jermeni-nateg servisa
Kupila sem rabljenega scenica v trgovini. Ker je bil narejen servis, imam na jermene, napenjalce, vodno pumpo,…enoletno garancijo. Leto še ni poteklo, meni pa je crknil jermen. Seveda sem takoj poklicala v trgovino. In seveda se izmotavajo, da to sigurno ni njihova krivda. Čigava pa ? Sem jaz menjala jermen ? Prosim, da mi poveste, kaj je lahko krivo, da je jermen crknil, razen tega, da takrat ni bil menjan, kar pravi tudi moj mehanik ? S kakšnimi argumenti mi lahko odklonijo reklamacijo. Kako naj jaz utemeljujem njihovo krivdo ? Kaj naj naredim v primeru, da se ne bo dalo zmenit z njimi. Skrbi me namreč, kakšna škoda je ob tem nastala.
Hvala za odgovore.
Nateg gor al dol, vsak normalen kupec rabljenega avta z jermenom, razen avta s ketno, bo prvo, kar bo naredil po nakupu, navrgel tistih nekaj 100 eurotov in imel naslednjih 100.000 km mir…
Večina se pa še vedno zanaša na te jebene garancije…nekateri celo fantazirajo o skritih napakah in vlačenju po sodiščih…da se vam da zajebavat s takimi stvarmi…
Avto je 16V. Res ne kupim avta z namenom, da na njem naredim generalni servis. Če bi, bi kupila cenejšega. Sicer pa so mi ravno zato dali garancijo. Dobro, kar je, je.
Še vedno pa ne vem kaj je vzrok temu, da je jermen utrgalo. Če je kriv jermen, tako ni problem. Skrbi me, da je nekaj drugega povzročilo to, da se je jermen utrgal.Je to možno ? Kaj je to ? Sprašujem zato, ker na servisu pravijo, da ni jermen kriv. Niso pa še povedali, kaj je krivo. Torej lewpo prosim, če kdo ve, kaj bi lahko bilo krivo ????Gre seveda za jermen, ki se ne vidi. Ga je pa scefralo.
Hvala.
Ja, v temu je stvar, da je bil jermen kao na servisu menjan. Menjana naj bi bila pumpa, španerji in tisto kar pač paše zraven. Zato sploh pišem tu gor, ker na računu lepo piše, da je bilo to menjano in da je na vse te dele garancija eno leto. Skrbi me, da je ne bodo priznali, ker kao jermen lahko gre iz drugih vzrokov, za katere ni kriv jermen. Zato sprašujem KATERI BI LAHKO BILI TI VZROKI ? Mene še mesar v mesnici lahko n…in mi proda svinjino, zaračuna pa govedino, zato me skrbi, da bi me na servisu prehitro odpravili.
Torej lepo prosim še enkrat: KAJ JE LAHKO POLEG SLABEGA JERMENA(UPAM, DA NIČ) KRIVO, DA JERMEN GRE ?
HVALA.
Pa si sigurna da se je jermen strgal? Si ga videla? Jermen lahko tud preskoči dva do tri zobnike in glih tko zabije ventile…se zgodi da kakšna žival pride vmes(miš, podgana, maček, ki se mota pod pokrovom motorja, ko vžgeš avto…
Pa kateri jermen je sedaj strgalo? Zobati ali klinasti? In katerega se je menjalo ob servisu?Zobatega ali klinastega? Pa saj sploh ni definirana vrsta jermena, ki se je strgal.
Uredi prosim te pojme in sporoči, pa potem lahko kaj več svetujemo. Drugače se lahko še naprej bere en kup enega nabijanja in pametovanja.
Zobati jermen se menja preventivno in ne ko je že čisto na koncu. Pri nekaterih na 90k ( drugih na 120, pri novejših celo 150k). To ne pomeni da ti ga bo pri 91k utrgalo ampak priporočilo tovarne, jermen ponavadi zdrži vsaj 20% več od življenske dobe. Ne poznam primera ko bi jermen utrgalo pred 90k, poznam pa primere ko je jermen utgalo pri 120k ker je lastnik odlašal z velikim servisom. Najbolj občutljive pri strganju jermena so dizel mašine in 16v bencinarji,… načeloma s starejšimi bencinarji 8v ne bi smelo biti problema popravit.
lp, Z
Hm, kaj pa naj bi drugega pokrivala garancija na jermen?
Meni je pri prejšnjem avtu po par dnevih šla nova dihtunga na glavi in prodajalec ni hotel slišati za napako v materialu ali karkoli, popravil je servis na svoje stroške (ker navsezadnje jaz na material garancije niti ne morem uveljavljati, saj ga nisem nabavila sama).
Upam, da si jih obvestila pisno. Poskusi še z Zvezo potrošnikov.