enoprostorc
Najprej se sploh odloči ali malega ali velikega ali ga sploh rabiš…zakaj ne karavana, npr. A6? Je ogromen…http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2791677&show=1
Enoprostorci so že v štartu precenjeni..
Od ta velikih verjetno ne moreš faliti s kakšnim VW Sharanom ali pa njegovim klonom (Ford Galaxy, Seat Alhambra). Seveda sta tudi Forda S-max in novi Galaxy odlična izbira. Pa da ne pozabim Toyote Previa.
Od ta srednjih imaš na voljo VW Touran, Ford C-max, Citroen Picasso, Citroen C4. Od rabljenih še Toyota Avensis Verso in Corolla Verso.
Manjši enoprostorci pa veliki družini verjetno ne pridejo v poštev.
Sedaj pa se odloči glede na to, ali hočeš novega ali rabljenega, koliko si pripravljena dati, pa kako velik mora biti, pa kakšna mora biti poraba, pa kako se v njemu pelje, pa koliko stanejo popravila, pa kakšne ima ptrljažnik, pa kako zanesljiv (pokvarljiv) je, pa katere znamke mora biti…..
DRRR- jah zame je nakup avta skoraj projekt za hišo. Vložila bova svoje denar in vozila ga bova nekaj let…
Sicer pa kupuje se: nekaj z dovolj pratljažnega prostora, nov 🙂 Cena do 14.000€ :S
Trenutno pregledatno:
Citroen Berling
Renault Kangoo in Senic
Peguot Partner Tapee
Hyundai Matrix in i30CW
Škoda Roomster (je treba še preverit)
Še kaj pri Fordu mogoče? Še kakšen nasvet, da se splača it pogledat? Pa ne mi kdo ma lepšo obliko, pa kolkiko pokuri… Odločila se bom sama… sam res ne vem a ima še kdo kaj takega (pa recimo raje v stilu Berlingo, Partner), karavanov je malo morje…
Pa sej to niso enoprostorci. No, razen matrixa, ki je mali enoprostorec.
2mama, vi bi pa verjetno skoraj raje dizla ali kombinacijo bencin/plin (po mojem še boljše glede na km, ker boste sicer vsake dva dneva na bencinski).
Vsekakor glej, da bodo zadaj vsi trije sedeži enakovredno veliki (zaradi otroških stolčkov, mazda 5 ima recimo sredinski sedež bolj zasilen, mazda MPV, če bi razmišljali o rabljenem avtu, pa nima tritočkovnega pasu na sredini) in da je zadnja klop, se pravi tretja vrsta, deljiva na pol (da lahko ven vzameš en sedež in pridobiš kar nekaj prtljažnika). Če ste bolj evropsko usmerjeni, s sharanom ne boste zgrešili.
ja vidim da imate kr debato o tem 🙂
Jaz osebno sem lastnik fiat ulysse-a
Lahko rečem da sem zadovoljen .
Na razpolago je 7 sedežev ki se vsak posebej vzame ven tko da jih imaš kolikpr jih rabiš
s tem se ti pa seveda prtljažnik poveča.
Na ta način mate na voljo tudi – Peugeot 807 – Citroen c8 – lancia phedra
Za rabljene se pa cene vrtijo od 8000€-12000€.
NOVI jE PA SAMO 807 – na tržišču
renault me prepriča zaradi varnosti zanesljivosti in cena ni takšna da bi moral celo živlene sline požira t a bom zmogu plačat puf al pa ne maš ga 5 let pol pa ka j novega ali pa drugačnega moj nasvet ko kupujete avto obvezno v salon z otroci prvo se usedete na sopotnikov sedež šele nato na voznikov zakaj? zato ker voznikov sedež je v večini autov o.kin hitro dobiš občute da je avto o.k ,tuki se pa lahko ornk zmotišotoke tud not pa dedija pa še babi pol pa jih uprašte kako se počutjo…zato vedno prvo sopotnikov sedeš če hočeš da tisti ki jih vozi se počutijo uredu…