zavarovanje novega avtomobila
pozdravljeni,
Imam vprašanje, kako je z prenosom zavarovanja. Situacija je sledeča: fant kupuje nov avto trenutno pa ima registrian avto, ki ga bo menjal ( logično =) ). pred cca 1 mesecem je sklenil osnovno zavarovanje za star avto, na tem pa bi sklenil kasko. Kako je z zavarovanjem? Se lahko prenese, propade oz lahko razliko doplača ? Aja avto bi dal “noter” staro za novo sistem? Na enem forumu sem zasledila, da moraš avto odjavit s prometa pa potem s tem potrdilom it na zavarovalnico pa upravno enoto….samo vsi posti so iz cca 2006 leta…. Zavaroval bi pa pri isti zavarovalnici. aja koliko časa pa traja ta odjava iz prometa in stroški?
vsakršn nasvet, izkušnje pri takih/podobnih situacijah dobrodolšle=)
lep pozdrav
p.s.: upam da nisem preveč zakomplicirala vendar nimam izkušenj s tega področja=)
Postopek je še vedno isti kot pred leti. Avto se odjavi iz prometa in s tem potrdilom ti zavarovalnica vrne preostanek zavarovalnine. Sklenit mora seveda novo zavarovanje, saj je to na avto, ne na osebo. Večinoma lahko vse urediš kar na licu mesta v trgovini, če pa mu zav. kasira agent, pa naj njega pokliče in mu bo vse natančno razložil.
hvala obema…kolikor vem nima agenta….se pravi če bo dal staro za novo ( to ga moram še izprašat) =) potem recimo v avtohiši kjer bo kupil nov avto starega pusti, oni ga odjavijo in potem mu uredijo novo zavarovalno polico? oz. izdajo neko potrdilo s katerim greš na izbrano zavarovalnico? =) popravte me, če sem narobe razumela =)
Ja trenutno prebiram zakon o zavarovanjih, ker pri nas se vse to spreminja in nekako raje še povprašam tule, kjer je toliko modrosti da bi lahko napisali ene 1000 babičinih knjig 😉