Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Renault Laguna kuri olje

Renault Laguna kuri olje

Imam Laguno grandtour 2001 1,9 dci in moram na vsake 1000km naliti noter liter olja Elf excelium.
Moja zgodba je sledeča. Lani junija sem prvič opazil da mi avto kuri olje. Prej 4 leta nobenih težav. Avto uvožen iz Italije verjetno prevrteni kilometri.
Pridem na uradni servis – Kranj in povem da mi kuri oje – kaj se da zrihtat. Pogledajo in povejo da je treba zamenjat turbino, hladilnik, jermen.. skratka 2100 eur zaračunajo in pravijo da zdaj bo pa vse ok.
Po enem mesecu spet vidim da mi kuri olje. Peljem nazaj na isti servis kjer mi rečejo da bodo razstavli mašino in pobrusli bate pa bo ok. Mi odprejo mašino in me pokličejo da je mašina tako zjebana da se ne da nič brusit! Predlagajo mi da mi dajo noter skoraj novo mašino za 900 eur iz zaletenega megana! Se strinjam pa me čez dva dni pokličejo da mašina ni več na voljo. Da naj jo zrihtam sam ali pa kupim novo za 5000 eur.
Tu se mi je pa utrgalo in sem zahteval da sestavijo avto nazaj – so rekli da mašine ne morejo več nazaj sestavit. Da hočem nazaj tak avto kot sem ga pripeljal junija ko je bil vozen in je kuril olje. Pa da naj mi vrnejo še stroške iz prvega servisa.
Seveda mi avto sestavijo nazaj ter rečejo da bo brez problema dalal samo olje naj dolivam.

Zanima me sledeče:
Ali naj tudi sedaj ko na 1000km dolijem liter olja grem menjat olje in filter pri 15.000km ali lahko počakam do 30.000 km?
Zanima me tudi ali je to ok da se vozim in dolivam olje ali naj probam to popravit kje drugje?

Prevelika poraba olja nastopi če batni obročki obtičijo v utorih ali so poškodovani tekalne površine cilindrov obrabljene vodila ventilov tefloni obrabljen mazalno olje prevroče ali uporabljeno preredko olje tesnila poškodovana npr. na oljnem koritu vijaku za izpust olja na ročični (glavni ) gredi.

menjajte Teflone in pa batne obročke.
Olje lahko dolivate samo pazite da bo med min in max ker če ga je preveč je skor enako kot da ga nebi bilo ker Obstaja nevarnost da se bo poraba olja še povečala ker tesnila ne bodo več kos povečanemu pritisku. Povečana oljna megla bo izstopala skozi odzračevanje okrova ročične gredi in bo lahko obremenjevala katalizator. Ročična gred bo mešala in povzročala penjenje olja, posledice so lahko trganje oljnega filma v drsnih ležajih…
Preveč olja izriva semeringeee na glavni gredi ker je preveč pritiska.

Probajte zamenjat znamko olja.

Sicer pa vaš letnik Lagune je imel tudi velike probleme s turbinami turbina je pila olje do letnika 04 zadeva pošlihtana – serijska napaka pač.

Hvala za odgovor avto_mehanik
Res ne vem kaj naj naredim.
Ali naj samo pazim da bo olje med min in max ter pustim vse pri miru. Z avtom sem sicer zadovoljen zato ga tudi ne bi prodal. Skrbi me le to da se mi ne bi še kaj dodatno zjebalo. Če samo dolivam olje me v bistvu ne moti.
Če zamenjam znamko olja ali bo potem bolje če dam noter olje 10W-40 polsintetično?
Ali mi lahko priporočite kakšnega zanesljivega mehanika ki mi bo to naredil.(zamenjal teflone in batne obročke) Pa koliko bi me to stalo okvirno?

lp

Katero viskoznost imate pa zdaj notri?

Iz kje pa ste da ne boste vozili avto km delč?

Računajte ene 450 eur odvisno spet kdo vam dela.

Sem iz Kranja.
Sedaj imam notri elf excelium 5W-40.

Če vam ni problem avto pripeljat v Lj vam lahko priporočam par mehanikov.

Probajte z 10w-40 zdj itaq ni hladno in je tud 10w več kot dovolj.

New Report

Close