montirane slučajno kje pri desnem kolenu?

Jaz se tudi trudim držat omejitve sam kaj, ko imam občutek, da se jih samo jaz. Npr. vozim na avtocesti 130, pa me večina prehiti, pred cestninskimi zmanjsam na 50,40…kaj hujšega – in še hujše, če s to hitrostjo nadaljujem do konca omejitve, saj ostali čist podivjajo/te…
Saj bi jaz tud hitreje vozila ampak res bi sedaj težko plačevala še kazni!

po “celi Evropi” nimajo postavljenih znakov za omejitve na vsakih nekaj 100m

po “celi Evropi” nimajo postavljenih znakov za omejitve na vsakih nekaj 100m[/quote]

če se čutiš nesposobnega za vožnjo, je mogoče bolje, če se vožnji odpoveš.

po “celi Evropi” nimajo postavljenih znakov za omejitve na vsakih nekaj 100m[/quote]

če se čutiš nesposobnega za vožnjo, je mogoče bolje, če se vožnji odpoveš.[/quote]

dobro razmišljanje. kar upoštevaj ga.

če se čutiš nesposobnega za vožnjo, je mogoče bolje, če se vožnji odpoveš.[/quote]

dobro razmišljanje. kar upoštevaj ga.[/quote]
ej, nisem jaz tista, ki jamra, da je nemogoče vozit varno in po pravilih. meni to čisto komot uspeva. vsi tisti, ki pa tega niste sposobni, pa raje uporabljajte javna prevozna sredstva.

Hvala bogu za take kazni. Tist ki po suhi cesti ne zna pelat 90 tam kjer je taka omijitev ampak cinca, zame ni sposoben za na cesto. In zrad takih nesposobnezev je veliko nesrec, ker cloveku dopizdi vozit za enem nesposobnim cincarjem in potem prehiteva tam kjer neb smel sam da se ga znebi. Clovek ki ni sposoben voziti po omejitvah ni za na cesto ampak za na avtobus.

No vidiš, še sreča, da zakone ne pišejo taki objestneži, kot si ti. Saj nisi normalna, da razmišljaš, da tam, kje je omejitev 90, morajo VSI peljati 90,……po zakonu lahko peljejo polovico manj, se pravi 45,….eto, pa se buni zdaj.

Ti pa ne samo, da nisi za na cesto, še za na avtobus nisi,…saj če te ti kdo ne bo odstopil sedeža, ko si si zamislila, bo pa po njem.

Tak tip šoferjev, kot si ti je treba spraviti iz cest, v prvi vrsti!

Draga “butasti zakoni”:
Verjetno ne voziš tako fino kot misliš, si pa tudi že precej stara in verjetno ne poznaš ta novih predpisov v prometu. Poglej, jaz imam licenco za vožnjo šele 2 in pol meseca, pa nimam nobenih problemov z pravilnim krmiljenjem vozila. Mogoče bi ti morala na osvežitveni program avtošole – tam ti osvežijo znanja s področja vožnje :))
Sem bila v teh skoraj 3 mesecih že 1x v dalmaciji in 2x pri nas na morju, včasih ( 1x tedensko), pa se z lastnim vozilom prepeljem tudi v službo.
Vozim pa hitro, tudi po zunanjem “preskočnem” pasu po avtocesti – vse tja do hitrosti 110-120 števčnih km/na uro. Za potrebe plačila kazni imam v avtu vedno okrog 400 evrov (dal očka za vsak slučaj), da se mi ni treba sekirat, če naredim napako ali dve :)) Včasih rečem očku, da so me ujeli angelčki na radar in da sem plačala 50 evrov – hi,hi v bistvu sva šle pa s frendico na kavo in sok (in tangice za prijatlco ki je imela r.d. , :)))

Mene načeloma tudi pogreje, da folk tam, kjer je lepa ravna cesta zunaj naselja, ne potegne vsaj 80, če že 90 ne upajo. Ampak kar pa resnično ne štekam, je pa to, da peljejo zunaj naselja, kjer je omejitev 90, nekih mlahavih 60 do 65, ki pa se v naselju ne umirijo na 50 … Torej gredo 60 ali 65 ne glede na vse. WTF?

