Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Mitshubishi Carisma-PROBLEM

Mitshubishi Carisma-PROBLEM

Živijo,

imam en velik problem. In mogoče mi bo kdo tukaj znal pomagat. Imam Mitshubishi Carismo 98.letnik, 1,8. Pred kakim mesecem mi je začela goreti oranžna lučka za test motorja, in enkrat mi pol celo avto ni hotu vžgat. Pa sem ga pustil par minut pr mir in je delu. Pol se kr neki časa ta lučka ni pržgala in sm mislu, da je pač blo sam takrat kj narobe. No in zdej se je nardil tak, da pri vžigu avta ta lučka sploh več ne ugasne in avto se ne vžge. Sicer zavergla ampak to je to. Sem ga dal zdej pogledat enmu mehaniku – ga je dal na računalnik in je reku da je računalnik fuč. Zdej pa nov računalnik pride skor več kot je avto vredn. Sem pa slišu da se da nardit nek baypass računalnika, da avto vsaj vžge in se lahk voziš z njim. Pa me zanima če kdo kj ve o tem??? Ker ta mehanik za to še ni slišal in bi rad na vsak način mi vturil drug računalnik – sj tud rabljen je ene 300 evrov. Mate kake ideje kaj naj nardim??

300 evrov ni tako velik strošek,… jaz bi zamenjal računalnik, če se hočeš vozit seveda :), lahko pogledaš tudi za kakega rabljenega na odpadih, oglasih itd,….samo je malo takih avtov,…

Nisem še slišal za tak poseg, bypass česa, računalnika? Ja pol ga sploh ne bi rabil, človek imaš elektronsko krmiljenje ventilov, to pomeni da brez računlanika ne gre,….

Pozdrav!

V tem primeru je res najboljše da se temeljito pregledajo odpadi avtomobilov, čeprav dvomim da bi kakšna carisma že bila za odpad, pa vendar so tukaj tudi nesreče. Zagotovo se da veliko bolj poceni to dobiti na odpadu, kot pa 300€.

Sam pravtako še nisem slišal za bypass računalnika, ker tekorekoč kot je že japppy rekel, je računalnik potreben za krmiljenje drugih stvari, in brez njega avto preprosto nebi deloval.

Lp,
MihaPr

Mogoče kot zanimivost samo…
Drugače vozim Renaulta Clia in sem imel podoben problem z softwareom (nenehno prižgana lučka STOP – da moram ustavit vozilo in pa tista druga rdeča – da moram ustavit motor), pa so mi tudi na pooblaščenem Renaultovem servisu svetovali podobno (da moram zamenjati računalnik…). Je pa kolega od cimra tu v Mariboru povedal za enega tipa, ko se bavi z temi sofwaeri in čipi v avtu. Pa sem mu ga peljal da je naložil nekaj na novo gor. In stvar (moram potrkat) zaenkrat še deluje. Rekel je, da je naredil neki grobi reset pa naložil nov software gor… več ne vem povedati…

Poskusi malo v tej smeri.. morda bo še najceneje.

New Report

Close