samska in kupujem gume …fantje pomoč …
To je pa tako, ko je ženska sama, pa kar dober avto vozi .. Letos bom kupila nove gume za svoj avto in me zanima kakšne naj kupim. Zdaj sem skoraj dve leti vozila celoletne Goodyear.
A kdo pozna to stran?
Na strani, ki si jo navedla jaz ponavadi kupujem gume. Zaenkrat so izkušnje OK. Pri večini gum imaš zraven tudi linke na teste, pa si jih izberi po tem kar ti je pri gumi pomembno.
Če niso kakšni poceni korejski izdelki, prav slabih gum itak skoraj ne moreš kupit. Res pa se razlikujejo po temu čemu je dan največji poudarek.
Predvsem pa – če se želiš vozit varno – bi ti odsvetoval celoletne gume. Te niso prav dobre niti za zimo niti za poletje.
Sam sem si izbral Toyo Proxes in te vozim sedaj že drugi komplet – in sem zelo zadovoljen. Kar dobro držijo na mokrem in zavorno pot imajo prav OK. Pa tudi obraba je zmerna. Hrup pa malo zmanjšaš tako, da jih namesto z zrakom daš napolnit s plinom.
Koliko pa prevoziš km na leto? živiš kje v hribih ali v mestu?
Jaz živim v LJ in imamo na dveh avtomobilih celoletne gume goodyear vector 4season. Menjamo jih na 3-4 leta odvisno od prevoženih km, čeprav imajo še vedno 5 mm profila.
Obnesejo se super v snegu in dežju, kar je najbolj pomembno. Tudi na testu ADAC so se odlično obnesle.
Jaz se odločam med
in
Trenutno preferiram GY.
Samska in kupuješ gume? No in?
Le kaj si hotela s tem povedat? Da si superwoman? Niti ne, saj ne bi tu spraševala o gumah, ampak bi se sama pozanimala. Da si samska? Koliko je takih!
Baba neumna! Bi bilo bolj elegantno, če bi kar naravnost povedala, da si odprla (oziroma da imaš že dolgo odprto) sezono lova. Bi bilo vsaj manj očitno, da iščeš hišnika.
Ampak zaradi tega, ker si privoščiš drage gume in čevlje, svetovnemu svetu še ne raztrobiš, da si samski (no, vsaj mislim); kakšno zvezo neki ima to z gumami?
Jaz sem samska že dolgo vrsto let, menjam gume, avtomobile, natikam snežne verige če je treba…ampak se mi ne zdi, da bi se naj s tem hvalila.
Tale ‘h’ je pač še ena od tistih, ki potrebujejo nenehno potrditev, predvsem s strani moških.
Si pa kar predstavljam, da bi se v primeru, da se ji pokvari njen dober avto, postavila ob rob ceste s tablo: ”Sem samska”; kdo bo pa menda že ustavil, a ne?
Njen samski stalež, dober avto pa mogoče še kaj, so pa samo orodja za njeno osnovno nalogo: prilepiti se, po možnosti čimbolje. Ali imam prav, ‘h’?
Ene se pač rade hvalite, da zmorete in znate vse same, druge pač raje nahecamo kakšnega dečka, da menjava gume namesto nas – pa sem prepričana, da bi v skrajni sili tudi me znale same.
Moj moto je zakaj bi, če mi ni treba….
Jaz sicer samska nisem, ampak če bi ostala kje z gumidefektom bi zaigrala ubogo nedolžno deklico in nahecala mimoidočega moškega, da mi menja gumo – potem bi ga povabila na kavo in če bi hotel, bi mu dala še telefonsko – če bi bil simpatičen pravo, če bi bil krneki pa napačno…
Enako z nakupom gum – malo bi potipala moške/ženske okoli sebe kaj menijo – češ jaz itak nimam pojma – dobiš žnj predlogov, navsezadnje pa se odločiš itak sam(a).