Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Peugeot 206 ali Renault Scenic

Peugeot 206 ali Renault Scenic

Lep pozdrav

Mene pa zanima, v cenovnem okvirju do 3000€ sem primerjala ta dva avtomobila in imam nekaj vprašanj v zvezi s tem..

Ali je Scenic prevelik avto za voznika začetnika? Všeč mi je iz vidika, ker je visok, vidljivost je po mojih predvidevanjih zaradi višine dobra, ampak ALI je avto dimenzijsko dosti dajši od Peugeota 206 in bi mi to lahko predstavljalo oviro (oz.povzročalo dodatne nevšečnosti) pri vožnji oz. parkiranju? Vzela bi sicer dizla, letnik 2000 Scenica ali Peugeota 2000/2001 letnik bencinarja. Kateri avto je pa na splošno kvalitetnejši in bolj siguren (kar se varnosti in vsega tiče)? Ker nimam pojma o avtomobilih, ta dva sta mi najbolj všeč, pri Scenicu mi je tudi zelo všeč prostornost, pa še klimo in dizla bi dobila za enako ceno kot Peugeota brez klime in bencinarja.

Kako je pa z okvarami pri Scenicu, servisi? So dražje / cenejše / enake?
Hvala za pomoč 🙂

Scenic je enoprostorec in je zato veliko večji in varnejši kot pežo. Po mojem mnenju so sceniki tudi veliko bolj popularni kot pežo 206, zato boš rezervne dele dobila veliko lažje in ceneje. Moj stric je imel scenik model 2. Prvih par let je imel probleme na motorju in nihče od Renaulta ni mogel ugotoviti za kaj gre. Pol so mu v Novi Gorici menjali kar cel motor. Danes se bratranec še vedno vozi v tem avtu.
Predlagam, da scenika z motorjem 1,4 motor sploh ne kupuješ. Gre za velik avto, zato le ta potrebuje veliko konjev. Ena značilnost renaultov je, da je prva prestava zelo “kratka”, kar je dobrodošlo pri izpeljevanju v križiščih. Namreč v prvi prestavi dobiš naenkrat veliko konjev..

v glavnem moj glas gre Scenic-u.

New Report

Close