kasko parkirišče
Takole, vsako leto doplačam delni kasko za parkirišče ca 70 eur. Zdaj mi je en tip, ki je seveda že odpeljal, ko sem prišla, odrgnil avto. Se ni dosti videlo, ena mala vdrtina. Ko sem par dni za tem menjala gume, mi je na uradnem servisu mehanik rekel, da mi lahko tudi to vdrtino popravijo in je bilo vse narejeno isti dan, račun 70 eur, uradni od pooblaščenega servisa, vse napisano kaj in kako. Popravili so na isti način, kot popravljajo vdrtine od toče. Zdaj pa kličem zavarovalničarja, pa pravi, da mi tega zdaj ne morejo vrniti, ker bi avto najprej morala peljati k cenilcu, ki bi povedal, koliko to znese (najbrž dosti manj) itd itd, v glavnem, verjetno se nič ne da in sem sama kriva, ker se nisem prej pozanimala, kako to gre. Bedno, res.
Ni čisto res. Ne zavajajte. Policijo se kliče v primeru večje gmotne škode ali v primeru telesnih poškodb. Policaji niso zato, da bodo hodili na parkirišča gledat kako ti ga je en butnil. To je policija izdala tudi uradno mnenje, da v kolikor zavarovalničarji ne verjamejo svojim oškodovancem naj sami vzpostavijo dežurno službo, ki bo hodila to gledat.
Je pa res, da moraš avto peljati najprej na cenitev škode in nato na popravilo. To na servisu tudi zelo dobro vedo, tako da oni ti tega sigurno niso svetovali, da prijavi naknadno.
kako pa naj cenilec ve pri popravljenem avtuu kaj je bilo narobe in, če si upravičena do tega…