Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zavarovanje avtomobila

zavarovanje avtomobila

Ker vas je na tem forumu veliko, ki se razumete na različne zadeve, sprašujem naslednje: če kupim nov avto, starega (ki ga imam namen prodati v roku enega meseca) pa imam še zavarovanega (bonitete 50%), ali moram za novega plačato 100% zavarovalne premije brez popustov. Oziroma bom drugače vprašala: kako naj naredim, da bom za nov avto plačala zavarovalno premijo s 50%bonusom?

Hvala za odgovore

dokler ne prodaš starega boš plačala pri novem celotno zavarovanje, ko boš prodala starega in ko ga bo novi lastnik registriral, šele takrat boš dobila nazaj zavarovanje za toliko mesecev kolikor je še do registracije. če imaš pa pri avtu bonifikacijo pa se ti ta vedno upošteva pri registraciji, saj to nima veze z novim avtom, temveč s teboj osebno! če daš en kupon, ti gre bonus dol…saj veš ane in to res z avtom nema veze.
No zdaj po novem pa itak tudi kuponov ni več.

Ko prodaš oz. odjaviš stari avto lahko preneseš bonniteto na novo vozilo.

lol- se pravi, če se tiče mene osebno, potem to pomeni, da bom pri novem avtu plačala zavarovalno premijo s 50 % bonifikacijo. Ampak stari avto bo pa še vedno imel tudi 50% bonifikacijo. Tukaj mi nekaj ne štima. Kot pravi Anjaa, moram verjetno strai avto odjaviti iz prometa. Naj me kdo popravi, če se motim.

Najboljše, da pokličeš svojega agenta. Verjetno se da kaj zmenit… Če se prav spomnim, je možno tudi, da plačaš na začetku 100 %, ko stari avto prodaš, pa ti vrnejo razliko.

če boš avto odjavila bos lahko uveljavlala kot zelis 50%, drugače ne, drugače to dobis nazaj sele ob prodaji avta kot sem ti napisala. Poklici servis za registracije amzs ali kaj slicnega in tam vse to izves no

Sej ne rabiš avto registrirat za celo leto. Lahko samo za pol leta. Pokliči h Španu na Brezovici tam ti bodo vse razložili.

Lp

torej tole kar naenkrat ni več res!???

Mater si brihtna!

prorata zavarovanja so draga, pa še bonifikacija se ne šteje tako, kot bi se lahko.
najbolje je star avto odjavit iz prometa in prenest bonifikacijo s starega na novega.

Prosim vas,ali mi lahko nekdo na kratko pove ali mi res bonifikacija po dveh letih po prodaji avtomobila zapade in zopet štartam z nulo pri novem avtu?

delno res: po treh letih.

Zavarovalnice imajo različna pravila, pa še menjajo jih pogosto. Nekomu, ki nima popolnoma aktualnih in konkretnih izkušenj, je nemogoče vedeti, kaj velja za tvoj primer.

kako so nekateri neiznajdljivi, jojjoj..
ančica ančica-a ne bi raje poklicala kar tvojo zavarovalnico, namesto da zgubljaš čas z gostilniško debato na forumu? razen, če ti je to poseben užitek, seveda

New Report

Close