Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem a ima katera od vas fiat punto??

a ima katera od vas fiat punto??

Tema čist off topic za toti forum, ampak vseen – če ima katera omenjeni avto ali ji tudi kaj nagaja??? Cuka pri speljevanju??? Ampak uno u iber cuka

:))))

Če imaš desno nogo pretežko in levo prepočasno, te bo sigurno cuknilo pri speljevanju :-)))))))

ne res, kolegica ima puntota, pa ji nič ne nagaja… samo uno in punto nimata več istega motorja. punto je naslednik unotove tehnologije.

kaj ti ga fejst cuka? :-))))))))))))

Jah NevaM … cuka še namesto mene.

Ma point je v tem, da je to že delal, pa nehal in sedaj je spet začel. Jaz k ga malček bolj poznam (ker sem poročena skorajdane z njim) ga lahko vozim brez blema – vem kaj moram oziroma kako moram speljat, da to ne dela. Moj dragi pa pravi da ga ne bo več vozil.

Moti pa me ker to res sedaj dela vsakič, še posebej če speljuješ v ovink. In ker gremo na morje čez 10 dni mene mal “panika” hvata, da ne bom kje na sredi poti obstala z dvema nadebudnežema in polnim avtem robe …

;))

moja kolegica ga je imela s takšnimi težavami,
pa nonstop na servise vozila,
pa menjali eno pa drugo, pa nič pomagalo. ga je hitro prodala.

Lahko samo, da dela napačno mešanco..pelji ga na servis naj pogleda. Mogoče je lambda. jaz sem imela iste težave z coltom, prodala sem ga, ampak oni še zdaj ni menjal sonde, pa avto še kr gre. je rekel oni, da ni občutljiv na cukanje. če ga pa moti samo dotok goriva, ga pa preden spelješ, malo “napumpaj” z gorivom in potem prižgi in spelji-ćeprav je ta verjetnost zdaj, ko so temperature nad 5 stopnj, malo verjetna. vseakor pa tudi jaz ne bi šla z morebiti pokvarjenim avtom na morje…

Jaz sem ga imela in tudi menjala, zlepa mi Fiat ne potegne več.
Imam zdaj Renaulta in sem veliko bolj zadovoljna.

Cist simpl: pelješ do prvega mehanika in ti bo takoj povedal kako in kaj?
Imam obcutek, da je avto mehanik videl že davno.
Vsako stavr je treba servisirat, tako tudi avto.
Kater mehanik pa je dober pa tezko rečem.
Če si iz Lj ti lahko katerega priporočim.

Drugače pa: za cukanje je veliko vzrokov: svečke, počena delilna kapa, cevke potem pa razni senzorji in ostala šara.

Jah saj sem izvedela da je to neka lepa posebnost punta …

No ja bom videla kaj bo danes strokovnjak rekel. Drugače pa sem se pozanimala in v večini primerov je sklopka. Tako, da me čaka sedaj še servis tega in potem upam da bo mir. Je pa tudi moj rekel, da je možno da je sonda … No ja bomo vidl. Nekaj bomo že uredil.

Drugače sem z njim full zadovoljna in ga ne bi prodala. Ima prijateljica tudi takega in je tudi ona zadovoljna z njim.

Saj jaz mislim, da ni neka huda zadeva. Pač avto ima toliko km in toliko je star. Treba je nekaj vanj vložit in to je to. Ne morem ga samo izkoriščat … treba ga je tudi negovat.

Tako kot partnerstvo – ne samo jemat, treba je tudi dajat.

;)))))

Cist simpl: pelješ do prvega mehanika in ti bo takoj povedal kako in kaj?
Imam obcutek, da je avto mehanik videl že davno.
Vsako stavr je treba servisirat, tako tudi avto.
Kater mehanik pa je dober pa tezko rečem.
Če si iz Lj ti lahko katerega priporočim.

Drugače pa: za cukanje je veliko vzrokov: svečke, počena delilna kapa, cevke potem pa razni senzorji in ostala šara.[/quote]

Sem iz Lj.

Drugače pa so svečke na frišno zamenjane in olje tudi, pa filtri in vse kar paše zravn. Zamenjat je treba še filter za benzin.

Za mehankarja pa se priporočam.

;))

če ima dosti previženih in pri tem motorju… ne vlagaj preveč zato, da jih boš lahko prevozila še kakih 20.000.

Včasih so pa krivi kabli. No, pri moji prejšnji stari kišti so bili. Pozimi skoraj nisem upala speljati na glavno cesto, ker je šlo cm po cm, he he. Ko se je ogrel, je bilo v redu. Oziroma skoraj v redu.

Ma nima dosti … Avtek je star 6 let in ima 70.000 prevoženih od tega sem jih jaz sama pridelala 20.000.

Ločevalka tudi moj je rekel da so lahko kabli. Danes ga peljem k mehankarju, je že dogovorjeno. Mene sam zanima kaj bi lahko bilo, da me ne bi pri servisu kaj okol prinašal.

Saj veste – pride ženska tja in vsi takoj avtomatično pomislijo, da nima pojma. In da ne ve niti kje se olje zamenja in preveri. Al pa še kaj drugega.

Jaz sem bolj tehnične narave in sem vedno zravn ko se kaj šraufa, tako, da bi olje in filter znala sedaj tudi sama zamenjat. Sem ugotovila da ni nič takega. Spodaj se uležeš, vzameš imbus ključ, odšraufaš, pristaviš posodo in olje steče ven. S takim posebnim ključem odšraufaš še filter za olje, ga zamenjaš z novim, novega prej mal namažeš po gumi da se guma pri navijanju ne strga in potem zapreš še “luknjo” na posodi za olje, olje naliješ notr in to je to. Ja ja saj vem sliši se simpl, ampak moraš imet tudi moč v rokah. S svečkami bi bil mal večji problem. Ker moraš najprej odšraufat uno posodo k ma filtr notr, jo odmaknit in pol je tam kopica nekih kablov in zadaj si svečke … Zamenjaš vse 4 (kar bi bil zame podvig stoletja), daš nazaj posodo s filtrom, zamenjaš še ta zračni fiter in to je servis, ki to ga naredijo na 10.000 tudi pri serviserju.

;)))))

kolk sm brihtna a ne??

Evo, sem vprašala našega dedija, avtomehanika ;-), pa pravi, da je treba kar k enemu takemu mojstru. To, da ob speljevanju cuka, je lahko marsikaj, oz. kot on pravi, še pa še možnosti….
Kar tako, na pamet je težko določit napako. Bo treba avto pogledat.
Torej, kot ti je rekel KrEn, k “doktorju” za jeklene konjičke.
Saj tud če bi ti kdo rekel kaj je napaka, najbrž nebi zadeve odpravila sama, a ne?

P.S.: pa srečno pot na morje! in veliko lepih, zanimivih dogodivščin…!!!

**************************************************************** Tja, kamor je vredno iti, ne vodi nobena bližnjica.

Eva7 hvala.

Ja sem bila pri mehaniku. Zadevo bomo sanirali.

Hvala vsem.

;))

Grugače imaš pa fiat forum, kjer dobiš odgovore na mnoga vprapšanja.

New Report

Close