Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Financiranje Ford Credit

Financiranje Ford Credit

Opazila sem, da je sedaj Ford Fiesta cenejša, če vključuje financiranje ford credit.
Na njihovi strani bo itak pisalo, da je to oh in sploh super, jaz pa sem ženska in nimam pojma, če so take stvari ok ali ne :-))
Se je kdo že odločil za to financiranje? Kaj je pojnt le-tega? Prednosti, slabosti?

Važno da so pritegnili pozornost še ene budale…slava jim…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ne samo Ford, tudi drugi ponujajo dodatne popuste, če vzameš kredit pri njih. Se mi zdi, da je najbolj razvpit v tej smeri Opel, ki ti da bajne popuste, če vzameš njihov leasing/kredit, če pa želiš dati gotovino, ti hočejo nabiti polno ceno. Na prvi pogled nelogično, ampak prodajalec mi je rekel, da to počnejo zato, ker nočejo, da bi kdo ‘izvažal’ avte v Nemčijo, kjer ima Opel višje cene (ker se z leasingom/kreditom implicitno obvežeš, da bo avto vsaj kako leto ostal v Sloveniji). Meni čudna logika (zakaj pa recimo VW in Honda nimata takih neumnih pogojev?), zato sem šel raje drugam.

pri leasingu oziroma kreditu te dodatno oberejo…

Ni nujno, da te oberejo – je pa seveda možno.
Vsest se je treba in natančno preračunat. En pomemben razlog z njihove strani z atakšne ponudbe je stabilizacija denarnega toka.

Stabilizacija denarnega toka….hahaha

To je zato, da zaslužijo še pri posojanju denarja! Kakšnih makroekonomskih vzrokov jaz ne bi iskal v tej zadevi.

Moja prijateljica je delala izračune in ugotovila, da so ti krediti ugodnejši kot bančni. Ponavadi so vsa ta kreditiranja prek Sumit lesinga,( pred leti sem ga na citroenu vzela tudi jaz) tako, da je vse vredu. Ne verjamem, da trgovec toliko zasluži ravno s kreditom, on zasluži s prodajo avtomobila. Kredit je pa ugodnejši, ker ima sklenjeno pogodbo z določenim podjetjem in jim zagotovi večje število kreditov.

Meni so pri Oplu rekli: plačajte 80 % z gotovino, ostalo na 1 leto leasing, pa bo vse OK.
Se sicer nisem odločila, ker sem nato kupila Toyoto, vendar verjetno gre skozi.

Za lažje primerjat koliko so ta financiranja s strani avtohiš res ugodna, jih morate primerjati s ponudbami avto kreditov bank. Nedolgo nazaj pa je začel delovati portal, ki ponuja primerjavo avto kreditov vseh bank in hranilnic v Sloveniji, kar je zelo dobrodošla novost.

Pač informacije, ki ti lahko prihrani dosti časa in na konec koncev, lahko tudi denarja.

New Report

Close