Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem mnenje o Fiat tipu

mnenje o Fiat tipu

Ojla!

Kupujem prvi avto. Pri srcu so mi Renault 5, Clio ali Golf. Ali kdo pozna kakšne ponudnike.
Drugače pa sem dobila ponudbo za Fiat tipo za 160.000 sit. Kaj si mislite o tem ovtamobilu? Bom imela veliko naknadnih vzdrževalnih stroškov? Kako je z rezervnimi deli?

lp

Najprej povej, kako star in kateri model je v ponudbi. Sam imam tipota ze vec let in kaksnih posebnih prblemov nimam.

SAM TEGA NE

Dva prijatla imata tipota. En ima 1.4ie, drugi pa 1.6ie.Nobeden nima z njim nobenih problemov. Je pa tipo v primerjavi z R5 “BOG I BATINA”.Če boš kupila tipota vzemi model 1.6ie ker ima več opreme(nekateri imajo klimo) cena pa ni bistveno višja.

So pa res dobri odgovori v smislu SAM TEGA NE! Ce ze napises tak odgovor, ga vsaj utemelji! Ljudje prosijo za argumentirana mnenja in priporocila, ne pa za mnenja nekih zagrizenih pristasev te ali one znamke, ki potem apriori udrihajo cez ostale znamke!

Radovedna, moj nono je vozil Tipota 1.6 York (mislim, da letnik 90) do predlani.
Potem smo ga prepricali, da ga je zavoljo varnosti (airbagi, ABS, klima) zamenjal za Stilota. Ce bi bilo po njegovem, ga pa nikakor ne bi zamenjal. V vseh letih ni imel nobene tezave, obiskoval je le redne servise. Saj ne recem, da je Stilo slab, a je ze imel manjse tezave z elektroniko. Torej, po nasih izkusnjah je Tipo za svojo starost zanesljiv in neproblematicen avto. V primerjavi z R5, ki ga je vozila moja mami, vsekakor, saj je bil le-ta neprestano na servisih.

Jah, glede na to, da boš šele zdaj kupovala recimo fiata tipo, mlajšega od 10 let ne moreš več dobiti, vozila ga boš pa sigurno nekaj let…do sedaj mogoče za tako starost vozniki niso imeli probleme, toda leta se bodo hitro poznala…ne vem, koliko je primerljiv z fiatom uno, ki ga sam vozim, toda v parih letih se je poraba močno povečala, in karoserija vedno bolj gnije…drugače drugih problemov zaenkrat še ni bilo…fiat je znan po tem, da se njegovi avtomobili veliko hitreje “starajo” kot konkurenčni..
lp, Cashy

Je bil eden izmed mojih prvih “zaresnih avtov” po 5ki in Yugotih. Takrat sem ga nekajkrat vozil in sem bil navdušen.

Pri starih avtih se vedno znova spomnim na sodelavca. Domov je pripeljal staro stoenko in tast ga je nadrl “sej bo takoj vso vrednost zgubila”. Seveda je sodelavcu za to dol viselo, ker je za stoenko plačal nekaj deset jurjev. Potem se je še precej časa fino z njo vozil in jo zamenjal za kamion peska…

Če ni sprotnih stroškov več kot zgubi na vrednosti zate primerljiv, a dražji avto, se splača imeti tudi starejši avto. Ekonomsko gledano imaš manj vezanih sredstev…
In pa seveda prastara logika: nov in manjši avto ali pa večji in starejši.

Glede na to…da sem tako v prodaji kot v servisu Fiatov ze kar dolgo let……Tipo je zakon…nič bat:))

Če rabiš pa dodatne informacije …povej…se slišimo

LP
speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Tipo 1.4 i.e. imam že 11 let. Prednost tipota je predvsem to, da je ves pocinkan in nič ne rjavi, rezervni deli so zelo poceni, posebej za mejo in se takoj dobijo, prostoren avto in nekompliciran. Razen porodnih težav z njim nisem imel večjih problemov.Če ne misliš z njim hodit na daljše ture, tudi starega priporočam.

ah a veš ti ga kar kupi za prvi avto ti bo pomoje kar služu.jst sm mela prvi avto subaruja 14 let starga pa mi je 2 leti kar lepo služu!!!
aja pa brat ma tipota pa je zelo zadovoljen kvarijo se pa itak vsi avti! tud novi..

Lep dan
22.07.2010 se oglašam s komentarjem o FIAT TIPU. Avto star 16 let brez rje – pocinkana pločevina, sedeži še zmeraj dobro zgledajo, avto brez praske. Motor odličen, je odziven lepo ” prede ” in nikakšnih težav.
Hibe: na cca 3 leta potrebno zamenjati roko, pri rednem servisu pa tesnilo pokrova motorja
Potem moram pa že razmisliti kaj še, hm aja dioda na alternatorju.
Pa še en komentar na piko na i. Imel sem dva ista avta po karakteristikah, pri obema zelo zadovoljen, samo s to razliko da mi je prvega žal ker sem ga prodal, dva ista pa nemorem imeti ker smo zaradi družinskih potreb potrebovali večji avto s klimo.
Pa naj mi kdo reče da je FIAT slab, nima pojma, pa sem imel tudi VW golfa 2 veliko več težav. zamenjal vse vitalne dele: sklopko, alternator, štarter.. avto je rjavel, drugače sem bil glede na starost 17 let tudi zadovoljen. Z golfom 3 nobenih težav, star 12 let, skratkla rendni servisi in to je to. Komentarji iz izkušenj ne kr neki nakladat pa blatit. Pozdrav

New Report

Close