Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup rabljenega avta – prosim za mnenje

Nakup rabljenega avta – prosim za mnenje

Zdravo,

kupujem rabljen avto, pa me zanima vaše mnenje. Moje potrebe so da je diesel, ker delam na leto 40000km, dovolj močen zaradi vo žnje uglavnem po avtocesti (super bi blo met tempomat), prostoren prtljažnik z možnostjo podrtja zadnjih sedežev (službena uporaba), z kvalitetnimi sprednjimi sedeži z nizkimi obratovalnimi stroški, ne uvožen v rangu okoli 14000€ do max.max. 16000-17000€, namen ga imam zvozit do nekih 250 000km.

Zanima me mnenje o naslednjih izbirah (iz izkušenj poznam le VW in Renault)

– Renault Grand Scenic 1.9 dCi Dynamique 17.990 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3576015&show=1
– VW Touran 1.9 TDI Trendline 17.880 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3684654&show=1
– Opel Zafira Enjoy 1.9 CDTI 14.990 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3681018&show=1 – vendar o Zafiri sem bral v ADAC poročilih da se kvarijo
– Ford C-max – nimam izkušenj z Fordom (S-max mi je prevelik)
– Toyota Corolla Verso – ne poznam

Razmišljam tudi o kompromisu zaradi cene in gledam tudi karavane:
– Renault Megane Grandtour (star model) 1.5 dCi Dynamique Plus 12.850 € (čakal sem na kakšnega z 1.9, 130 konji, ampak so redki)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3720728&show=1
– Opel Astra Karavan 1.7 CDTI Enjoy 13.990 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3540689&show=1
– Opel Astra Karavan 1.9 CDTI Enjoy 10.590 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3758231&show=1
– VW Golf Variant Comfortline 1.9 TDI 105KM 14.990 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2628648&show=1
– Ford Focus Karavan 1.6 TDCi Titanium 13.990 €
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3508474&show=1

Nekaj v tem stilu, sam se nagibam k G.Senicu, čeprav vem da bi bil Touran boljša izbira. Ne poznam pa Zafire, C-max oz Toyote.
Zaradi nižje cene bi mogoče sklenil kompromis in kupil karavan, v mislih sem imel Renault Megane Grandtour 1,9, star model, vednar jih je zelo malo za prodajo. 1.5 mašina se mi zdi prešvoh za tak avto.
Aster ne poznam, Golf se mi zdi za to ceno preveč obran (brez opreme), Forda tut ne poznam.

Kakšno je vaše mnenje? Prosim za predloge.
Za katero znamko so cene servisev v mejah normale.

Je za Renault Grand Scenic 1.9 dCi Dynamique 17.990 € , dovolj nizka cena za 25000km prevoženih kilometrov?
avto.net

aha še linki do zgornjih avtov

– Renault Grand Scenic 1.9 dCi Dynamique 17.990 €
Renault Grand Scenic
– VW Touran 1.9 TDI Trendline 17.880 €
VW Touran
– Opel Zafira Enjoy 1.9 CDTI 14.990 €
Opel Zafira – vendar o Zafiri sem bral v ADAC poročilih da se kvarijo
– Ford C-max – nimam izkušenj z Fordom (S-max mi je prevelik)
– Toyota Corolla Verso – ne poznam

Razmišljam tudi o kompromisu zaradi cene in gledam tudi karavane:
– Renault Megane Grandtour (star model) 1.5 dCi Dynamique Plus 12.850 € (čakal sem na kakšnega z 1.9, 130 konji, ampak so redki)
Renault Megane Grandtour (star model
– Opel Astra Karavan 1.7 CDTI Enjoy 13.990 €
Opel Astra Karavan
– Opel Astra Karavan 1.9 CDTI Enjoy 10.590 €
Astra Karavan 1.9 CDTI
– VW Golf Variant Comfortline 1.9 TDI 105KM 14.990 €
VW Golf Varian
– Ford Focus Karavan 1.6 TDCi Titanium 13.990 €
Ford Focus

Ne zastopim kako imaš lahko tako širok izbor avtov in kakšne prioritete sploh imaš…

Izogibaš se pa najboljših karavanov(BMW 3 touring, AR 159 SW)….čudna mentaliteta…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tak širok izbor avtov sem dobil, ker me zanima predvsem najboljše za najnižjo ceno,
avto rabim za delo, veliko znanja o avtih pa nimam. Zato se tudi posvetujem.

Ja, BMW 3ka tourinng je pa zakon, men je ful ušeč. Samo presega moje finančne zmožnosti, bi ga pa takoj mel. Ampak to šele zdej tazadnji model.
Alfo 159, sicer limuzino ima pa moj frend, in morem tut rečt da je hud avto. Jaz prej sicer Alf nisem opazil, ampak tale 159 je res dobra, pa še mislem da ima nekih 240konjev. Sam je limuzina boljša k karavan.

