Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem pločevina, pločevina

pločevina, pločevina

Ljubljana je dobesedno zasuta z avtomobili. Danes sem imela priliko videt kako zgleda dopoldne v daljni in širši bližini Kliničnega centra. Zaparkirani pločniki, prostori za invalide, športna igrišča, večina zelenic…večina avtomobili iz drugih krajev, držav…
Vedno več stanovanj se gradi, vedno več poslovnih stavb, ceste ostajajo iste, enako ozke kot že 50 ali še več let, ko se je po njih vozilo nekaj deset avtomobilov na dan. Kam to pelje? Kaj lahko ukrenemo prebivalci? Zakaj ob novih bolnicah ne zgradijo še pripadajoče parkirne hiše? V centru tako kradejo zelenice in igrišča otrokom. Nekoč so jih postavili ravno tako otroci. Da lahko danes na njih kraljujejo avtomobili. Bedno. Kako lahko prebivalci vplivamo na to? Tole postaja nevzdržno. Se je pa milina sprehajat po ulicah popoldne, ko vse to nekam skrivnostno izgine. Če bi imela danes fotoaparat bi poslikala nekaj brezhibno parkiranih avtomobilov in poslala v Žurnal npr.
Ali smo prebivalci Ljubljane res tako nebogljeni in kar mirno požiramo tale sranja?

Meni je Ljubljana najlepša med prvomajskimi prazniki. Center prazen, nikjer avtomobilov, malo ljudi, skratka milina. Me spominja na poletja v otroštvu.

Ljubljana je prestolnica. In klinični center tudi ni mestna bolnišnica, ampak državna. Logično je potem, da se sem pripeljejo ljudje iz vse države.

Če bi rada živela v samozadostnem mestu z dovolj brezplačnimi parkirišči, pa lahko ukreneš to, da se preseliš. Zelo enostavno.

Sicer se pa parkirne hiše v Ljubljani gradijo. In ponavadi jih uporabljajo tisti, ki se pripeljejo od daleč. Meščani zelo redko. Pa čeprav se vozijo z avtom od vrat do vrat.

Osebno se gibljem po mestu z avtobusom, redko z avtom, in če se z avtom, takrat parkiram po predpisih. V parkirni hiši pri kliničnem sem še vedno našla prostor. Tako da problem zagotovo ni v premalo parkirnih hišah.

Ja, očitno je res problem v preveč pločevine.

Vsak dan se vozim v Lj, v službo. 60 km v eno smer – javni prevoz! Obup od obupa!!!

Ne mislit, da je nam, ki se vozimo v službo z rožicami postlano, to nam je edina opcija za službo, ker je VSE v Lj.

Žal, nisem srečni ne eni, ne drugi.

Problem pa bo treba reševati kje drugje.

Ker sem lani vsak dan hodila v KC, bi verjetno pustila pol mesečne plače, če bi parkirala v parkirni hiši zraven. Sem pa vedno parkirala ali na parkirišču za KC ali pa kje drugje na parkirni avtomat.
Če bi živela v centru Lj, bi se tudi jaz verjetno vozila z busom ali kolesom. Ker pa bi porabila iz centra do doma z javnim prevozom več kot uro, si tega ne morem privoščit.

Mislim, da je problem v Lj poleg preveč pleha tudi slab javni prevoz. V Londonu prideš iz enega konca na drugega prej, kot v Lj, pa je ta neprimerno manjša.

Pri očesni kliniki nimaš kje parkirat, če imaš srečo dobiš kakšen prostor na travi ob železniški progi. Enkrat sem bila priča kop je nekdo ki je parkiral pred enim blokom dobil prerezane gume. Kako si stanovalci kar lastijo parkirni prostor?????

IN v razvajenosti Ljubljančanov, saj za zunanje ne rečem, če se pripeljhejo z avtomobili. Moja soseda ima 400 m do službe, pa se vsak dan pelje z avtom tja. Da ne boste rekle, da vidim, samo druge, sama se vozim v službo s kolesom (zdaj že) in pozimi z avtobusom, zato lahko kako rečem čez ta pleh.Sicer pa se od kakih 20 oseb pri nas v službi ne pripeljeva v službo z avtom le dve osebi, kako potem ne bo Lj. zabasana s plehom. Povečati ceno bencina za zasebne prevoze ali uvesti kake takse za avte s samo voznikom, uvesti sode in lihe dneve (kot je to že bilo), skratka nemudoma bi bilo treba ukrepati v zvezi s tem.

New Report

Close