Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Rjavenje, avto l.2007

Rjavenje, avto l.2007

Pegueot letnik 2007, srebrne barve. Pred tednom dni sem opazila, da je na vratih odspodaj polno rjavih pikic, ki pa se z gobo dajo odstranit. Ne vem, a je to normalno? A je to zaradi soli, al bo kar cel postal rjav? Glede na to, da še niti 2 leti ni star, se to ne bi semlo zgodit, ali pač?

Pa če kdo, koliko let je garancija za Peugeot za pleh?

100 % je bil zaleten…

To je zunanja rja. Spomladi z eno nežno polirpasto spoliraj pa bo. Moj jih ima po celem boku, pa jih vsako spomlad spoliram (bele barve – golf4).

lp

Zaleten ni bil, ker je bil kupljen nov v salonu. Sicer sem se pa že na Peugeotu pozanimala in so to kao zračni mehurčki, ki se z gobo odstranijo in nastanejo te pikice tudi zaradi soli.

Kolk ste eni naivni. Očitno nič ne berete o tem da se v salonih najde tudi razbit ali ukraden avto…

To ni rja, ampak te pikice pridejo od natrijevega klorida, s katerim posipavajo cesto.

Ja, glede na to, da imam jst na plastičnem odbijaču nekaj taksnih pikic, to potemtakem res ne more biti rja.

Tudi jaz imam to…. na plastiki!
DRRR, spet si me razočaral!!! …..k*** pa tak strokovnjak.

Potem je pa za en k””” barva. Se je pa v resnici že zgodilo da so ljudje v kupili ukraden salonski avto…seveda Audija, ne pa kerega francoza…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Mi smo imeli pri Citroenu enake težave, imenovali pa so jo naletna rja. Očitno neko čudno barvo uporabljajo. Pri nobenem drugem avtu (v 12 letih jih je bilo 10) se nam to ni dogajalo, le pri obeh Citroenih. Aja, Peugeot in Citroen je isto.
Tudi, če jo boš odstranila, se bo spet in spet pojavljala. Nam so enkrat na Citroenu cel avto (brezplačno) spolirali, rja je bila nazaj v 14 dneh.

Tudi jaz imam to pri Renault Grand Scenicu staremu pol leta !!
Jutri poskusim spolirati nekaj pikic, da vidim kaj bo…

Na roke poliranje ni dalo rezultatov, tako da ga bom peljal na Renault strojno polirat !
Baje, da se veliko ljudi obrača nanje zaradi tega ( ne samo Reno ). Računam, da me bo prišlo cca 150 €!

Baje pa to delajo tudi v avtopralnicah z posebnim plastelinom in poliranjem..
Nastane pa zaradi tega, če se kovinski delci zarijejo v lak. ( na vlaku pri prevozu vozila, brušenje v bližini vozila, delci od bremz, ….

Danes sem ga peljal v avtopralnico LAVI v Kranju. Rezultat, popolnoma očiščen avto, pleh in plastika !! Cena : 30 €, čas čiščenja 3 ure..( avto sem pustil tam )
Očistili so ga s plastelinom ( Sonax ) in ne z poliranjem. Plastelin potegne delce ven iz barve, poliranje jih pa še zapolira..

Postopek :
Kupiš plastelin ( Sonax,…), v vedro pripraviš mešanico vode in avto šampona, z gobo namočiš mesto kjer so pike in po mokrem delu krepko drgneš z plastelinom ! ( nič bat ne bo prask )
Avto je že po tem postopku tip top, lahko ga pa še spolirate….

New Report

Close