Avtoradio Fiat?
Živjo,
Imam par butastih vprašaj, ampak sem pač ena tistih, ki se na avte ne spozna ravno dobro:-)
Torej, kupila sem 11 let star fiat bravo, ki pa ima noter ful zanič avtoradio. Je sicer še original ampak niti kasete ne delajo, cd pa nima. Rada bi ga zamenjala za novega, oziroma rabljenega. Pa me zanima, a se da normalno zamenjat radio, pač glede na to,da je noter original. A se potem pozna kaka luknja? Mora bit tudi nov radio prav fiatov, al je lahko katerakoli znamka radia?
No, pa še to me zanima … videla sem temo, kjer kupujete na avtoodpadu v italiji. Se tam dobi tudi dober avtoradijo za nizko ceno (do 40€).
lp!
mah ne. Avtoradiji imajo standardne mere. Pri takem letniku avtomobila bo težava nastala pri konektorju za radijo/ vtikaču. Namreč moderni avtoradiji imajo ISO konektor, katerega Bravo2 najverjetneje nima.
Običajno je dovolj preštudirati žice in jih razporediti po konektorju glede na shemo.
Predlagam, da pred nakupom najprej preveriš, kakšen konektor ima Bravo in želen radio.
bravo ima ISO konektor tako, da glede tega ti ni treba skrbeti. Če vzameš original radio ven, ti ponavadi ostane luknja, katero se pa lahko zapre s plastiko, ki jo kupiš pri pooblaščenem servisu (okrog 15 eur) in najbolje da ti ga tudi vzamejo ven, ker so potrebne posebne vilice.
Jaz bi na tvojem mestu kupil nov radio (nekaj normalnega se dobi že za 100eur), je najbolj sigurno, če pa ni denarja, je pa bolje, da počakaš še mesec ali dva