Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Poceni avto

Poceni avto

Zdravo!
Po daljsi odsotnosti iz Slovenije bom sedaj na hitro moral kupiti avto in se poceni naj bo.
Odlocam se med Hyundai Accentom, Kia Pride, Suzuki Swift in Daewoo Matizom. Vsi so okoli l.2000, cena je podobna.
Zanima me, ce mi kdo lahko svetuje, kateri izmed teh avtomobilov je najbolj zanesljiv, mogoce ima kdo izkusnje z njimi.
Hvala!

Za kolk denarja misliš? Izbrala si si same sekrete, to se menda zavedaš. Ravnokar sem kupil Golfa III, l.96,, 1. lastnik, servisna, v glavnem poštiman u nulo, za 1200 eur.

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

No, no DRRR, a ti pa si kupil nekaj, kar ni sekret??

Sam, jaz imam Swifta 1.3, letnik 1995. Sem prvi lastnik in do sedaj sem z njim naredil malo manj kot 280.000 km. Še vedno imam prvo sklopko, pa čeprav sem si med gradnjo hiše z njim zvozil domov cel kup materiala. Avto do zdaj ni nič nagajal, le potrošne dele sem redno menjaval in servise redno delal. Poraba je ugodna, tudi tempo z ostalimi udeleženci na cesti lahko brez problema držim. Čeprav imamo pri hiši en boljši avto, se najraje okrog prevažam s svojim Swiftom.
Tudi za Accenta sem slišal kar nekaj pohval. En kolega ga ima že od kar so se začeli prodajat v SLO, pa mu še kar lepo služi.

Pa obilo uspeha pri nakupu.

LP

Med zgornimi naštetimi vsekakor Swift spada med najbolj zanesljivime malčke – lahko pogledaš tudi Subaruja Yusti praktično enak avtomobil. ostalo odsvetujem če te pa zanima zakaj pa seveda odgovorim.

Hvala za odgovor, tudi jaz sem imel prednostno izviro Swifta, seveda pa me zanima, kaj je narobe z ostalimi, kot npr. accent, matiz…

Korejci še takrat niso bili na nivoju z Evropejci in Japonci plus deli so relativno dragi ponaredkov pa ni veliko. Matiz je pa sploh poden pa zelo nestabilen na testih kjer preizkušajo lego se je le ta prevrnil – Accent je pa razred višje.

Samo se eno vprasanje, kako se pa kaj obnese Citroen saxo

jaz bi tud rekel swift
ali accent 1,3 ne kupovat 1,5
kaj pa honda civic?

Citroen Saxo kot celotno gledano soliden avto če ti je wšeč poglej tudi Peugeot 106 avta sta po tehnološki plati enaka.

poglej pa še par zadev:

Civic – notranjost je mogoče šlampasta za tisti letnik ampak tehnika oz. motorji so res vrhunski.
Swift – super avto edino rja zna bit problem.
AR 145,156 – imel sem 6 Alf use so služile brez problema to je v slo verjetno čudež ker so alfe na slabem glasu še od časov nazaj kjer so crkovali TS motorji in nemška Boschova elektronika PS – 1.8TS fajn motor 2.0 pa ribato.
Bravo 1.6 16v le tega če je bencinar sicer eden najbolših motorjev kar jih je Fiat naredu praktično nespremenjen se je vrtel še v Stilotu.

Z matizom ni nič narobe če so zdravi zadnji robi in pragi ga vzami.Poraba je 4 litre če voziš pametno.Ostalo ne jemli raje probaj pri poloti cena ti je enaka.

Kupujemo opel zafiro, za ugodno ceno nam ponujajo 1.8 bencinca. oklevamo zaradi porabe glede na dizelaša, ki je sicer za 2800€ dražji z motorjem 1.9.

Če se veliko vozite potem je dizel prava odločitev…če se pa mal vozite je pa to smrt za dizla. 1.9D je pa itaq od Fiata tko da je preverjen agregat.

avto_mehanik, kaj pa mislis o Fiatu Bravu in Bravi?

Hvala, lp

Avta sta praktično enaka samo da ima Brava 5 vrat. Priporočam JTD če pa bencinar pa 1.6.16v ali 2.0 HGT – Bravo.

lep pozdrav! Mene zanima če kdo prodaja sklopko od avta suzuki swift letnik 2000?

New Report

Close