Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prodam Opel Merivo

Prodam Opel Merivo

Koz že v naslovu omenjeno, prodajamo Opel Merivo Enjoy-S 1.6 16 V, 1598 ccm, 74 kW / 101 KM, letnik 2004, 73.000 km, 1. lastniki, dobro ohranjeno, garažirano, kovinsko modre barve.
Cena: 5.500€
Tel: 051 237 259

Vreden je 35-40% cene novega.
Dam ti 13.000 x 0.35= cca 4.000, 00

Brat je dal za Ibizo 1.9 TDI l.2004 4500 evrov.

Adam: Po katerih kriterijih si izračunal % vrednosti?

Matic2x: Sem vesela za tvojega brata. Za korektno primerjavo cen pa bi bil verjetno dobrodošel še kakšen podatek.

pa lep dan.

Amortizacije osebnih avtomobilov so:

prvo leto 15%
drugo leto 15%
tretje leto 10%
in
vsa nadaljnja leta odvisno od “ohranjenosti” , načelno se procent letno zmanjšuje
> kot 10.

npr. če bi bil tvoj avto v četrtem letu, bi bil vreden 60% = 0.60 novega

še vedno ponujam zgornjo vsoto? 4000, daš?

Glede na to, da je za rezultat pomembno tudi izhodišče, me zanima, kako si določil začetno ceno (13.000).

Nekaj si moraš izmisliti:)))
no, takšen avto stane danes približno enih 16 500>opremo pozabi>=14 000
Opel daje popuste cca 2500
14 000 – 2500 = 12 500, še manj kot 13 000€

Torej, prodaš, dam ti 4.000 €

Torej, prodaš, dam ti 4.000 €[/quote]

No, seštevat ne znam. Še ne dobro.

=11.500 x 0.60 = dam 4000 :))

Torej, prodaš, dam ti 4.000 €[/quote]

No, seštevat ne znam. Še ne dobro.

=11.500 x 0.60 = dam 4000 :))[/quote]

Za ceno se pa res ne cenka niti po netu niti po telefonu, ampak na licu mesta.

Mi je pa zanimivo, da so bile v oglasih tri merive z isto kilometrino.

Adam: tolk številk, pa nobene logike- vse skupaj bolj tako na oko…
No, mi smo ceno postavili glede na primerljive avtomobile v oglasih in ker mislimo, da je toliko tudi vredna. Je pa res, da smo se pripravljeni tudi pogajat- vendar nikakor ne za 30% postavljene cene.

kilometri: se strinjam, da je tovrstno cenkanje neresno- gre za to, da sem že takoj na začetku vzela Adamovo ponudbo za tako in sem potem samo želela razbrati njegovo logiko, ker v prodajanju avtomobilov res nisem doma. Sicer pa je naša meriva dvakrat objavljena, ker smo jo najprej prodajali preko prodajalca rabljenih vozil, sedaj pa smo vzeli stvari v svoje roke.

Nekaterim ni jasno, ceno vedno določa trg, nekateri modeli se bolje prodajajo drugi slabše.
Sicer pa lahko prej govorimo le o okvirni ceni od katere so lahko odstopanja navzgor ali navzdol.
Prilagam link, kjer si lahko izračunaš okvirno ceno, zelo podobno euratax cenitev

Izračun po tej cenitvi pokaže cca 4750 €.
Ti ga prodajaš po 5500 €, Adam pa ti ponuja zanj 4000 € ne da bi sploh v živo pogledal avto.
Realno gledano je prava cene nekje vmes torej cca 4750 €.
Zanimivo ravno to cifro mi je vrgel izračun, če si pravilno vnesel podatke :)))

Torej lahko, če je avto nadpovprečno ohranjen pričakuješ maximalno 5000 €. To je moje mnenje.

