Nakup BMW 318i – letnik 2003/04. Vaše izkušnje?
Pozdravljeni,
v roku 1 leta imam namen kupiti drug avto (sedaj vozim Renault Twingo 1.2, letnik 98) in sicer sem se nekako zalepil na BMW 318i s 105kW/143KM letnik 2003 ali 2004. Kupil bi bencinara, ker v večini delam kratke relacije (mesto), nekajkrat na mesec pa tudi kakšno daljšo (cca 45km). Zanimalo me bi kakšne so kaj vaše izkušnje s tem vozilom? Kako so servisi, vzdrževanje, se avto veliko kvari, kakšna je poraba, registracija – cena, udobje, sama vožnja kakšna je, itd…v glavnem vse, kar lahko poveste pohvalnega ali kritičnega v zvezi s BMW 318i letnik 2003-04.
Hvala za komentarje!
Lep pozdrav.
Rok
Ta model avta je nezahteven za vzdrževanje, deli so poceni, težav praktično si seveda ob predpogoju, da kupiš dobro ohranjeno in vzdrževano vozilo.
Za neke povprečne zahteve je avto dovolj poskočen, morda za nove kazni celo preveč…, poraba od 8 do cca 10….
Vsak nakup rabljenega avtomobila je kar loterija, posebej še, ker ciljaš na avto, star šest, sedem let, ne glede, da je to BMW. Svetujem ti, da po možnosti kupiš avto, katerega je prvi lastnik kupil pri uradnem prodajacu v Sloveniji. Pred sklenitvijo kupčije prosi lastnika, da ti predloži servisno knjižico iz katere je razvidno, kje in kako je bil avto servisiran. Če servisna knjižica ne obstaja ali v njej niso zavedeni servisni pregledi, je to že prvo opozorilo za previdnost.
V tem primeru imaš še drugo možnost da preveriš stanje avtomobila: z lastnikom se dogovori, da odneseta ključ avta do prvega pooblaščenega servisa, kjer bodo s pomočjo čitalca (ki riderja) marsikaj povedali o “zgodovini” avtomobila, še posebej o prevoženih km. Tudi pregled avta pri pooblaščenem servisu nebi bil odveč, seveda pa to nekaj stane. Odsvetujem nakup avtomobila, ki je bil že rabljen uvožen v Slovenijo. Opozarjam te tudi na ponarejene servisne knjižice.
Želim ti uspešen nakup.
BMW vozim od leta 1994. Začelo se je z modelom e36 318 is, nadljeval sem t e30 325i touring (pred kratkim sem ga odjavil it prometa, ker je potreben konkretne obnove motorja, leta naredijo svoje sem pa naredil 300 000 km) , vmes sem imel e 36 328i touring, sedaj pa imam 330d touring e 46 letnik 04:
Nekih resnih težav ni bilo z nobenim, razen potrošnega materjala, motorji pa ob rednih servisih in predpisanih oljih od proizvajalca, nedotaknjeni!
Ko kupuješ rabljen BMW pa če se le da, ga pelji h kakamu mehaniku, da ga priklopi na računalnik in dobil boš vse potrebne podatke, pa še fino je če dobiš še knjigo servisov in serviserjev!!
Pa veliko sreče pri nakupu!!
http://www.facebook.com/album.php?aid=5654&id=100000316876190