Nov avto- astra ali C4?
Z ženko sva nekaj prišparala, da bi si kupila en družinski avto nekje (nižjega) srednjega razreda. Starega bova tudi še prišparala, tole bi bil pa avto za vsaj 6- 9 let. Po nekaj ogledih in premišljevanjih je ožja izbira narejena: nova Astra ali nov model Citroen C4? Cene in nivo opreme je nekje na podobni ravni.
Čist eno tako nevtralno mišljenje? Za kaj bi se odločili vi??
Hvala
Definitivno stran od Opla in Forda od nemcev, od francozov pa itak…
Če že, potem AR 159 v enakem cenovnem rangu….
Za 6-9 let bi kupovali? Ravno po tolikih letih šele avto izgubi tolk na vrednosti, da lahko potem rečeš da je vreden nakupa….
In tud če ne bosta poslušala nasvetov in bosta šla v nakup novega, naj vama bo jasno, da je kredit oz. lizing cenejši od gotovine…
Hvala za nekaj mnenj.
Ja, avto bo bil definitivno nov. Raje dava 4.- 5000 več za nakup novega, kot nekje prišparava na cca 5 let starem. Kaj takrat dobiš, ne veš? Večina takih avt, ki se takrat prodajajo je s prevožinimi cca 150.000 +. (in skoraj polovica uvoženih iz tujine)
Mnenja so seveda različna, skoraj toliko kot je različnih firm in modelov. Strošek ocenjujeva na cca 15000€. V tem razredu (oz. za to ceno) imaš malo morje novih avtomobilov. Od japoncev, korejcev, renojev, pežojev, škod,….
Da bi šparal še dalj in kupil kaj boljšega?? Predlog: audi, vw, bmw, mercedes??? Ne, hvala. Tukaj bi šele izgubila na vrednosti v nekaj letih.
Preko vikenda imava zmenjeno za testno vožnjo, da poskušava oceniti zadevo iz prve roke. Bolj se nagibava k C4, + in – hkrati je to, da je čist nov model ( + model, oblika, – pa “nepreverjena zadeva” na trgu). Močan naj bi bil pa dovolj, 120 lipicancev pod pokrovom je več kot preveč. Tudi šibkejši motor z 95KM je dovolj, vendar doplačilo za malo močnejšo mašinko je zgolj cca 600€
Pri Astri je + to, da je dokaj podobna večji in preverjini Insignii, žal pa je – malce slaba zgodba iz preteklosti.
Hvala (pa še kaj rada slišiva)
Prodajam Astro karavan, če te zanima letnik 2009. Prodajam čist zato, ker imam denar in bom menjal za nekaj dražjega – laguna, BMW, Audi. Ni drugega vzroka. Avto dela ena A, smo zadovoljni z njim.
Drugi lastnik sem zato, ker je bil avto eno leto pisan na Avtotehno Vis. To je vse. Avto je brezhiben in pravkar registriran.
Glede pošrešnosti pa lahko samo rečem, odvisno kako avto voziš. Jaz vozim koliko se da optimalno, avtocesta peta, lepo do polovice gas in tam nekje 100 – 110 -120. Porabo ti pa tako kaže zaslonka. Meni se ne zdi nič bolj požrešen od drugih avtomobilov. Imeli smo že pasata, laguno, tudi Puntota, žena Corso. Tako da jaz nisem tega mnenja.
Pusti mail, pa ti pošljem slike in link.
Če jemlješ bencinarja, vzemi turbo motorje (dizli pa so itak že 10 let vsi turbo). Tako nova astra kot nov C4 imata to opcijo. Kot noč in dan v primerjavi s klasičnimi atmosferci, tako zaradi dobrih performansov (recimo prehitevanje v vrhniški klanec) kot zaradi udobja in tišine (ni potrebno motorja priganjati v visoke obrate).
Še en glas za C4. Resda imamo prejšnjega, ampak že nekaj let, 100.000 km, deluje bp.
Je pa res, da ima Citroen velikokrat kakšne designerske finte v notranjosti. Nam so ponavadi všeč in se hitro navadimo na njih – koga drugega pa lahko zelo motijo. Ni konvencionalen. Astra mi pa deluje ‘brez duše’, da o korejcih ipd ne govorimo.
Glede na to, da sva kupila prejšnjega C4 (novega), ko se je izdeloval približno toliko časa (mogoče še par mesecev več) kot pa zdajšnji C4, rečem NIKOLI VEČ.
Sicer sva samo enkrat obstala na cesti, ko je šla črpalka (še v garanciji), pa vseeno … pa še par “otroških bolezni” je bilo in se še vedno pojavljajo.
Kot prvi avto pa imava Opla, sicer Zafiro (prav tako kupljen nov), pa v dobrih treh letih razen rednega letnega servisa še ni bilo kaj narobe.
Jaz bi definitivno dala glas za Opla.