vinjete
Meni so pa te vinjete nesramnost. Jaz ne porabim niti 10€ letno za vatoceste, ker se s tamalim avtom ne vozimo po avtocestah. Grem pa seveda kdaj v BTC in na Rudnik po obvoznici in mi je čist mimo, da bi morala zato zdaj plačevat 150€. Plačuje naj se po dejanski porabi in tisti, ki se vsak dan vozi iz MB v LJ, naj pač plača več, ne pa da jaz plačujem zanj!!! Pa ne rečem, če bi bila neka razumna cena – v Švici, recimo, je letna vinjeta okoli 28€, to bi vsak plačal. Pa pomislimo na reveže,ki že tako težko shajajo iz meseca v mesec, zdaj naj pa 150€ (ali pa 60, saj je vseeno, itak bodo zvišali) plača samo za cestnino! Avto je pa danes žal potreba, ne luksuz.
Ne nakladaj. Če je cena 55€, potem ni 150€. Kdo pravi, da bodo zvišali ? In ko bodo uvedli satelitsko cestninjenje, boš tudi morala plačati “izlete” po LJ obvoznici do Rudnika, in podobno. Dnevi zastonj avtoceste za Ljubljančane in okolico bodo počasi zgodovina. Dolenjci, Gorenjci in Štajerci bodo seveda tudi izgubili razlog za izogibanje cestninskim postajam, saj je 55€ dejansko drobiž za celo leto.
Če se ne voziš po avtocestah, pač ne boš kupila vinjete, a ne?
Sicer imaš pa sprevrženo logiko… Do sedaj sem jaz (in meni podobni) plačevala za tiste, ki letno porabijo 10€. Avtoceste namreč stanejo, pa če se voziš ali pa ne. S parimi evri na leto, ne bi nikoli zgradili nobene avtoceste.
Tisti, ki pravite, da ste proti vinjetam, ker se ne vozite po avtocestah, lepo zaprite gobčke, ker se vas ta debata torej čisto nič ne tiče.
za mene so o.k., ma so cene res nizke. po drugi strani pa ne vem no če bodo tujci samo za prehod čez državo kupili pol letno ali celo letno vinjeto. ne nazadnje se bodo peljali po avtocesi recimo 2x, ko gredo na morje in potem nazaj. po moje da bodo pol druge ceste tolk zabasane z tujci v osebnih avtomobilih in z prikolicami, kot so sedaj z tovornjaki.
Vendar naj avstrijskega modela ministrstvo za promet ne bi še popolnoma izločilo. Po tem modelu, ki predvideva tudi desetdnevno vinjeto, se cena letne vinjete dvigne tudi do 230 evrov…hm kaj pa to?
Ne vem zakaj bi tisti, ki se ne vozimo po avtocestah zaprli gobčke… prav tako ne razumem zakaj moram plačevati za obvoznico, zgradili so jo namreč zato, da se lahko ljudje iz drugod pripeljejo na delo in da se lahko normalno premikamo… ne pa zato ker se4 je nam ljubljančanom pač sprdnlo… bolj zato, da se ne zadušimo….
Fajn bo ko bo cena 230€ pa se bodo spet vsi vozili čez mesto… seveda še dobro da imamo obvoznico… tu bo šele onesnaženja…
lp
Se popolnoma strinjam s 25! Avtocesto je bilo potrebno zgraditi in je namenjena, da se vozi po njej, ne pa da se po nepotrebnem obremenjuje lokalne ceste.
Tisti ki se res nikoli ne vozijo po AC, je debata o vinjeta itak brezpredmetna. Za tiste, ki pa se peljejo enkrat na leto po AC na morje, je pa bilo potrebno pravtako zgraditi AC, da sploh imajo možnost se peljati po AC proti morju. In ravno ti ljudi so v preteklosti najmanj dajali za AC, pa se kljub temu občasno vozijo po njej.
TincA
Ko kupiš nov avto, zanj glih tako plačaš recimo 10.000 Eurov, pa če ti stoji sam v garaži, kot tisti ki na mesec prevozi preko 50.000 km. :))))
Stroški novega avtomobila so enaki, če ga uporabljaš ali ne! Prav tako so stroški gradnje AC enaki, če se voziš vsak dan al pa sam enkrat na leto, ane? :)))
Res bi rada videla kaj bodo poceli tujci poleti na meji, ko jim bodo vsiljevali za prevoz skozi Slo do morja placilo 35evorv…. Ze veliko se jih zgraza nad avstrijskim sistemom.. za dvourni prevoz placat za deset dni… mi pa jih bomo pritiskali kar za polletno karto…
No, mogoce je pa to nova turisticna poteza – spoznavanje Slo zunaj avtocest…
Ja, lepa je moja dezela…
Pa ne mi govorit, da so tujci polni denarja in jim toliko evrov ni tezko spljunit…
Ja, sem ogorcena..