Mene načeloma tudi pogreje, da folk tam, kjer je lepa ravna cesta zunaj naselja, ne potegne vsaj 80, če že 90 ne upajo. Ampak kar pa resnično ne štekam, je pa to, da peljejo zunaj naselja, kjer je omejitev 90, nekih mlahavih 60 do 65, ki pa se v naselju ne umirijo na 50 … Torej gredo 60 ali 65 ne glede na vse. WTF?[/quote

Se strinjam in tisti ki ne zna na cesti pelat 90 ampak vozi 60, in potem pa pred vsakim ovinkom bremzajo kot da imajo na stevcu 200 zame niso za na cesto, ker so nesposobni! In zaradi takih se dogajajo nesrece in zastoji.

dobro razmišljanje. kar upoštevaj ga.[/quote]
ej, nisem jaz tista, ki jamra, da je nemogoče vozit varno in po pravilih. meni to čisto komot uspeva. vsi tisti, ki pa tega niste sposobni, pa raje uporabljajte javna prevozna sredstva.[/quote]

Verjamem. predpostavljam, da si na cesti z veliko omejitvami vedno prva v koloni.

In, BTW, niso problem omejitve. Problem so ceste, ki toliko omejitev zahtevajo (če odštejemo take, ki so postavljene pretežno zaradi večje donosnosti).

[/quote]

Počasno upravljanje vozila moti samo nepotešene ženskice in prenapihnjene tipčke :))

kakor sem jaz obveščena je tako da hitrost prilagodimo omejitvi in terenu… torej te ne bo nihče kaznoval če ne boš šla 80 v oster ovinek….

moj avto ne zna vozit 50, a bom kaznovana? lahko vozi 40 ali 60, le 50 neeee!

ej, nisem jaz tista, ki jamra, da je nemogoče vozit varno in po pravilih. meni to čisto komot uspeva. vsi tisti, ki pa tega niste sposobni, pa raje uporabljajte javna prevozna sredstva.[/quote]

Verjamem. predpostavljam, da si na cesti z veliko omejitvami vedno prva v koloni.

In, BTW, niso problem omejitve. Problem so ceste, ki toliko omejitev zahtevajo (če odštejemo take, ki so postavljene pretežno zaradi večje donosnosti).[/quote]
boli me kita ce v naselju vozi za mano 50 prepotentnih dedcev, jaz nmam po par sto evrov
viska da bi jih podarila policiji.
jaz vozim hitro tam kjer me to ne udari po zepu. to je na AC. ce pa je v naselju omejitev 40
bom toliko tudi peljala. ali kak kilometer preko. ne pa vec. in boli me kita ce je omejitev zaradi
slabe ceste ali zaradi moznega zasluzka. ti pa lahko zaradi mene financno podpiras tudi
pol policije ce ti je to v zadoscenje.

prvo kot prvo…. ce kazni ne veljajo za vse (vlačič, kresal ipd..) pol je isti kurac kot ce jih ni….
dokler bojo “plavci” jebal reveze in ne bojo ustavljal bmw-jev ki jih bozjo 20letni mulci (le od kje jim denar???) bo vedno tko…
dokler bo en mulac 17 let star iz okolice celja katerega so ustavili ze vec kot 50krat in mu zasegli vec kot 20 vozil se vozu naokoli tudi nebo nic….
ko bo vse to ustima naj se lotjo pa se ljudi ki vozilo uporabljajo za v sluzbo vec al manj…

amerika ima zanimiv zakon…bi rad videl da je tudi pri nas taksen:
-ce napihas ti grozi do 5 let zapora

zakaj nima slovenija dirkalisca???? pa naj se zdivjajo mulci…
zakaj ni varna voznja sestavni del preizkusa vozniskega izpita… (eni se ustrasjo ko jim prvic prime ABS-ker ne pricakujejo da bo pedalo zacelo butat nazaj)
zakaj varna voznja stane 300€ (halooooo a sploh hocete da se kdo prijavi??????)

toliko zakajev…. ko bo le nekaj teh resenih bo tudi kultura voznikov v sloveniji zrasla…

Mene tudi to najbolj pogreje. Če pa imam zraven sebe še soprogo, me pa kar sili, da prehitim nesposobneže, ki ne znajo normalno peljati po ravni pregledni cesti.

Drugače pa zakon kaznuje s 150 Eur take počasne voznike (46. člen)

(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Če boš vozil po števcu cca 5km/h več od dovoljene hitrosti, te ne bo nihče klel ali kasiral za prehitro vošnjo. Veliko huje je, da se po števcu točno držiš omejitve, ker zaradi napake instrumentov takoj voziš par km pod omejitvijo in kršiš zakon, če narediš kolono. Pač, tako je.

Tisti, ki jih boli k… za situacijo za njihovim avtom pa so vse prej kot dobri vozniki. Očitno tvoj avto nima vgrajenega ogledalca v senčniku na voznikovi strani in vzvratnega uporabljaš pretežno za take namene.

New Report

Close