Nasvet pri izbiri – Honda vs Mazda
Pozdravljeni,
sva pred nakupom novega avtomobila in ker bo to avto za kar nekaj let, kupujeva temu primerno velik avto. 🙂 Računava na dva psa (enega že imava – sicer manjše pasme) in pa kakšnega otroka.
V igri so bili 3 je, ostala sta samo še Mazda 5 CD110 TX in pa Honda FR-V, tudi diesel.
Na testni vožnji (sicer zelo zelo kratki) sva bila z Mazdo, na Hondo še čakamo.
Torej, Mazda:
– velik velik plus so mi zadaj drsna vrata
– velik prtljažni prostor (če nimaš 6 in 7 sedeža)
– tisti kratek čas, ko sem jo vozila mi je bla čist všeč
– na testu NCAP je dosegla 5 točk
– kar me moti, je tisti srednji sedež na zadnji klopi, ki niti ni sedež. V primeru, da bova imela 2 otroka pomeni, da se bodo psi vozili zadaj (na sedežih ali pa ne), kar zmanjšuje prtljažni prostor. V primeru, da bi pa imeli 3 otroke, pa bo potreben nakup novega avtomobila.
– mojega motijo 15” platišča (on bi večja)
Honda;
– kot rečeno, vozila je še nisem
– prtljažni del se mi sicer zdi malo manjši kot pri Mazdi
– imaš pa zadaj res tri sedeže, tudi tisti srednji ni tako mali
– spredaj bi načeloma tudi lahko vozila otroka (ima isofix), vendar ne vem, koliko je to kaj varno
– na testu NCAP je dosegla 4 točke
– registracija je dražja od Mazde, ampak diesel model pri Hondi je samo 1
To so tiste najbolj glavne stvari, ki me mučijo. Kar se tiče voznih in tehničnih lastnosti, ne bi preveč komentirala, ker se ne spoznam ravno najbolje.
Bom pa vesela za vsak nasvet glede obeh avtomobilov.
Lep pozdrav
no, vsekakor so 3 sedeži pri Hondi zame velika slabost.
V avtu se zelo redko pelje5 ali celo 6 osebi, če se pa štirje, sta tista na skrajnih sedežih zelo stisnjena.
Je pa tudi res, da se ta Honda zelo slabo prodaja.Na cesti je skoraj ni videti.To je praviloma najboljši pokazatelj tržnega položaja.
Osebno se mi zdi tudi precenjena.