Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Avtomobil prodajajo za nekaramboliranega, pa je zdaleč od tega

Avtomobil prodajajo za nekaramboliranega, pa je zdaleč od tega

Več glav več ve- vnaprej hvala za pomoč:

Ali morda kdo med vami ve kaj več o tem, ko naj bi nekaj let nazaj prodajalcu rabljenih avtomobilov, podjetju na A. v Ljubljani nekdo namenoma razbil/se zaletel v cca. 4 vozila na parkirišču, tak kjer so vozila na voljo za ogled? Podatek je pomemben, ker je v prodaji tudi avtomobil, ki je bil takrat udeležen v tem, pa ga prodajajo za nekaramboliranega, nikoli zaletenega – izkazalo se je, da je avtomobil precej poškodovan, kar so pokazali tudi standardni testi (Zelo slabo opravljena kleparska dela, zamaknjenost vozila, test z magnetenjem pločevine, ipd). Za vsak podatek hvala!

To je verjetno skrita napaka, ki pa jo lahko uveljavljaš – če me spomin ne vara, preveri zakon o varstvu potrošnikov – pol leta po nakupu.

Skrita napaka, hvala za nasvet.

Še vseeno me zanima, če morda kdo ve, kaj se je dogajalo na parkirišču prodajalca vozil Autodelte, ko so bila namerno poškodovana vozila? Kot vse kaže, je bilo vmes vozilo, ki ga prodajajo kot nepoškodovano in je bilo v uporabi enega od lastnikov podjetja.
Gre tudi za to, da bo morda še komu v pomoč, da se bo izognil goljufiji!

Ja, sem že videl nekaj podobnega.
Neke lade samare so pred leti prodajale, podvozje pa so imela kar od nekih drugih avtomobilov ali pa še celo levo in desno podvozje vsako malo drugačno.
Res znajo.

Pred nekaj leti so mi pri prodali rabljen avtomobil s skrito napako, za katero se je kasneje izkazalo, da so vedeli. Slaba izkušnja, ki se je zame po nekaj mesecih dobro končala. Več o tem ne bom.

Od takrat dalje kupujem le popolnoma nove avtomobile edinega uvoznika.

Tast je pri zelo velikem prodajalcev kupil nov avto, za katerega se je izkazalo, da je karamboliran. Avto je vrnil, pri njih vzel drugega novega in se zdilal za dodaten popust. Seveda brez groženj z inšpekcijo ter objave v medijih ni šlo. Tudi pri novih se to dogaja.

Kupili karamboliran avto, ki se je prodajal kot nekaramboliran in odlično ohranjen. Po dveh dneh smo ugotovili in je prodajalec brez težav vrnil denar. Oglas sem prijavila tudi na tržno inšpekcijo, ki se je odzvala, žal pa je bil medtem oglas umaknjen in niso mogli ukrepati. Prodajalec se je izgovarjal, da ni vedel, ampak saj nisem s hruške padla. Zraven pa kleparska delavnica.

Od takrat ne kupujem od nikogar, ki se prikaže v kombinezonu, ki trdi, da OGROMNO ve o avtomobilih in ki ima črne roke od šmira.

Skrita napaka pomeni, da se jo fizično ne da dokazat na mestu…vsak resen klepar ali ličar bosta ugotovila, če je bil avto poškodovan, pa magari samo 5 cm…zato ne stresajte oslarij o skritih napakah, polletnem roku, vračilu denarja, tožbah in ostalih sranjih, ki si jih privoščite budale…

Če pa prodajalec napiše na oglas da je avto nekaramboliran, čeprav to ni res, je pa čist sam kriv…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ti si pa perla. :))) Ni problem karamboliranega avta odkrit, izterjat vračilo denarja od nekoga, ki se ne da, je pa druga pesem.

New Report

Close