Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kako shranjevati gume?

kako shranjevati gume?

Torej, najprej mi vulkanizer reče, da moram zamenjane letne gume čez zimo shraniti leže, bog ne daj, da bi stale pokonci.
Potem berem v Žurnalu, da gume niti slučajno ne smejo biti postavljene pokonci, pač pa morajo čez zimo ležati ena na drugi.

Kaj drži?
Hvala za kosntruktivne odgovore.

V teh dveh stavkih je kakšna razlika?

Vulkanizer ti je povedal isto kot piše v Žurnalu, gume morajo ležat, tko da te res ne razumem kaj sprašuješ.

Ah, danes sem očitno konfuzna. Se opravičujem. Saj ne vem, al naj me bo sram, al naj se smejem….
Torej: vulkanizer svetuje pokončno shranjevanje, Žurnal pa piše o ležečem shranjevanju.

Zdaj pa veste, o čem sprašujem, kajne?

Ne verjamem, da ti je vulkanizer priporočal pokončno shranjevanje gum. Pokonci so lahko le v primeru večtočkovnega podpiranja. Gume morajo ležati, zloženih največ 5/kup. Proč od radiatorja, največ 35 stopinj.

točno tako, ležat morajo in vulkanizer ti sigurno ni dejal, naj bodo pokončno hranjene!!!

Nekaj ne bo štimalo. Najbrž ti je vulkanizer svetoval, da gume shranjuj leže. V Žurnalu je namreč pisalo, naj zimske gume shranjujemo pokončno in jih enkrat na mesec obrnemo, rotiramo (mislim, da so tako nekako svetovali). Tudi meni ni bilo prav jasno, zakaj bi gume hranili na takšen način. Verjetno pa je najbolj prav, da jih obesimo na za to primerno stojalo?! Grem pa danes k vulkanizerju in lahko povprašam še za njegovo mnenje.

ena na drugi, kot misijonarc….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Priporočajo, da gume, ki so na platiščih, shranjujemo leže.
Gume, ki pa so same (brez platišč), pa naj bi shranjevali pokončno in jih občasno rotirali.

Najbolj pomembno je, da niso na hladnem!!!

Shranjujem jih vedno leže, so na alu platiščih, med 10 in 25 stopinjami…

V kleti sem odkrila štiri letne gume … tam so že enih osem let. A je to še uporabno ali vržem vstran?

Pnevmatike, montirane na platiščih, naj bodo shranjene v ležečem položaju, medtem ko pnevmatike brez platišč, priporočamo hraniti v pokončnem položaju.

vir: http://www.vulkanizer.si/VULCO_SI,,posebne,main.htm

New Report

Close