Pri nas znajo biti cene kar višje kot po tem Dat-u, ker nekatere znamke enostavno više kotirajo (pa ni nujno, da si to tudi zaslužijo).
Evo gledam za Hondo Stream, po Datu bi bila cena zaokroženo 4500, na avto.netu hoče zanjo 6500. Ne verjamem, da bo popustil do realne cene ali vsaj do cca 5000, za kolikor bi jo skušal prodati trgovec, če bi jo prodajal prek njega.
S tem da je gor kar nekaj časa bivakiral oglas za enakega streama z manj kilometri za 5500 evrov. Ta pa hoče še jurja več.
Pri 1,7 je pa še hujša razlika, zanjo hoče 5500, po datu je vredna cirka 3100. Pobožne želje.

sej če daš avto za staro za novo. Ti avto ocenijo po eurotax…
sami pa potem kao avto mal porihtajo in ga prodajajo po dražji ceni.
Jaz sem pogledal za določene avte in tudi svojega, pa cena popolnoma drži. Ko se avto prodaja na avtonetu vsak nastavi višjo ceno. Dobro ohranjeni grejo hitro v promet, večina pa jih mora ceno precej spustiti, kot jo oglašujejo če hočejo prodat avto.

Še enkrat samo ponudba povpraševanje narekuje ceno :))

Sam mislim, da so danes ocenitve starih vozil previsoke, pa ne gre samo za to Merivo, za vse.
Res je, da kupujem avto, kupil bi tudi starega dobro ohranjenega ali pa novega.
Sprehodil sem se po salonih:
Renault
Opel
Fiat
Mitsubishi
Nissan
Suzuki
.
pa še katerem, pa na sejmu in pri trgovcih z rabljenimi vozili.

Vsi zgornji dajejo popust za nakup novih, cca do max. 2500 eur/avto

sedaj pa pride do razlik pri nakupu starih avtomobilov, ki so bili kupljeni po višjih cenah in prodajalci držijo osnovo višjih cen.

Primer:
Clio III najcenejši 1200 trovratni novi v trgovini 8.800 €, v februarju celo z eko popustom 8.400
dve leti star se na trgu ponuja 7.900 €.
Kaj bo? Ne bo ga prodal.

Tvoj avto je škoda prodajat. Načelno mislim, Slovenci se s plehom preveč “ajnpildamo”:))

a se še prodaja ta meriva?

Še.

Meriva je zunaj, v prodaji kot novi model.

Aha sem ga našel in pogledal na anetu,…za 4.500 € bi ga prodali?
lp, j

Lahko naredimo kakšen popust, ampak ne tolikšen.

Koliko bi pa bila zadnja cena?
lp, J

Po mojem se je take stvari bolje menit ob avtu- “v živo”. Pokličite.

Brat je hotel imet za ibizo l.01 s klimo 2500 evrov, le stežka je šla za 1900 evrov…pa realnih 110 tkm in opr.veliki servis.

Bibababa, zgleda bomo spustil priložnost, se mi ne zdi vreden kaj več kot 4.500 čeprav je res da so neke cene nastavljene tudi 5.000 in 5.500 in celo 6.000,… samo za kako ceno boste prodali pa je drugo vprašanje,..upam da za čimvišjo, sej kot vidim je cena celo zrasla na 5.600 🙂 Sem se pač zakuril ker mi je bila všeč barva in dejstvo da ne prodaja nek preprodajalec in uvoznik itd.

Sem dal takrat na net ženinega Puntota l.2003 za 2.300, skoraj najnižja cena za ta avto, cene so od 2.100-3.500 na netu pa veš kaj se je zgodilo? V dveh tednih nekaj klicev, en bi prišel pogledat pa nima časa če mu ga pripeljem v Celje ali v neko vas, drugi ponuja 1.300 na roke in prepis, tretji pravi da vsa oprema ki jo ima avto ne šteje nič, eden je prišel in pravi da brez servisne knjige ne vzame avta in ne verjame km, en pravi če imam lite feltne in sončno streho,….so mi tolk zbil moralo da sem rekel prvemu resnemu ga dam magar za 1.500! Ma k sreči sem se potem premislil, servis me je koštal 60€ in nove gume, avto brez ene napake z 90.000km! Tako ga bomo kar obdržali.
lp, JJ

Ma je kar problem prodat tako star avto, imam občutek da bodo tudi Merive s temi cenami kmal padle na 2.000, kdo pa bo dajal 4 ali 5k€ za skor 10 let star avto kdo sploh kupuje tolk stare avte? Kdor je nastavu 6k€ za l.04 starega lololol, kolk je že nov? 12 ali celo 11.5k€ naprej ? Sej mu bo kmal trg povedu kolk je vreden oz. mu ne bo ker ne bo dobil nobenega klica .

Jaz imam 13 let star avto, ga kupil par mesecev nazaj, stal pa je 800 evrov…

New Report

Close