Dizlaši…računica!
Naredil sem eno zanimivo računico.
Trenutna razlika v ceni med dizlom in super 95 je 8.3 centa. Pri porabi 8l na 100km in prevoženih npr. 15.000 km na leto se skuri 1200 l bencina kar pomeni 1266 eurov. Pri porabi dizla 6 l na 100 km se skuri 900 l nafte, kar pomeni 1024 eurov. Razlika je 242 eurov, mesečno 33 eur.
Pri prevoženih npr. 45.000 km na leto je razlike za 725 eurov, mesečno 60 eur.
Sem gledal cene novih passatov in lagun(osnovne različice z podobnimi močmi) Razlika je dokaj majhna in sicer povsod okoli 1500 eur.
Če potegnem črto, pri 45.000 prevoženih km se razlika povrne v dveh letih, pri 15.000 km pa v šestih.
Glede na to da je pri dizlih dražje vzrževanje in vključena možnost okvare turbine in s tem dodatnih stroškov….skoraj ni računice.
DRRR, fajn izračun!
dizel je samo za tiste, ki avtu jedo, spijo, serjejo, ipd… in gredo ven iz njega samo na sestanek 😀
pa kdo sploh še računa ali se dizel splača ali ne? Razen nekaj trogvskih potnikov?
Dizel je se stvar življenskega, no ja, hm, vozniškega stila in prioritet.
Osebno ga pa ne bi imel: ker se mi ne splača, pa še prehrupen je (čeprav so novi dokaj tihi, predvsem pri večjih hitrostih). Pa da ne govorim o tistem sr..u, pri nizkih temperaturah, pa o zabavi, ko kje v Dalmaciji tankaš v kakšno packarijo..
em, kolesarček1 a mogoče nisi razumel sarkazma 🙂
v mislih sem imel tiste, ki res enormno časa preživijo v avtu, tem se res splača kupit dizla… ostalim pa niti ne, razn če majo takšnp željo pač…