Navigacijske težave!
Oče je pustil doma mobilca in ni dosegljiv, jaz pa nekaj obljubljam prijateljicama, da gremo v Mozirski gaj in preden obljubim, me zanima, kako se sploh pride do tja. Vidim na njihovi spletni strani, da se nahajajo nekje pod Velenjem. Kako se pride do tja? Prosim, začnite, kot bi začel moj oče, pri izvozu z ljubljanske obvoznice. Kot bi razlagali tujcu. Ker samo tako ne bomo pristale v Brežicah ali na Ptuju.
Aja, mimogrede, koliko ur se voziš do Ptuja, če se držiš omejitev? Če greš na Ptuj, greš najprej v Maribor (do tja celo znam priti) in potem naprej ali obstaja druga pot?
Je to tisti izvod od BTC-ja naprej, ko ne greš potem desno proti Polju in Zalogu, ampak preprosto pičiš naravnost naprej? Jaz imam takšne težave. Naprej bom že nekako gledala table, jaz lahko že na začetku popolnoma zgrešim smer.
Na obvoznici sledi zeleni tabli za Maribor (avtocesta) in ne boš zgrešila. Pelješ se po avtocesti proti Mariboru (cca 30 min), avtocesto zapustiš tam, kjer piše Logarska dolina (mislim, da piše tudi Mozirje). Greš desno za Mozirje … imaš table. In do Mozirja cca 15 minut.
Sicer pa, če pridete na Ptuj, tudi ne bo slabo ; nimamo pa nobenega parka v stilu Mozirja. Iz Lj se voziš 1,5 ure (mogoče par minut več), ne greš pa skozi Maribor, pač pa zapustiš avtocesto, kjer piše Ptuj.
Pozdravčki, Tejčika.
vransko je na drugi strani Trojan.
Pelji se po AC do izvoza za Šentrupert, zavij dol, potem pa levo proti Mozirju, kar naravnost po glavni, ne moreš zgrešit, tudi table so. Priletiš direkt v Mozirje.
Do Ptuja pa tudi po AC, zaviješ dol za Ptuj (je označeno) in spet po glavni priletiš direkt do ptuja. rabiš pa iz LJ cca uro in pol (odvisno od gužve). Ne rabiš do MB, t je okoli riti v žep.
Najlepša hvala!!!
Na Ptuj gotovo tudi pridemo. Ker jaz si že nekaj let želim videti Ptuj, pa nikakor ne pridem do tja. Ne vem, zakaj se mi tako zdi, ampak če sodim po fotografijah, je to najlepše slovensko mesto. 🙂
Vem, da si norce delaš, pa naj ti bo, ker me zabavaš s svojim patetičnim žalovanjem za izgubljenim moškim.
Na ljubljanski obvoznici sledi tabli za Maribor, nato pa kar proti Mariboru vse do izvoza Za Šentrupert, kjer so že znaki za Mozirski gaj in Logarsko dolino. Zavij levo iz avtoceste in samo naravnost do Mozirja, tam pa v krožnem prometu zavij v Mozirski gaj. Je pa tam strašen dolgčas, raje pojdite na Golte, je še vedno malo snega.
Njegove vrnitve si želim, priznam, ampak upam pa nanjo ne. Sploh več ne razmišljam o tem. Če je pameten, se bo vrnil. Če ni pameten, se ne bo vrnil. Zadeva je povsem preprosta.
Ne, moja mama česa takšnega nikoli ni in nikoli ne bo izustila. Moja mama govori, da so moški veliko boljši ljudje od žensk. Vedno je tako govorila. O moških nikoli ni imela povedati nič slabega, zato pa toliko več o ženskah.
Iz neznanega razloga so vsi otroci, ki so se rodili moji mami in njenim bratom ter sestram našibali IQ krepko čez 150. Pokojni dedek je vedno govoril, da smo se vsi vrgli po moji mami. Moja mama je resnično pametna, ampak jaz bi ji bila velikokrat hvaležna, če bi 99% svoje pameti zadržala zase. Ko prižge svoje motorje, se več ne zna ustaviti. Kar pa se njenega odnosa do moških tiče … Pač nikoli ni imela prav nobene slabe izkušnje, četudi je imela moški poklic in delala izkjučno z moškimi.
Pomagal bi, če bi vzela v roke zemljevid in gledala, kje je kaj, preučevala, kje kraji ležijo in katere ceste vodijo do njih. Priznam, tega nikoli nisem delala. Tudi v šoli ne. Zakaj? Ker mi ni bilo treba. Profesor geografije je bil moškega spola. In ko sem morala pred tablo, sem ga zelo lepo gledala in mu prijazno razložila, da sem pozabila očala doma (kar ni bilo res, imela sem jih v torbi in sem jih tako razbila nekaj deset) in zato nič ne vidim (kar je bilo res, brez očal bi na zemljevidu našla samo Ljubljano). Na povsem enak način sem eksivirala tudi vse rudnike premoga po Bosni in širše. Ravnine po Vojvodini. In gore po Črni gori. In da, v mojih časih in v moji šoli so rudniki po Bosni šteli največ.
Jaz sem pač manj lepa, ampak še vedno živim. Ko več ne bom, če se kam zakantam na poti do Mozirskega gaja, podarim vseh “čez 150”. Pa še kakšen organ, če ga kdo lahko uporabi. Nekako vam ne bi priporočila pljuč. Jetra, ledvice in srce pa bi morali biti v kar dobrem stanju.