Rabim pa avto za službo, na leto delam 40 000km, predvsem avtocesta, in pa kar precej prostora za orodje. Tko da ubistvu predvsem res iščem hočem najdet največ za tisto kar mislim plačat.
Novega ne mislim kupit, ker jim prevč cena pade, prvo leto ali dve. (sem se že tut sam nategnil z nabavo novega cliota 1.5dci, ki bi ga lohk zdej po treh letih z 1250000km, za drobiž prodam, tko da ga bomo doma rajš zvozil do konca) Nekaj sem že brskal tut po temle forumu o kvaliteti dizelskih mašin 1,9 od VW in pa Renaulta. Več zaupanja imam v VW da bi brez problemov zdržal do 300 000km. Kako ke kaj z z dizelskimi mašinami v Opel Astrah, 1,9.

Opli imajo jtdm mašine od Fiata, ki so ene izmed najboljših trenutno…
Če se ne bi rad zajebal se izogibaj komplet francozov…VW ni dost boljši pri mašinah….

Že v štartu pa razmišljaš napačno: najboljše za najmanj denarja…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Opel, tut ne vem, ga ima frend, Opel Vectra, z vso mogočo opremo, staro ene 3 leta, že 2krat ga je na cesti pustila. K smo hotl pa prtljažnik odpret, je pa tut enkrat zablokiral in ni šlo, k ma vrata od prtljažnika na gumb in se sama odprejo. Tko da ni glih dobrga vtisa nardila.
Pol pa še preberem v ADAC poročilu za 2009, da so Zafire na repu med manjšimi enoprostorci, pa še nobene cene ne držijot, tko da kaj pa vem če bi to.
Kaj pa mehaniki pravite?

ne, narobe sem reku,
ubistvu bi največ za moj dnar,
ne gre se za najmanj, maš prav

Od kje ste se ljudje navadli gledat avto izključno skozi kvarljivost in porabo????
Kje so pa zunanji, notranji izgled, ergonomija, mašine, ponudba na trgu, majhna izguba vrednosti, dosti rezervnih delov, itd…???
Za moje pojme izbiraš avto ko ena baba ki nima pojma o plehu…

Jah, tko je, lej…zato sprašujem.
Poznam pa stanje v navtiki, kjer kupci pojma nimajo kaj kupujejo, se zanimajo za totalno nepomembne stvari, uglavnem se za nakup odločijo na podlagi čist nepomembnih informacij. In proizvajalci imajo od tega dober zaslužek…
Kaj bi pa ti svetoval za nakup, razen BMW 3 touring in Alfa R 159SW?

Alfa Romeo 159 SW jtd (150km) letnik 2007/11 90.000km (12.500 eur)

To je poceni, super se vozi, pa zaenkrat zelo kvalitetno

Glih poceni ni no…če 2-3 leta, pa bo cena dokaj normalna…
Isto sranje je pri BMW…prenovljena petica 2004 pride min. 12.000, stari model 2003
pa 7000-8000 €…

156 SW zadnji letniki so pa res poceni, pa še hudo mašino so imele(159 nič več)…2.4 jtdm 175 KM(ugodna registracija in brutalni pospeški)..je pa res da je 159 neprimerljivo lepša…

BMW 3 touring in AR 159 SW!
Boš vzel pač kakšno leto ali dve starejšega…saj se da dobit dobrega z realnimi kilometri, treba je le dobit enga dobrega mehanika ki se ukvarja skoraj izključno z določenimo firmo…se zmeniš s kupcem če pride k mehaniku na pregleld na dvigalo in na tester…tisti ki bo že v štartu odklonil, ni pošten prodajalec…

Zmašinami je pa tko…dizla vsekakor(BMW 320 d 150 KM čist dovolj, AR 159 SW 1.9 JTDM 150 KM)…Vsak avto višjega ranga ima dost višjo ceno vzdrževanja, isto je z mašinami…
Z vsako drugo firmo oz. modelom z večjim kufrom, boš razočaran…

Hvala.

Zafire se ne kvarijo! Megane 1.9 je kr kul, 1.5 je tudi dober vendar so šobe bolano drage, Delfi.
vw 1.9tdi je zelo dober motor izogibaj se 2.0tdi mešajo olje in vodo. Fordi so bolj drek in zelo drage dele imajo. 1.7cdti je drek od motorja. Toyote ne poznam. Alfa in bmw sta kul vendar boste starejša in mrde kak stvar več za rihtat, ni pa nujno. Aja osebno alfe nebi ker je notri šlampasto narejena in ima zelo velik rajdni krog.

Ej DRRR-kač, si ti že sploh presedlal s Tomos avtomatika na Yugeca?

Dvomim namreč, da si.

New Report

Close