Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem prometna nesreča in zavarovanje

prometna nesreča in zavarovanje

Ojla, od vas bi potrebovala nasvet.
Imela sem prometno nesrečo, in sicer je na moj avto nasedel kamijon, ki je vozil vzvratno. Ko sem klicala policijo, so nama dali samo evropsko poročilo o prom.nesreči. Povzročitelj je gor tudi napisal, da priznava krivdo.

Že naslednji dan pa me je klical in je rekel, da sem si vse skpaj izmislila, da je bil pokrov poškodovan že prej in v glavnem on ni kriv …

Jaz sem že bila pri cenilcu, avto se že popravlja, danes pa so me klicali z zavarovalnice Triglav, da on ne priznava krive in da brez njegove potrditve ni izplačila.

Kaj se naredi v tej situaciji? Ima kdo izkušnje?
Hvala!

Če so policaji naredili zapisnik, potem se iz policijskega zapisnika dokaže krivdo. Saj so naredili zapisnik, če si jih klicala? Vsaj morali bi ga. Če pa ni policijskega zapisnika, potem pa ne boš mogla dokazat.

Hvala za hiter odgovor.
Policaja sta bila tam mogoče vsega skupaj 3 minute in sta šla. Od njiju nisem dobila nobenega lista. Upam, da sta zapisnik vseeno naredila. čE bi zapisnik potrebovala za dokaz njegove krivde, da dobim na PP ali si ga dobi zavarovalnica?

policaja sta mogla ostat tam vsaj toliko da sta ugotovila kdo je kriv…ker bo za prekršek nekdo dobil kazen…drugače pa če s ene bost amogla zment kdo je kriv bo šlo na sodišče tam pa je odvisno kaj bo odločil sodnik…pri mojek kolegu ki je bil kriv (je sam povedal) je sodnica določila krivdo ženski….tko da….veliko sreče…zapisnik policije pa mora zavarovalnica dobit…

Pokliči na policijo, povej kraj datum in uro in situacijo ki je nastala. Oni bodo že vedeli kdo je šel na kraj dogodka. In tako boš izvedela kaj je v zapisniku.

Če sta izpolnila evropsko poročilo potem je vidno kdo je krivec in tukaj imaš dokaz. Upam da si izpolnila en del evropskega poročila.

Če prav razumem: če je na policiji zapisnik in je celo napisano, čigava je krivda, in če je povzročitelj na kraju nesreče napisal, da priznava krivdo, pol bi lahko bilo to dovolj za zavarovalnico?

Ja seveda. Danes imamo evropsko poročilo na katerem vse napišeš in narišeš. To je namesto kupončkov ki smo jih včasih dali ali vzeli. Če je črno na belem napisano kaj se je zgodilo in tvoj in njegov podpis…potem imaš dokaz in bo tip nasrku 🙂

Kar pogumno naprej 🙂

Hvala za vse odgovore.
Zdaj samo upam, da sta policaja res naredila zapisnik … Bom jutri preverila.

ni res… tudi če je podpisal da je kriv lahko to na sodišču izpodbija, da je bil živčen, in bla bla bla…potem bo odločalo sodišče kdo je kriv…kljub policijskemu zapisniku in evropskemu poročilu

Sicer ni bila moja izkušnja, ampak je tole informacija iz druge roke: v mojo profesorico se je zaletela ena starejša ženska. Klicali sta policijo ter tudi izpolnili evropsko poročilo, na katerem je ženička napisala, da je kriva in se spodaj podpisala. Nato je naslednji dan to izjavo zanikala, torej zanikala je krivdo, z utemeljitvijo, da je bila v šoku in ni vedela kaj počne. Na zavarovalnici so ji rekli, da če ne bi bilo policijskega zapisnika, tista izjava na evropskem poročilu, kljub temu, da je bil spodaj podpis, ne bi veljala. Tako da to evropsko poročilo je več ali manj en bul šit, edino kar ima neko težo je policijski zapisnik. Policaji so pa dolžni narest zapisnik za vsako intervencijo ki jo opravijo, torej mora biti tudi zapisnik za tvojo nesrečo. Samo če so bili res 3 minute na kraju nesreče, potem je to že sumljivo. Tudi ko se je v naju ena baba zaletela v križišču, smo dali izjavo vsi trije, voznica ki je bila kriva, voznik in jaz kot sopotnik in vse so si temeljito popisali, pa ni bila neka huda nesreča.

