Ali lahko zahtevam? Mi pripada?
Pozdravljeni, forumaši. Pred dnevi so mi poškodovali avto. Glede na to, da ga bo potrebno pošteno poklepati, prebarvati…..me zanima, če lahko od zavarovalnice zahtevam delež manjvrednosti avtomobila. Upam, da sem dovolj jasno predstavila vprašanje. Skratka, če je bil avto pred poškodbo ( ne po moji krivdi) vreden cca 8000€, sem nekje slišala, da ti pripada 10% franšize. Je to res? Ima kdo izkušnje?
Hvala
@BMW 540 sem se pozanimala, pripada, le zahtevek je potrebno izpolnit na zavarovalnici.
zdravo,zahtevek za manjvredno vozilo lahko uveljavljate le v primeru,ko vaš avto ni star več kot eno leto.
Do starosti dveh let pa lahko vaš avto zavarujete tudi za primer izgube vrednosti vozila.Takšno zavarovanje se zelo redko sklepa-v svoji karieri nismo sklenili še nobenega.Krije pa izgubo vrednosti vozila v primeru totalne škode ali tatvine vozila-v tem primeru mora zavarovalnica plačati novo nabavno vrednost vozila,
Takšno zavarovanje je predrago,da bi se ljudje odločali zanj,ga pa je možno sklenit.
V vašem primeru pa vam mora zavarovalnica plačati popravilo ter vgradnjo novih originalnih nadomestnih delov v pooblaščenem servisu,pa naj se škoda uveljavlja iz kombinacije parkirišče ali pa iz polnega kaska.
Lahko pa se oglasite v naši pisarni,kjer vam uredimo cenitev škode na vašem vozilu.To opravimo za vas tudi v primeru,da niste naša stranka brezplačno.
Če vas pa še kaj zanima pa le z besedo na plan.
Lepo vas pozdravljam,Šneberger Bruno
B&M zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Jurčkova cesta 7
1000 Ljubljana
Tel 051/625-611
bsneberger@siol.net