Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem PROSIM ZA NASVETE IZ IZKUŠENJ

PROSIM ZA NASVETE IZ IZKUŠENJ

Lep pozdrav vsem

Odločam se za nakup novega avtomobila. Glede na tehnične lastnosti ter razmerje med ceno in izdatnostjo, povrhu pa še z zelo lepim športnoelegantnim designom, se zelo nagibam k nakupu chevrolet cruisa.

Zelo bom hvaležen, če mi boste morebitni lastniki, prodajalci in/ali resni nepristranski poznavalci podelili svoje izkušnje s tem avtomobilom. Kako se obnese dolgoročno gledano iz oči in občutja voznika in vzdrževalca.

Do sedaj sem vozil peugeot 406. 96-letnik. Avto še danes lepega designa, zelo zanesljiv in trpežen kot tank. Verjamem, da v svojem cenovnem razredu cruise nosi ravnovesje vseh najboljših dejavnikov, ki so me navdušili pri 406-ki. Želim pa si izmenjavo življenjskih izkušenj s tem chevrolejevim avtomobilom.

Prosim za resne odgovore.

Vnaprej se vam zelo prisrčno zahvaljujem.

Verjetno misliš CRUZE in ne CRUISE… Ta avto je za svojo ceno zelo dober nakup, je pa odvisno koliko denarja imate vi na voljo… Recimo za nekaj več denarja se dobi kaka octavia…

Hvala za odgovor in popravek

Vedno zamenjam z Tom Cruisom 🙂

Zanima me kako se obnese ta avto skozi čas. Tega ne zna predstaviti nobena še tako dobra publikacija ali pa mednarodno uverjeni avtotest. Rabil bi pogled skozi oči uporabnika.

Proračun je do 12.000

Hmm pomoje se čisto normalno obnese skozi čas..kot vsak drugi avtomobil tega cenovnega razreda v tej klasi… Za 12000 eur je sigurno eden izmed najboljših nakupov, mogoče pa bi te zanimala še hyundai i30 oz. ki ceed…

Vozil sem že dva različna cruza in oba sta mi dala občutek, da bosta dolgo zdržala. Predvsem za ta denar dober avtomobil in predvsem velik. Bi pa počakal na petvratno različico, ker je vsekakor bolj uporabna.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Pozdravljeni.

Evo, bom še jaz napisal svoje mnenje, glede na to, da sem lastnik omenjenega avtomobila 🙂

Glede na to, da imate poračun do 12.000 EUR predvidevam, da se bolj nagibate k bencinski različici. Kakorkoli, na testni vožnji sem vozil Cruza z 1.8 bencinskim motorjem in lahko povem,da je za 1500 kg težak avto to kar malo premalo. Saj nekako gre, ampak rabiš ga gnati v kar višje obrate, da dobiš normalno hitrost. To pa hitro pelje v višjo porabo. Verjetno je potem boljša opcija 2.0 bencisnki motor. Kolikor sem se pogovarjal z lastniki bencinskih motorjev, imajo povprečno porabo nekje med 8-10 litrov, kar pa je kar precej, gledano iz mojega vidika. Sam vozim 2.0 diesel (150 km) in avto ima res močno mašinco (poraba pa je 6,3 l/100 km – se pa veliko vozim po avtocestah, po strminah – v bistvu povsod, tako da je to kar normalna povprečna poraba). Edini problem je v turbo luknji – ta je na začetku zelo občutna in avto je dobesedno klinično mrtev pod 1700 obrati – ko pa doseže te obrate pa začne avto pošteno vleči. Ampak so to zdaj rešili z prenovljenim motorjem in dodatno 6. prestavo (sem tudi tega vozil in je kar boljši).

Drugače je avto udoben, dobro se pelje, lepo izgleda, radio igra čisto in dovolj kakovostno, zvočna izolacija je tudi dovolj dobra, itd.. Z njim sem prevozil že 30.000 km in nisem imel nobenih problemov, prav tako je veliko opreme (ampak tukaj treba je vzeti v zakup, da imam jaz polno možno opremo). Diesel je sicer dražja izbira, vsekakor pa se na dolgi rok in veliko potovanj na cesti, to povrne (meni se).

Jaz sem z njim zelo zadovoljen in moje mnenje je, da je vreden svojega denarja.

Sicer pa kar pogumno na testno vožnjo za lažjo odločitev 😉 pa obilo užitkov 🙂

Lp

Hmmm…se opravičujem – proračun, ne poračun 🙂

Lp

Očitno si kr precej zahtevev. Že 1.6 motor je za neko normalno vožnjo čisto dovolj, 1.8 pa je pravi motor za cruza, če te ne skrbi nekoliko višja poraba… Vrjetno si navajen dizlov in zato se ti zdi bencinar mrtev v nizkih obratih…

Zahteven, da sem? Si dobro prebral sporočilo? Ker namreč sem ravno za dieselski motor napisal ,da je mrtev v nizkih obrati (pri Cruzu, da ne bo pomote). Bencinarji nimajo turbine in ne morejo imeti luknje. V osnovi pa sem navajen tako bencinar-jev, kot diesel-jev in mi je vedno bil bolj všeč diesel, ker se lahko voziš v višjih prestavah, ker imajo mnogo več navora.
In kot sem napisal – za 1500 kg je 113 konjev premalo. Ne bi se rad znašel v situaciji, ko moram vedno prestaviti v 2. ali 3. prestavo, da lahko prehitim avto po 500 m 🙂 to je malo v hecu mišljeno, da ne bo kakšne zamere. Če že grem prehitevat, potem rad to storim hitro in varno.

Lp

Vsem se zelo lepo zahvaljujem za mnenja in opise

Hvala

New Report

Close