Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opel Astra letnik 2005 1.7 dizel mnenja?

Opel Astra letnik 2005 1.7 dizel mnenja?

Zanimam se za nakup (v prihodnjih treh mesecih) rabljenega avtomobila za okrog 6000€.
Mesečno naredim okrog 2000 km, relacije imam pol avtocesta, pol mestna vožnja.
Pomembno mi je, da je avto varen in ima nizko porabo (največ 6.5l/100km) , 5 vrat in vsaj 74kW (govorim o mašinah 1.6 in 1.7).

Ne želim karavana ali kakšnega daljšega avta (limuzina), zato sem si nagledala Opel Astro (novo obliko) letnik 2005 ( slično kot na tem linku http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4858716&show=1) pa me zanimajo vaše izkušnje – kako je z vzdrževanjem tega avtomobila, kakšna je vožnja, poraba v praksi, varnost, za vožnjo so mi ljubši malo trši avtomobili.

Je ta avtomobil dobra izbira? Ogledovala sem si tudi Peugeota 207 (7000€), Opel Corso in Hyundai i20, a je cenovno/oprema najugodnejša Astra..

Ogledovala sem si tudi (cenejšega) Renault Megana letnik 2004, 1.9 dizla z šestimi prestavami in povprečno porabo 6l/100km. Je pa megan dosti dosti cenejši kot Astra, me pa vseeno zanimajo vaše izkušnje z omenjenima avtomobiloma.Je megan boljši za vozit?

Astra je dobra izbira. Kar trpežen motor za našo slabšo kakovost nafte, Renaulti so menda bolj občutljivi (turbina). Jaz s takim motorjem nimam težav, le pooblaščeni servisi, ki jih jaz poznam, so oderuški, kar je pa verjetno tudi pri drugih znamkah avtomobilov, zato je verjetno najboljši kak poznan avtomehanik.

-pomembno ti je da je avto varen?? Na podlagi česa si pa predstavljaš varnost? Število airbagov, masa in velikost vozila, trdnost pločevine,…?? Si mogoče pomislila da je bistvena hitrost pri trku in kot naleta….
-največ 6.5 l porabe in vsaj 74 kw??? Od kje zaboga vam taki blesavi limiti??
-ostala vprašanja so pa še bolj neumna in si ne zaslužijo niti komentarja…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close