Sasheen, tega si nisem želela prebrat 🙂 Mislim pa, da imaš prav. Sam če se vse da spodbijat, v čem je smisel evrpskega poročila? Pa tudi ne razumem, da so eni taki prasci, da ko je več kot očitno, da je on kriv, ne prizna. Same škode tudi ni bilo za nek ogromen denar, ampak me pa jezi, da bi bilo popravilo moj strošek, ker se je on zabil.

haha…tko je…men s eje nekdo zaletel na cesti v “rit” podpisal evropsko poročilo…šel na zavarovalnico in rekel d ani bil kriv..pa sm bili tam…avtomobili so bili že popravljeni ampak so potem izvedenci podali poročilo da je bil njegov avto zaleten od spredaj moj pa zadaj tako da ni imel več šans se pritoževat…

veliko sreče

Meni je res smešno, da ima evropsko poročilo tako nično vrednost.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pokliči na Slovensko Zavarovano združenje, tam ti bodo vse povedali kako ravnati v takem primeru. Naslov Železna cesta 14, Ljubljana

lp

Annabela, kaj pa za prihod policije si kaj plačala? Baje naj bi to zakasirali tistemu ki kliče oz. kasneje menda krivcu nesreče.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

to je to..ker nisi bila na pravem mestu, kar je razumljivo ob nesrečah, so si te izkoritsitli, polcaja nista nič napisala verjemi, ker če bi, bi ti to podpisala, dala sta vama le evropsko poročilo in čao, šla sta in potem se zgodi kar se ti je, da je en baraba in naslednji dan vse zanika. Prav zato v bodoče vedno zahtevaj polcijo in njihov zapisnik, četudi ti tega ne bodo dali, rekoč, se ne moreta zmenit sama, rečeš ne, vi ste zato in hocm takoj zapisnik in ga bos dobila!

Zdaj bo pa težka..klici vseeno na polcijo in povej kaj se ti dogaja!!!

puppa ne nakladaj, on lahko jutri reče da je bil zmeden od nesrece in ni nc kriv, polcija mora uredit vse to in čao, pa ni kasneje komplikacij, le zavarovalnice morajo mal čakat na ta kurcev zapisnik in ga polivcija ponavadi tolk časa pise

ti kar spravi račun za zavarovalnico in dobila boš vse povrnjeno, samo kamionar te malo testira, če se boš ustrašila.

če imaš njegov naslov (verjetno že, ker imaš evropsko poročilo), je najbolje da mu kakšen tvoj kolega, ki je pravnik ali odvetnik pošlje dopis in mu malo zagrozi-samo tako za finto. Boš videla kako bo povzročitelj priznal v sekundi……. preverjeno!!!

drugače pa prihod policije ni nujno povod za zapisnik. Ampak ti si policijo klicala in to je enakovredno pol.zapisniku. Namreč na policiji se beležijo vsi klici in to je za zavarovalnico dovolj. Glede izpodbijanja krivde pa ne skrbi, vse se dokaže, vsaka prometna nesreča… škoda, da nisi slikala poškodovanega avtomobila. Mogoče je mehanik slikal pred popravilom, iz škode so tudi lahko razvidni dokazi…
lp

Zgleda, da ima tudi oni tip enega “odvetnika”, da je takole obrnil zadevo.

zivjo, jaz bi rabil en nasvet pred enim mesecem sem imel prometno nesreco fant ki se je zaletel vame je zbezal z kraja dogodka jaz sem poklical policijo.Policisti so naredili zapisnik in use poslikali .pred tednom je prisel cenilec in mi ocenil skodo avto so ze popravili zaj pa neki na zavarovalnici zavlacjo da ne bojo pokril skode.jaz imam porocilo od policije cenilec mi je ocenil skodo kaj naj naredim

New Report

Close