Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem stavka tovornjakarjev

stavka tovornjakarjev

Tovornjakarji grozijo z zaporo cest, to pa zame pomeni, da bi stal v koloni in jih s tem pod prisilo podpiral v stavki. Kaj menite, kako bi tovornjakarji reagirali, če bi vozniki avtomobilov blokirali ceste, pa se oni ne bi mogli premakniti. Ali bi bili še vedno tako zavzeti za zaporo cest, kot so sedaj?
Sicer pa šoferji tovornjakov že tako ali tako mrtvičijo promet, da ne govorimo o zastojih, ki jih pozimi povzročijo prav oni, zdaj bi pa še ceste zaprli. Meni se to zdi malo nelogično, ali ne?

Lep pozdrav vsem!

Stavke ne bo.

To še ne pomeni, da se nanjo ne spomnejo čez mesec dni.

LP

Spet se je najdu eden, ki vse ve in zna.

Naj ti malo razjasnim, zakaj naj bi šoferji sploh stavkali: doseči želijo namreč take pogoje, kot so drugod v evropi v veljavi že zelo dolgo.

In tvoja omemba, da kamionarji “mrtvičijo promet”: hvala bogu, da gre kamion “samo” 88-90 km/h. Predstavljaj si ti pometnjakovič, da bi kamion šel recimo 130 km/h. Kje oz. po kolikšnem času bi se 40 tonski kamion potem ustavil? Že sedaj je za vsako prometno nesrečo kriv kamionar, čeprav ga sploh ni bilo vpletenega v njej. Saj vem, da je to letelo predvsem na lokalni promet, vendar moramo tudi “mi” šoferji marsikdaj potrpeti za kakšnim avtomobilom, ki ne ve zakaj je sploh na cesti. Pa pozimi se mi zdi, da prav “vi”, vozniki avtomobilov delate gnečo na avtocestah.

Drugače se pa malo ozri preko meje, kako je bilo, ko so Italijanski šoferji stavkali. Življenje se je dobesedno ustavilo. Če bi še en teden stavkali, bi začeli že poročati o prvih smrtnih žrtvah, saj je že v prvih dveh dneh zmanjkalo hrane v trgovinah in goriva na črpalkah.

Tako, da se malo zamisli(te) preden boste drugič spet pljuvali po šoferjih, saj brez šoferjev ne gre. Vsi moramo kdaj pa kdaj potrpeti.

Pozdravljen tovornjakar!

Vidiš samo svojo plat, nočeš videti nasprotne. Moje vprašanje je bilo, kako bi se vi počutili, če vam mi zapremo ceste. Saj ne misliš, da imaš samo ti s svojimi tonami pod ritjo to pravico. Pa ne zgovarjaj se, da te moramo razumeti. Sam si izbral poklic, nobeden te ne sili, da ga opravljaš. Če je tako hudo, se zaposli drugje. Če imaš pa ti slabo plačo, ima pa tvoj šef odlično. Torej nismo navadni avtomobilisti krivi za vaše težave in ne pustimo zapirati cest. Svoje pravice si izborite drugje, ne morete ovirati ostalih. Torej. Če vi zaprete ceste, jih lahko tudi mi. Pa čakajte v kolonah na našo milost, če je tako prijetno.
Toliko, dragi kamionar, ki hočeš več pravic. Uničuješ mi ceste, povzročaš zastoje, povzročaš nesreče. In ti se mi moraš seveda smiliti, jaz te moram razumeti. Žal ne, dragi moj, še ti malo razumi mene.

Vsem lep pozdrav!

Dragi Slovenceljni, umirite živce!

Jaz vidim obe plati. Če vozim kamion še ne pomeni, da se z avtomobilom ne vozim. Nasprotno! Tudi z avtomobilom se veliko prevozim, vendar sem za razliko od tebe in še koga drugega bolj strpen za volanom, ker pač vem kako je, če si za volanom kamiona ali avtomobila. Seveda pa mi ne bi bilo vseeno, če bi ceste zaprli zaradi stavke kogarkoli, kajti mi smo od tega odvisni. To bi bilo ravno tako, kot da bi ti prišel v službo in bi “naletel” na zaklenjena vrata podjetja. Rad bi delal pa ne moreš, tako kot mi, če bi bila cesta zaprta. Pa še glede poklica. Ta poklic zelo rad opravljam, čeprav ne vem kje si ti prebral, da me kdo sili v to. Jaz grem vsak dan z veseljem za volan, čeprav vem, da se morda sploh ne vrnem več domov, ker si na vsakem koraku izpostavljen, tako na cesti kot pri nakladu oz. razkladu blaga. Pa da ne boš pameten kako lepo je biti šofer. Vsak ko sliši besedo šofer si misli, da nič ne dela. Jaz bi že zdavnaj nehal voziti vendar imam tako veselje do same vožnje, da odtehta vsak stres in napore, ki si jih deležen pri tem poklicu.

