vinjeta – službene poti, moj avto? mi jo lahko kupi služba?
seveda lahko kupi služba tudi vinjeto. mi to prakticiramo.
če kupi služba letno vinjeto, je pogoj, da to delavcu izplača le enkrat letno.
Državna uprava pa je sprejela sklep, da svojim delavcem ne bo plačevala vinjete. nikjer pa ne piše, da privat firme tega ravno tako ne smejo počet.
Glede na zgoraj navedeno menimo, da se povračilo stroškov nakupa vinjete, ki ga delodajalec izplača delojemalcu, ki ga napoti na službeno potovanje z lastnim avtomobilom, ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, in sicer pod pogojem, da je dokumentirano s potnim nalogom (iz katerega je razvidno, da je na službenem potovanju smiselna uporaba cestninske ceste) in z računom. Delavcu se v koledarskem letu v davčno osnovo ne všteva povračilo stroškov nakupa ene letne ali največ dveh polletnih vinjet.
Če pogoji iz prejšnjega odstavka niso izpolnjeni, se povračilo stroška vinjete všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.
Če slučajno izplača in ker ni po zakonu (Uredba o povračilu stroškov), mora tako izplačilo obravnavati kot povračila nad uredbo, kar pomeni obrutiti (ter plačati davke ter prispevke).[/quote]
In taki potem svetujejo o davkih….[/quote]
tvoj prispevek v tej temi je seveda neprecenljiv in ultra pameten.
moja nicka v tej temi sta bila,
seveda lahko
se pa motiš
in ja, videla sem, da je pametnjakovič pljuval po Barci, mene je zanimalo, odkod mu moralno prepričanje, da to lahko stori, sploh, ker v tej temi ni prispeval čisto ničesar konstruktivnega![/quote]
Konstruktivno sem prvi povedal, da se zadeva lahko naredi, saj je v skladu z vsemi zakoni.