divjanje po cestah
Ob vseh nesrečah se marsikdo zamisli in je vsaj en čas pazlivejši. Moj mož pa ne. Ko je največji sneg in led in sploh obup se gre vozit v kakšne trgovine, za brezveze. Ker mu je dolgčas. Vozi pa normalno hitro, kot poleti. Jaz sem že 100x rekla, da ne grem več z njim, ker je vožnja z njim ruska ruleta in se vedno zahvalim bogu, da sem še živa. Pa če ga kaj znervira in je živčen, pa gre avto kot raketa. Je en velik nestrpnež v življenju in na cesti, Kaj bi vi naredili? Če kaj rečem je še šlabše.
HB da te ne posluša in ne dela gužve po cestah kot velika večina ostalih…
Tud mene nesreče, pa visoke kazni ne ganejo…vozim po zmožnostih ceste, to pomeni na AC nikoli manj kot 120 km/h(pozimi nikoli manj kot 100 km/h) in ne več kot 220-230 km/h…
Zakaj se je pa zgodila tista pizderija na dolenjki? Drekač za volanom, ki ni upošteval primerne varnostne razdalje, je na vso moč zažlajfal, ko je zagledal kolono pred seboj…le zakaj 37-ti avto in vsi ostali niso prileteli med druge razbitine..?
Odvisno. ALi obvlada volan in avto?
Če ga izjemno dobro… ni nujno nevarno. Če ve kako avto reagira, kako in kam ga odnese, pozna staccato in druge tehnike, zna vozit z drsenjem, itd – potemje lahko vožnja v resnici bolj varna kot s počasnim in nesposobnim voznikom.
Če pa tega ne zna – je pa nevaren. In če je nevaren se jaz ne bi vozil z njim – oz. verjetno bi mu povedal, da bom vse njegove očitne prekrške in ogrožanja drugih prijavil.
Samo najbrž bi to povzročilo samo kreganje… tako da v resnici – ne vem.
In če ne zna – ga lahko pošlješ na tečaj varne vožnje. Vsaj nekaj se bo naučil…
Super, res. V gosti megli ali hudi burji … Recept za samomor z umorom.[/quote]
Nima veze….šleparji in drekači naj vozijo po desnem pasu 60 km/h, pa ne bo nesreč..[/quote]
Se pravi, če pred mano vozi tovornjak s hitrostjo 60 km/h, jaz ga prehitevam s hitrostjo 90 km/h, sem jaz kriva, če se en kreten DRRR zaleti vame?
takole je, z avtom sem prevozi okol 500000 km,, nekaj tud z kombijem, tud mal z tovornjakom, traktorske ure ne štejem, jih je pa preko 10000…pa vsako leto vidim, da sem očitno fosil na cesti,in avtocesti ko mi drrr in rok itd blendajo, mi prehitevak+jo v škarje, mi izsiljujejo itd…počas bom obesil vozniško na klin in se držal traktorja, če se mi bo pa zahotelo bom pa poklical eksperte da me naučijo vožnje po zasneženi cesti z 100 km na uro, pa vožnje z 200 km na uro po megleni avtocesti, pa da me naučijo slajdanja, staccata in ostalih umetnij, ker očitno nekaj delam narobe..me pa vseeno zanima zakaj v vseh teh letih še nisem povzročil nesreče? sreča, znanje ali ker sem drekač?
