Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem vinjeta – službene poti, moj avto? mi jo lahko kupi služba?

vinjeta – službene poti, moj avto? mi jo lahko kupi služba?

Za službene poti vsak dan uporabljam svoj osebni avto.
Mi vinjeto lahko refundira služba ob izplačilu potnih stroškov?

Hvala!

lahko….če hoče…ni pa to po zakonu

Naše letne ne.

Pravico bi imela do povračila npr.10-dnevne vinjete, če bi šla na službeno pot v Avstrijo.

Če slučajno izplača in ker ni po zakonu (Uredba o povračilu stroškov), mora tako izplačilo obravnavati kot povračila nad uredbo, kar pomeni obrutiti (ter plačati davke ter prispevke).

Ta je pa tudi bosa…seveda podjetje povrne stroške vinjete, saj ti stroški niso všteti v kilometrino…

seveda lahko kupi služba tudi vinjeto. mi to prakticiramo.
če kupi služba letno vinjeto, je pogoj, da to delavcu izplača le enkrat letno.

Državna uprava pa je sprejela sklep, da svojim delavcem ne bo plačevala vinjete. nikjer pa ne piše, da privat firme tega ravno tako ne smejo počet.

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/dohodek_iz_zaposlitve/povracila_stroskov_v_zvezi_z_delom_in_izplacila_drugih_dohodkov_iz_delovnega_razmerja/davcna_obravnava_stroska_za_nakup_vinjete/

Glede na zgoraj navedeno menimo, da se povračilo stroškov nakupa vinjete, ki ga delodajalec izplača delojemalcu, ki ga napoti na službeno potovanje z lastnim avtomobilom, ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, in sicer pod pogojem, da je dokumentirano s potnim nalogom (iz katerega je razvidno, da je na službenem potovanju smiselna uporaba cestninske ceste) in z računom. Delavcu se v koledarskem letu v davčno osnovo ne všteva povračilo stroškov nakupa ene letne ali največ dveh polletnih vinjet.
Če pogoji iz prejšnjega odstavka niso izpolnjeni, se povračilo stroška vinjete všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

Če slučajno izplača in ker ni po zakonu (Uredba o povračilu stroškov), mora tako izplačilo obravnavati kot povračila nad uredbo, kar pomeni obrutiti (ter plačati davke ter prispevke).[/quote]

motiš se, preberi to, kar sem prilimala zgoraj…

Če slučajno izplača in ker ni po zakonu (Uredba o povračilu stroškov), mora tako izplačilo obravnavati kot povračila nad uredbo, kar pomeni obrutiti (ter plačati davke ter prispevke).[/quote]

In taki potem svetujejo o davkih….

In taki potem svetujejo o davkih….[/quote]

tvoj prispevek v tej temi je seveda neprecenljiv in ultra pameten.

“Seveda lahko”, a si ti pozabila menjati nick, al ne vidiš, da se komentar “ta pamentega” nanša na Barco? Si ti oboje?

moja nicka v tej temi sta bila,
seveda lahko
se pa motiš

in ja, videla sem, da je pametnjakovič pljuval po Barci, mene je zanimalo, odkod mu moralno prepričanje, da to lahko stori, sploh, ker v tej temi ni prispeval čisto ničesar konstruktivnega!

če ne pa, na koncu leta oddaš normirne stroške na DURS. ne vem sicer kako je to pri običajni pogodbi, ma pri avtorskih se da.

Ah, “seveda lahko” oz. “se pa motiš”, sorči, sem mislila, da se zna Barca sama branit; šele zdaj vidim, da je brez tebe nemočna 🙂

daj pametnjakovič, zaveži že enkrat.
očitno si ti tisti, ki najbolj menjavaš nicke v tej temi.

moja nicka v tej temi sta bila,
seveda lahko
se pa motiš

in ja, videla sem, da je pametnjakovič pljuval po Barci, mene je zanimalo, odkod mu moralno prepričanje, da to lahko stori, sploh, ker v tej temi ni prispeval čisto ničesar konstruktivnega![/quote]

Konstruktivno sem prvi povedal, da se zadeva lahko naredi, saj je v skladu z vsemi zakoni.

[/quote]

Meni ni treba menjati nicka, to si zaenkrat naredila samo ti.

pardon, se globoko opravičujem, da sem spregledala tvoj strokovno utemeljen prispevek k tej temi, še enkrat, se oproščam, bognedaj, da bi jaz žalila ljudi v tej temi, tako, kot počne kdo drug.

Opravičilo sprejeto.

Bog pa z vinjetami in povračilom seveda nima nobene veze.

New Report

Close