Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem rabljeni avtomobili Setr Kurent – izkušnje?

rabljeni avtomobili Setr Kurent – izkušnje?

A je kdo od vas kupoval oz. kupil rabljen (uvožen) avto pri Setr Kurentu v Ljubljani? Kakšne izkušnje imate? SO bili avtomobili ok, kako je bilo s kilometri – so bili realni? Skratka, ste bili zadovoljni ali ne in zakaj?
Hvala za vsako info!

Iz prve roke ti povem, da pri vsakem avtu (no, vsaj enoprostorcih, ne vem, če prodajajo še kakšne druge) pred prodajo naredijo večji servis (jermeni, vodna črpalka, natezalci, olje, filtri…). Po moje se splača kupiti avto pri njih.

**************************************** (__/) (='.'=) (")_(")

Pinki, pa poznaš Kurenta – mislim, ne osebno, ampak imaš kakršne koli info? Je “one-man band”, ni avtohiša, sam avtomobile uvaža … Skratka …

Ja, mensezdi, da je bolj “one-man band”. Imam še eno informacijo, ampak ni za takle javen forum, lahko mi daš mail, pa ti pišem. Samo bom na netu samo še kakšnih 15 minut, potem pa pridem nazaj šele v torek, tko da ti bom takrat odgovorila.

**************************************** (__/) (='.'=) (")_(")

Že po njihovi spletni strani lahko vidiš da opravljajo dve dejavnosti (http://www.setrkurent.si/), med seboj nič povezani, da oba linka trenutne ponudbe kažeta le na Bolho, da gre za hišo na vogalu Verovškove in Drenikove (dnevno se vozim mimo), ki nima kakega velikega parkirnega prostora in po moje gre samo za neko dopolnilno dejavnost. Takih uvoznikov je malo morje, vsaj jaz bi se jim izognil v velikem loku, znajo biti problemi z kakimi garancijami, reklamacijami… Mogoče je firma v redu, nikakor ni moj namen jo blatiti, jo niti ne poznam.

Kot primer ti pa povem da je bila pred časom v mojem okraju podobna firma, uvažala je avte iz Italije, nasproti te firme pa je avtoelektričar… In k njemu so najprej šla vsa vozila, nato na dvorišče prodaje. Zanimivo je bilo videti da so imela vozila iste znamke, istega letnika skorajda do 10 km enako stanje števcev… Menda ni treba posebaj poudarjati da je šla kmalu po gobe ta firma…

Jaz ti svetujem previdnost in morda kakega večjega uvoznika, uradnega tudi serviserja vozil.

Pozdravljeni, tudi sam se zanimam za nakup pri tem prodajalcu, pa me resno zanima ali so kilometri pri teh avtomobilih res realni. Cudno se mi namrec zdi, da imajo vsi ravno tam okoli 60.000 km. Pa zakaj bi bil kdo tako dober, da bi dajal sedeze zastonj, ce imas vec kot 3 otroke? Za spodbujanje rodnosti bi morala poskrbet drzava in ne en avtomobilski prodajalec. Je pa vsekakor lepa poteza.

no, gospod, ki to dela, je v poslu že od sredinE 90-iH.
Vmes je sicer prenehal, počel vmes še marsikaj drugega, pa se je vrnil na domači teren.
Načeloma pa je med korektnejšimi in poštenejšimi.
Seveda pa je potrebno upoštevati,da gre tu za prodajalce avtomobilov, ki pri teh zadevah (poslovna moral..) le malo zaostajajo za gradbeniki, ki so pri tem seveda brez konkurence.
Tisto s kilometri je pa čista loterija, ga ni, ki bi pri modernem avtu razlikoval 50.000 in 150.000 km. Žal. Tu ostane le zupanje.
Jaz osebno tem kilometrom nikoli ne verjamem. Verjel bi samo,če bi to potrdil verodostojen serviser z ustrezno originalno servisno kartoteko

Se strinjam s teboj glede kilometrov. Tudi sam ne verjamem kilometrom, so pa bolj in manj posteni. Eni zavrtijo nazaj malo manj kot drugi 😉
Verjamem le, ce serviser preveri stevilko sasije v racunalniku. Veliko avtomobilov ima servisne knjige leasing his. Pa tudi tem ni verjeti. Tudi ce ne goljufajo leasing hise, sem slisal za primer, ko je goljufal jemalec leasinga. Leasing hise namrec ponekod omejijo stevilo kilometrov, ki jih lahko naredijo letno in ker jih naredijo vec, potem ze najemniki sami stevce obracajo nazaj.
Me pa zanima kaksno informacijo o gospodu “Setru” ima Pinki, ki sem ji tudi ze napisal osebno sporocilo, pa mi ni nic odgovorila.

cec meni se zdi, da so avti v Italiji nasplošno v slabem stanju. Tako da mislim, da je odvisno, od kod uvaža – recimo, če bi nekdo uvažal iz Srbije, je zagotovo drugače, kot če iz Nemčije ali kje s severa – do avtomobila imajo drugačen odnost.

Sicer pa 3 meseci garancije se mi zdijo super – kdo drug ti jo da za rabljen avto?

New Report

Close