še tole, vsak ki ni glih totalen bebec, ve, da se ni problem peljati po zasneženi cesti 100 km na uro, v bistvu je to zelo varno početje če imaš dobre zimske gume in avto z dobro razporeditvijo teže, če se gre za težek avto še toliko bolje, problem nastane ko se vrže sol na cesto in nastane plundra in ko se gume ne čistijo več in so kanali zabiti, takrat bi pa rad videl junaka ki se bo peljal s tako hitrostjo, pa spet naravnost ni blema, v ovinku oz ko je treba zavirat je pa druga pesem..še posebj za avte ki jih drrr obožuje, bo že vedel zakaj
Nima veze….šleparji in drekači naj vozijo po desnem pasu 60 km/h, pa ne bo nesreč..[/quote]
Se pravi, če pred mano vozi tovornjak s hitrostjo 60 km/h, jaz ga prehitevam s hitrostjo 90 km/h, sem jaz kriva, če se en kreten DRRR zaleti vame?[/quote]
Ti ga prehitevaš z 61 km/h, ne z 90 …in ja, DRRR se zaleti vate…kdo bi bil kriv , ne vem…lahko gre za izsiljevanje, lahko pa za neupoštevanje varnostne razdalje…
Dedeerja vprašaj, ziher si drekač:)))
Resno, podobno se sprašujem tudi jaz, ko se mi na cesti za rit prilepi odfukanec, blenda, po možnosti še zatrobi, jaz pa dam desni žmigovc in se mu umaknem, kralju ceste, čist na bankino, da lahko oddrvi naprej. Ponavadi sedi v postaranem avtu boljše znamke, ali pa v čisto novi makini, čeprav v resnici nima za burek. Muzka mu trese šipe, mozak ima že davno precvrt, ampak važno, da se vsaj nekje počuti pomembnega. Dokler se nekje ne zakajla.
Dedeerja vprašaj, ziher si drekač:)))
Resno, podobno se sprašujem tudi jaz, ko se mi na cesti za rit prilepi odfukanec, blenda, po možnosti še zatrobi, jaz pa dam desni žmigovc in se mu umaknem, kralju ceste, čist na bankino, da lahko oddrvi naprej. Ponavadi sedi v postaranem avtu boljše znamke, ali pa v čisto novi makini, čeprav v resnici nima za burek. Muzka mu trese šipe, mozak ima že davno precvrt, ampak važno, da se vsaj nekje počuti pomembnega. Dokler se nekje ne zakajla.[/quote]
Trenutno se vozimi z Golfom 1.8 90KM, pa mi v dveh letih ni blo treba gledat nobenega blendanja in poslušanja hupe od zadaj..eto, vidiš, tle se pa razlikujemo ogromno…jaz pri prehitevanju šleparja ne oviram tud tistega ne , ki vozi čez 200 km/h, ker to naredim pravočasno …velika večina pa ne uporablja špeglov al imajo pa za en kurc filing kolk hitro se nek avto bliža od zadaj…poleg tega pa pri prehitevanju ne stopi na gas do daske, če prav ve, da njegova 1.0 ali 1.9 SDI mašina ne gre nikamor…
Pol imaš pa še take cvetke, ki vozijo po desnem pasu ob uvozu na AC in se brez haska umaknejo na prehitevalni pas z 90 km/h…WTF!!??
Še bi lahko našteval, pa se mi ne da vsak dan trobit eno in isto…dejstvo je, da bi moralo it 95 % slovenčkov na testiranje dobre vožnje…
Sicer nimam pojma,kje si pobral da komurkoli kdajkoli blendam, prehitevam v škarje, izsiljujem, itd… ti pa prijazno povem, da se hudo motiš.
Zadnje čase niti ne vozim hitro – ker se mi ne da in ker je preveč ljudi na cestah.
Znanje obvladovanja avta ali pa motorja, kombija, itd… pa pride prav, ko te kdo stisne v zoprno situacijo oz. ko je res kaj nepredvidenega na cesti. Npr. srna na regionalki v mraku in snegu. Ali pa kje v hribih v globljem snegu.
Prevoženih imam podobno km kot ti in glede nesreč enako statistiko. Samo traktorja pa ne znam vozit.
Če bi se pa ti rad naučil tistih “umetnij” kot praviš – kar pogumno. Saj se da – samo varen prostor si najdi. In inštruktor je tudi koristen.
In – ali imaš srečo, znanje ali pa si drekač – pa jaz ne vem. Te ne poznam.