Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nakup rabljenega avta

nakup rabljenega avta

Prosim za pomoč. V kratkem nameravam kupiti rabljen avto. Za njega bi odštela nekje 3 do 4 tisoč evrov. Rada bi manjši avto, ki bi imel čim manjšo porabo. Pa naj ne bi bil starejši od 6 let pa po možnosti s klimo. Mi lahko kdo svetuje katerega? Hvala za vsak vaš predlog in pomoč.
Lep dan

Daj tukaj http://www.avto.net/2004/osebna/iskanje.asp klikni na razširjeno iskanje, poklikaj znesek Od – Do, pa ti bo vrglo ven vse kar je v tem rangu. Tukaj ne vemo niti kaj ti je všeč, bi rada bencinarja ali dizla…

tukaj imas 30 avtov ki imajo take zahteve kot si jih napisala

Hvala za pomoč. Že kar nekaj časa izbiram in gledam avte na tej internetni strani, pa upam da mi uspe izbrat kaj pametnega.

A je boljše kupit avto v avtohiši? Kako pa je potem s prepisom in zavarovanjem? Kakšna je procedura? Ker jaz zaenkrat še nimam avta.
Hvala, lp.

Tudi mi kupujemo manjši avto in cenovno je definitivno najugodnejši Clio.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni se zdi, da je od Clia ugodnejši še Fiat Punto. Je pa odvisno koliko se potem kvari. Je treba imeti kar nekaj sreče pri nakupu.

Avtohiša je običajno malo dražja. Je pa res, da jih ne glede na njihivi garancijo lahko jahaš za stvarno napako. Stvarna napaka je lahko tudi skrita in se pokaže v enem letu po nakupu. Odpravo stvarne napake in njenih posledic krije prodajalec. Stvarna napaka pomeni, da je napaka bila prisotna že ob nakupu. Vsak prodajalec te bo seveda želel prepričati, da je bil ob nakupu avto OK in da nimajo nič s tem.
Vendar:
Če se napaka pojavi v 6 mes. po nakupu, je dokazno breme na strani prodajalca. To pomeni, da tebi zadošča, da se sklicuješ na stvarno napako, če se pa prodajalec ne trinja, mora on dokazati, da ob nakupu te napake ni bilo. Ne preveč verjetno da mu bo uspelo.
Če se napaka pojavi v 6. do 12. mesecih od nakupa, pa je dokazno breme na strani kupca, kar pomeni da če se prodajalec z napako ne strinja, moraš ti dokazati, da je bila napaka prisotna že ob nakupu. Tudi to ni preveč verjetno, da bi ti uspelo.
V praksi je zadeva precej podobna, kot da bi dobila 6 mes. garancije.

Tudi če ima avtohiša v pogodbi napisano Videno-kupljeno, je to NE odvezuje odgovornosti za stvarne napake, ker je zakon nad vsako pogodbo.
Se pravi Avtohiša pomeni nekaj višjo ceno proti nekaj višji varnosti.

Papageno vidim da se kar zastopiš v te zadeve pa bi te rad nekaj vprašal.
Dva meseca nazaj sem kupil avto (clio 1.5 dci) ki je imel za naredit glavni servis.Ta je tudi napravljen ampak avto iz delavnice ni prišel saj naj bi sla črpalka goriva in šobe.
Zato sem šel v avto hišo ki mi je avto prodala i dobil sem odgovor,da moram to sam rešavat da oni nimajo nič z tem. Zato sem seveda kupil črpalko in avto sem z vleko odpeljal do mehanika ki dela na renaultu.Ta je to naredi in dve rui nazaj me je klical in mi povedal da je ta avto bil karmboliran saj da je barvan vse povsod in to površno.
Zato me zdaj zanima ali sta ta dva primera skrita napaka in kaj naredit?
Prosim za kak nasvet od bilo koga

Spet nekateri, ki bi radi imeli najcenejši avto ki bi delal na vodo in kot švicarska ura, he he. Sanjači…

New Report

Close