Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem renault scenik,1,5 ali 1,9 d?

renault scenik,1,5 ali 1,9 d?

Odločam se za nakup scenika l.2004-2006 z dizelskim motorjem 1,5 ali 1,9.
Kakšna je razlika v praksi?Vem,da je 1,9 močnejši in s tem tudi bolj požrešen,dražji pri registraciji.
Zakaj recimo mi ne priporočate 1,5 d?Kakšne so slabe karakteristike pri slednjem?
Res,odločam se za slednjega,vendar mi firbec ne da miru,ali pa se motim?Ali sem lahko brez skrbi glede generalke pri prevoženih 300 000 km?
Hvala za bilo kakšen odgovor,nasvet,namig.

kakšne generalke?

Malo grdo sem se izrazila,saj morajo mašine ob rednem vzdrževanju vzdržat tudi 500 000 km.
Sprašujem na splošno,glede karakteristik med eno in drugo mašino.

Za avto te veličine je že v osnovi 1.5 mašina prešvoh. To je podobno kot 1.0 pri polotu…v glavnem avto ne gre nikamor. Probleme imaš že pri prehitevanju šleparja v klanec, da ne govorim o polno naloženem…

Noben od teh dveh ne zdrži 300 000 km

Kolega ima 1.9 dci z 380.000 km. Ima firmo in dela okoli 100.000 km letno. Mašina laufa kot da je nova…

Tudi z 1.5 motorjem ni nič narobe. Megan s tem motorjem natovorjen s 4 odrasle osebe in ustrezno prtljago je vozil do Berlina in nazaj enakovredno VEČINI avtomobilov na avtocesti brez posebnega mantranja. Tudi s prehitevanjem tovornjakov na regionalnih cestah ni nobenega problema.
Že večkrat sem povedal, da so na tem forumu sami takšni stručkoti, ki potrebujejo najmanj 200 KM, da bi lahko prehiteli tovornjak.

Jaz pa, da na cesti v glavnem vidiš penzionistično vožnjo. zaradi katere postanemo živčni ostali šoferji…

Potem ni nič narobe ,če se malo bolj konkretno pogledujem za scenikom 1,5 d,kajti nisem pristaš težkih mašinc,pa tudi nimam težke noge,všeč pa mi je ta tip vozila.

Jaz pa, da na cesti v glavnem vidiš penzionistično vožnjo. zaradi katere postanemo živčni ostali šoferji…[/quote]

Penzionistična vožnja nima nič skupnega z normalno močnim/hitrim avtomobilom. Penzionistično lahko voziš tudi z močnim avtomobilom, če si takšen po naravi. Da bi lahko vozil “normalno” hitro, pa sploh ne potrebuješ močnega avta, ker so skoraj vsi današnji avtomobili dovolj hitri. Avtomobil s katerim na bilo kateri cesti ne presežeš omejitve za vsaj 20 km/h je zelo težko najti.
Torej vsi tisti, ki vas srbijo prsti na nogi, pomislite ali ni mogoče “krivda” v vaši glavi in ne v konjskih močeh avta pred teboj.

New Report

Close