Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem odšodnina – prometna nesreča

odšodnina – prometna nesreča

Pozdravljeni

Zanima me kakšne izkušnje imate glede odškodninskih zahtevkov v primeru prometne nezgode. Nagibam se k temu, da bi zadevo prepustil Poravnavi, kaj mislite, imam še kakšno drugo možnost?

Kdo se pa še sam bavi s tem?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jaz bi se na tvojem mestu obrnila na katerega od odvetnikov – nekateri delujejo celo tako, da nič ne računajo in na koncu poberejo kak procent od odškodnine.

Enako

Če želiš, ti lahko dam kontakt zelo dobrega odvetnika.
Sama imam izkušnje z njim prav zaradi prometne nesreče. Če ne bi “predala” izterjave njemu, bi mi zavarovalnica izplačala veliko manj odškodnine.
In tako kot so že zgoraj napisale, plačilo po zaključku.

Pojdi do kakega odvetnika, ti vzame npr. 10 %, če kaj dobiš. Firm Odškodnina, Poravnava in podobnih se pa ogni in to orenk!

Že večkrat tema in že večkrat povedano ne hodi se k raznim poravnavam in podobno. To so podjetja, ki za svoje delo pooblastijo odvetnike in je isti šmorn če to narediš sama. Zaračunajo pa ti svoje delo + 20% davek ker gre za podjetja, ki so davčni zavezanci. Nikakor ne k poravnavi.

Odvetnik Lipej iz Medvod.

Iz osebne izkušnje če želiš čimmanj stroškov pojdi direkt na zavarovalnico.
Moj odvetnik je samo zavlačeval ali ni dobil policijskega zapisnika ali še ni bilo tega ali onega odgovora, hotel vložiti tožbo, čas pa je bežal, denar nujno potreben.
Pa je zmanjkalo potrpljenja. V par dnevih in par klicih smo zbrali vse potrebno, šli direkt na zavarovalnico in v enem tednu je bilo vse rešeno.
Žal je izplačilo šlo preko odvetnika, ker smo podpisali a mi je žal tistega denarja, bi si lahko lep dopust privoščili. Še to, denar je dal na roko, odštel svojo provizijo, na dokumentu o izplačilu v podpis pa napisal celoten znesek ! Se ne boji inšpekcije, saj je odvetnik.Njegove besede.

Tako da moj nasvet noben odvetnik, še manj kakšna odškodninska firma.
Direkt na zavarovalnico, potrebuješ zavarovalno polico, zdravniško dokumentacijo o poškodbah, rehabilitaciji, bolniški.
Saj če ti ponujen znesek ne bo odgovarjal imaš še vedno možnost angažirati odvetnika, vendar kar boš več dobil bo on pobral ali pa čas, zavarovalnica pa mora še njegove stroške poravnat
( mu plača stranka in še zavarovalnica!) tako da raje vidijo da pride stranka sama k njim. Saj se ve kakšna je tarifa za kakšne poškodbe.
Pa srečno.

New Report

Close