Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ali to zavarovalnica krije?

ali to zavarovalnica krije?

Lep pozdrav,

imam eno vprasanje. Po nerodnosti (nova voznica) se mi je uspelo z mozevim avtom na parkiriscu zaletet v betonski stebricek. Ne veliko, le toliko da so stranska vrata vdrta. Zdaj me pa zanima ce mi bo zavarovalnica to krila iz kaska – parkirisce ali pa me bo to kako drugace udarilo po zepu.
Kaj je zame boljse? Da posteno povem da je to moja nerodnost ali pa naj se naredim blond in trdim da se je v mene nekdo zaletel?

Iz kaska ti krije, plačaš odbitno franšizo (če nimaš ful kasko) in pade ti bonifikacija pri naslednjem kasku. Svetujem ti, da avto postaviš ne kak parkplac, pokličeš policijo, da naredijo zapisnik (poveš, da se je to zgodilo medtem, ko si bila ne vem kje). Z zapisnikom greš na zavarovalnico in to je to.

O, kot frišna voznica bi že začela tudi z zavarovalniškimi goljufijami?
Ti se sicer lahko narediš blond, ampak izvedenci pa to v glavnem niso in znajo ločiti udarec od strebrička od udarca z odbijačem. Ne vem, kakšen kasko imaš, ampak predvidevam, da “si krita” tudi za take primere, tako da ti ni treba lagat.

delna kasko kombinacija parkirišče:

krije dotik neznanega vozila na parkirišča

Tako, da poškodba na tvojem vozilu se ne more uveljavljati iz
omenjene kombinacije. Ampak samo iz polnega kaska. Sedaj pa je
odvisno kako je zavarovanje sklenjeno, če imate z odbitno franšizo se bo le ta uveljavljala pri škodi, pa izguba bonusa naslednje leto razen
če imate odkupljeno 1. škodo potem odpade izguba bonusa.

sončen pozdrav

Iz parkirišča je krita škoda, ki jo povzroči drugo vozilo, ne pa če se zaletiš v stebriček.
Če ni vidno, da je bil to stebriček, lahko upoštevaš nasvet uluru.

Pa kaj, da se ne da. Seveda se da. Mi smo to naredili in ni bilo problemov. Pa saj to delajo vsi, moj bog.

Sploh ni treba policije klicat. Greš na zavarovalnico, poveš, da si bila npr. v trgovini in se ti je nekdo zabil v avto. To res vsi delajo.

Se opravičujem za svoje neumestno mnenje. Pa izvedenci to res “kupijo”?
Mene so pri šipi zasliševali, kot da zahtevam komplet nov avto.

Ne rabiš policije klicat (za manjše poškodbe ni potrebno in na zavarovalnici ne bodo zahtevali zapisnika!) in krije ti delni kasko parkirišče, ki nima ne odbitne franšize ne vpliva na bonus! In tisti “izvedenci” tam se ne ukvarjajo s tem, da bi ugotavljali, a je trk od avta al od stebrička, brezskrbi da ne! Predno greš, samo razmisli, na katerem parkirišču naj bi se trk zgodil, ker ta podatek pa moraš napisat. Poslikajo, dajo naročilnico za izbranega kleparja in to je to. Preverjeno velikokrat!

ni res, da to vsi delajo! Jaz recimo ne.

Raje kliči policijo. Vsaj na adriaticu zahtevajo.

In tudi cenilci zavračajo take kao škode na parkirišču, ki naj bi jih povzročilo neznano vozilo. In gre za goljufijo in te lahko tudi kazensko ovadijo in dobiš kartoteko. Preverjeno! Ne pri meni, ampak delam v tem fohu.

New Report

Close