Berlingo ali Xara (Picasso)?
Dobro jutro 😉
Odločamo se za nakup novega avtomobila in bi mi kakšen nasvet/izkušnja prišla prav.
Jaz navijam za Berlinga izključno zaradi drsnih vrat (imamo dva živahna mulčka – 3 in pol ter 5 let) – zdijo se mi praktična.
Kar se pa estetike tiče, se strinjam z možem, da je Picasso boljša izbira.
Morda ni odveč še ta podatek, da dnevno prevozim vsaj 60 km.
So barabe, ne? Da ti takole v salonu oba skupaj postavijo? 🙂
Mi smo se odločili za Picassoja. Vaša izbira bo stvar potreb, ali greste bolj na luksus (Picasso, avtomatska klima, tempomat?) ali uporabnost (Berlingo, drsna vrata, za malo večji že tako ogromen prtljažnik…).
Uporabi iskalnik, ravno prejšnji teden je bila debata o Picassoju…Mislim, da boš na MONu zvedela več kot v salonu, he, he…
Jaz imam Picassota, super zadovoljna. Tudi izgleda lepo.
Ne vem, berlingo mi deluje tak “delavski” avto.
Picasso ima funkcijo, da lahko zakleneš zadnja vrata, tako da se jih da odpret samo od zunaj, jaz uporabljam to funkcijo, da mi otroci ne odpirajo vrat sami in da ne bi recimo butnili v avto parkiran zraven mojga.
Picasso je eno veliko jajce – tako po izgledu kot po trpežnosti…od armaturna plošče – škrta med vožnjo, da o plehu ne govorimo…naš je poln bunk okrog in okrog, ker jo že najmanjši pritisk na karoserijo deformira. Isto toži sosed, ki ima navadno Xsaro. Pa še voznik izgleda kot bi se peljal na traktorju – izredno velika sprednja šipa…
Mi smo ga kupili, ker je bila takrat ugodna cena napram drugim…Zdaj pa iamao kar pač imamo…
Mi imamo Berlinga (že drugega zapovrstjo) in smo izjemno zadovoljni. Velik prtljažnik, drsna vrata, klima, sediš visoko… Nam super.
Brat ima Picassoja. Ko ga vozim me zelo moti ta prečka med prednjo šipo in oknom (ne vem če razumete). Torej je šipa, prečka, mala trikotna šipica, prečka in nato okno. Bratov je ves porukan (slaba vidljivost ali…)
Te prečke so zelo debele in ovirajo pregled. Pa tudi prtljažnik je manjši. Je pa res, da imajo zadnje klopi nastavljiv naslon (super med potovanji).
Torej moje mnenje – BERLINGO!!
Lepo vožnjo
Ines
Pejte nazaj pa zamenjajte.So vam dali škart robo. Nam nič ne škriplje, pleh se nič ne upogiba, tudi na prečko med dvema šipama se hitro navadiš in ni moteče. Seveda nekaj štejejo tudi izkušenost voznika in spretnost ki pa ju vsak nima. Če gledaš s te strani, potem vedi da slabemu kurcu je vsaka dlaka v napoto. Berlingo in Xara sta oba visoka evta in ne vidim razloga zakaj bi v Xari zgledal kot v traktorju. Prej bi človek rekel da v berlingu zgledaš kot prodajalec sadja-zelenjave.
Torej naše izkušnje so pozitivne in ga priporočam vsem s tremi mulci. Če pa imate dva mulca pa je boljše imeti klop kot tri ločene ožje sedeže.
Kar se prtljažnika tiče imamo mi dovolj prostora da spravimo noter vse kar rabimo PA NAS JE 5. kOGREMO NA MORJE NA DOPUST PA VRŽEMO NA STREHO ŠE KUFER. Nesemo pa sabo ni da ni.
Moje mnenje.
Ojla.
Hvala vsem za vaša mnenja in izkušnje.
Odločila sem se, da grem na testno vožnjo z obema, potem se bomo pa odločili. Kot sem že rekla: zame ima trenutno uporabnost prednost pred estetiko. Ko bom “velika in bom imela malce več pod palcem”, si bom pa privoščila kaj bolj “za dušo”.
Lep začetek novega delovnega tedna želim.
No, mi imamo že 3. Berlinga in smo zelo zadovoljni. Sediš visoko, v prtljažnik vržemo kolesa od sinov, tudi na cesti se dobro drži, notranjost ni preveč kombijevska. Mi veliko campiramo, kolesarimo, smučamo in nam ustreza. Najbolj sem bila navdušena, ko sem videla, da vozička ni potrebno zlagati:). Je pa res tudi to, da si počasi že želiva avto, kjer sediš malo bolj limuzinsko (očitno se starava). Picasso imajo kolegi, pa pravijo, da ima majhen prtljažnik. Nama je všeč Picasso grande, ker je bolj komot. Če res ne potrebujete ogromnega prtljažnika, če dopustujete v hotelih ali apartmajih, po moje ne potrebujete Berlinga. Aja, še to. Naš ima v 2. letih 80000 km, pa še vedno dela kot ura. Dober nakup in srečno vožnjo!
Jaz Berlinga ne zamenjam za noben denar. Zaradi dobre vidljivosti, drsnih vrat in ogromnega prtljažnika – še vozička mi ni treba zlagati.
Smo imeli enkrat nadomestni avto z običajnimi vrati. Mulc je kar naprej hotu šipo odpirat.No, saj če bi bil to naš avto, bi ga verjetno po par dneh minilo, ko mu ne bi bilo več zanimivo. Ampak so pa praktična drsna vrata, sploh kje ob cesti ali na parkirišču.
Tako Picasso kot Berlingo sta dobra avtomobila glede na svojo namembnost.Pač sta starejša modela in imata malo slabšo plastiko v notranjosti.Mi smo z bencinskim Picassojem zadovoljni,ker ne prevozimo veliko kilometrov na leto v nasprotnem primeru bi kupili dizla.Razlika v porabi je cca.2 litra v korist dizla.Tako,da je treba oba preizkusiti in se bo lažje odločiti.