Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Focua ali Hyundai i30 ?

Focua ali Hyundai i30 ?

Omahujem med tema dvema novima avtoma…

Focus je 5 vratni z opremo Trend plus, 1.6 74 kW, cena skoraj 14.000 €.
Hyundai i30 je isto 5 vratni, oprema comfort, 1.6 92,7 kW, cena 13.700 €. Zraven mi gratis dajo še 4 zimske pvenmatike, parkirne senzorje in metalno barvo, skupaj vse vredno 880 €.

Po porabi sta “tukaj-tukaj”, i30 pa sicer nekaj več opreme.
Vozil sem oba, razdvojen pa sem vseeno… Kaj porečete ?

Focus
Debata mislim, da ni potrebna

Ni spet take razlike da ne boš mislil Hyundai / Kia I30/Ceed proti ostalim evropskim zadevam…

Focus ma vsekakor boljšo lego na cesti to je pa tudi edina večja prednost.
Kia nudi najdaljšo garancijo v evropi in to pride zelo fajn če se kupuje nov avto za weč let.

naj se avtor torej odloči…osebno bi pogledal tudi Mazdo 3 vsaj po testih najbolj zanesljiv avto ali kkšna Honda Civic.

Ne preferiram nobene. Sem bil lastnik korejca in nimam slabih izkušenj z njimi.Prej nasprotno.
Pri ti dveh modelih pa vseeno nebi bi bil v dvomih kaj izbrati. Lega na cesti mi je enako pomembna, če ne celo vec kot sama dodatna oprema, poleg varnostne in ostale “nujno” potrebne v avtomobilu. Pa tudi na dolgi rok bo focus dlje držal vrednost. kar pa tudi ni zanemarljivo.
Kot povsod pa tudi tu drzi, vsake oči imajo svojega malarja.

Odločil bi se za I30, kajti Focus je bil daleč najslabši avto, kar sem jih imel. Skoz neke okvare, tako da sem ga po treh letih z velikim veseljem prodal. S Hyundaiem, sicer Lantro, pa sem imel zelo dobre izkušnje, redni servisi in to je bilo to.

Seveda i30. Korejci delajo zelo vzdržljive motorje v nasprotju z fordom.

New Report

Close