Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Garancija na prerjavenje

Garancija na prerjavenje

Prosim, če mi lahko kdo odgovori na dve vprašanji glede uveljavljanja garancije na prerjavenje:
Na zgornji notranji strani vrat, pod tesnilom se je pojavila rja. Na podlagi neuradne korespondence z generalnim uvoznikom naj bi mi pooblaščeni serviser to začasno saniral, vendar tak način ne zagotavlja, da do rjavenja ne bo prišlo še kasneje. Celih vrat pa v tem trenutki še niso pripravljeni zamenjati (garancija je na PRErjavenje). Problem pa se pojavi, ker mi serviser noče izdati potrdila, daje tak način saniranja v redu in v dogovoru z uvoznikom, saj (kot razumem) naj bi šlo med njima za neuradno korespondenco in tudi on še ni prejel navodila kako reševati ta problem. Kako bi se glede tega odločali vi na mojem mestu: a)dovoliti, da gre to v popravilo, b) direktno kontaktirati uvoznika in poddti njemu direktno reklalacijo, c) čakati, da se na tem mestu pojavi luknja (prerjavenje)

Drugo vprašanje je glede primera, če avto, ki je še pod garancijo, rahlo poškoduješ sam in je potrebnp manjše ličarsko in kleparsko popravilo. Ali mora to tudi iti preko pooblaščenega servisa, da se garancija obdrži?

Prerjavenje pomeni, da rja predre barvo, ne pa pločevino. Takšna razlaga, da mora rja narediti luknjo v pločevini je čista neumnost in zgolj amaterska razlaga mehanikov, da se jim s stvarjo ni treba ukvarjati.
Takoj podaj pisno reklamacijo direktno uvozniku in zahtevaj, da naj si poškodbe pločevine ogleda njihov inšpektor, ki ti mora podati mnenje v pisni obliki. Če tega ne bodo hoteli storiti, potem jim zagrozi z odvetnikom! Nikar ne dopusti nekega amaterskega popravila brez uradnega pisnega odgovora.

Še to nam zaupaj, katera znamka je to.

New Report

Close