navigacija za avto
Kolikor vem je glavni plus Garmina zanesljivost dobave in update-a kart. In prilagodljivost raznim kartam – npr. pomorskim ipd.
Sam sem zadovoljen z njim – in sicer s ta poceni varianto Nuvija.
Kolikor slišim so npr. tudi Medionovi (Hofer) prav OK, pa drugi tudi niso slabi. MIslim pa, da AdriaRoute (podrobna karta Slo, Cro in BIH) gre le na Garmine. Pa slovenska topografska karta tudi.
Meni je una zenska na Garminu hudo anti.
Imam Mio navigacijo, eno najcenejsih, v Sloveniji najde vec rovt kot Garmin, nalozene karte bivse juge in celo tam se dobro znajde, dodali smo EU karte (prej so bile le glavne ceste in vecja mesta), pokaze mi dovoljeno hitrost, radarje… Zelo zadovoljna.
Za kaj pa ti potrebujes navigacijo? Odlocaj se glede na potrebe.
Jaz imam Garmin pa me je že nekajkrat speljal na napačna pota, enkrat ponoči celo v en hrib, kjer sem skoraj nasedel, pa še z obračanjem sem imel težave…, skratka nesramna, blebetajoča in draga naprava, ki samo čaka da te zavede, hm kot večina žensk…:)
No… mene še ni speljal v kakšne resne težave… ampak je treba vozit po pameti. Če vidiš da je nekaj čudno, pač pelješ naprej po svoje, on pa že preračuna in ti potem javi kam moraš.
In zelo je važno kako imaš nastavljenega – če je najkrajša pot – zna res biti skoraj čez kakšna dvorišča in kolovoze.
Na tak način sem se že “zabaval” po tujini kar nekajkrat, ker napake v klasifikacijah cest na karti so povsod; tako v Italiji ali Nemčiji kot v Angliji.
Saj sem vozil po pameti, najprej je delovalo vse ok, lepa cesta, asfalt, potem pa se je začelo sumljivo vzpenjanje in na koncu off road…takrat sem na njegov račun izrekel kar precej psovk..
A ti ga znaš nadgradit?