Pa še glede uničevanja cest. Vem, da kamion veliko bolj uniči cesto kot avtomobil (logično, ne?) vendar to tudi zelo drago plačamo. Samo za uporabo cest plačamo nekaj krat več kot ti za celo zavarovanje svojega avtomobila. Na leto, da se razumemo. Pridem na cestninsko postajo, plačam najmanj 5x več kot ti, da se lahko peljem tistih 90 km/h, kolikor bi se lahko tudi po lokalnih cestah, vendar ne smem, ker imamo tak zakon.
Glede zastojev na avtocestah pa se raje obrni na DARS, zakaj je pri nas samo dvopasovnica, v ostalih EU državah imaš pa najmanj tripasovnice zato je zudi zastojev manj in posledično nesreč. No ja, pa glede nesreč sem ti že zadnjič povedal, tako da ne bom še enkrat. Pa kultura je v naši državi na zelo nizkem nivoju, primerljiva balkanu, saj bolj ko greš proti severu EU-ja bolj kulturni so ljudje na cestah. Že v Avstriji je razlika kot dan in noč.

p.s. “ZarjaAjda”: Se strinjam s tabo, saj sem že zadnjič napisal, da moramo VSI kdaj pa kdaj potrpeti, kajti drugače se bomo kmalu začeli pobijati med seboj.

Tovornjakar ALI!

Če že tako z veseljem voziš svojo kripo, zakaj si pa potem tako za zapiranje cest. Ko stavkajo delavci v tovarni, tebe ne ovirajo pri delu. Ti bi si pa vzel pravico in oviral vse ostale. Si pa res sebičen. Ah da, tovornjakarji imate hudo težak poklic, težji od vseh, pa vas zato moramo razumeti. Mogoče vas pa ne.
Glede povračila za ceste. Kar ti uničiš s svojim tovornjakom v enem mesecu, jaz ne bom uničil z vsemi svojimi vozili do konca svoje kariere. pa jamraš, koliko plačaš, če bi bilo pravično, bi moral še mnogo več.
Govoriš o strpnosti. Kako biti strpen, ko se ti ali pa tvoj kolega na avtcesti odločita prehitevati. Pogled nazaj najbrž ni potreben, smerokaz včasih, obrneš volan, ostali pa naj rešujejo (doživeto na lastni koži na odseku Trojane – Blagovica). Da seveda ne omenim (prepovedanega) prehitevanja z 2 km/h razlike nekaj kilometrov s kopico živčnih zadaj. Ja seveda, ti tega nikoli ne narediš.
Pa naj bo dovolj. Tovornjakarji imate prav, ste socialni reveži, nobeden vas ne razume, še neumni policaji nočejo videti niti promile alkohola. Ste pa ja poklicni vozniki, ali ne. Bi vam pa lahko nekaj dovolili, kakšno kazen spregledali, dali nižje cestnine,….
Kar se mene tiče, bom prvi podprl vašo stavko, ko boste stavkali tako, da mene ne ovirate, ampak blokirate tistega, ki je kriv za vaše težave – to pa nisem jaz. Ampak vaše glavce kaj takega ne znajo pogruntati, pa raje blokirajo vse in vsakogar.

Pa lep pozdrav in mirne živce, dragi tovornjakar ALIGator.

Tovornjakar ALI!

Če že tako z veseljem voziš svojo kripo, zakaj si pa potem tako za zapiranje cest. Ko stavkajo delavci v tovarni, tebe ne ovirajo pri delu. Ti bi si pa vzel pravico in oviral vse ostale. Si pa res sebičen. Ah da, tovornjakarji imate hudo težak poklic, težji od vseh, pa vas zato moramo razumeti. Mogoče vas pa ne.
Glede povračila za ceste. Kar ti uničiš s svojim tovornjakom v enem mesecu, jaz ne bom uničil z vsemi svojimi vozili do konca svoje kariere. pa jamraš, koliko plačaš, če bi bilo pravično, bi moral še mnogo več.
Govoriš o strpnosti. Kako biti strpen, ko se ti ali pa tvoj kolega na avtcesti odločita prehitevati. Pogled nazaj najbrž ni potreben, smerokaz včasih, obrneš volan, ostali pa naj rešujejo (doživeto na lastni koži na odseku Trojane – Blagovica). Da seveda ne omenim (prepovedanega) prehitevanja z 2 km/h razlike nekaj kilometrov s kopico živčnih zadaj. Ja seveda, ti tega nikoli ne narediš.
Pa naj bo dovolj. Tovornjakarji imate prav, ste socialni reveži, nobeden vas ne razume, še neumni policaji nočejo videti niti promile alkohola. Ste pa ja poklicni vozniki, ali ne. Bi vam pa lahko nekaj dovolili, kakšno kazen spregledali, dali nižje cestnine,….
Kar se mene tiče, bom prvi podprl vašo stavko, ko boste stavkali tako, da mene ne ovirate, ampak blokirate tistega, ki je kriv za vaše težave – to pa nisem jaz. Ampak vaše glavce kaj takega ne znajo pogruntati, pa raje blokirajo vse in vsakogar.

Pa lep pozdrav in mirne živce, dragi tovornjakar ALIGator.

S tremi besedami: imaš prav superBOJ.

Se ne splača s takimi ubadat kot si ti.

Pa lep pozdrav

Ali prav maš pusti ga ker očitno nima dna!
Še ni bil v taki situaciji in samo pametuje. Ko pa njemu ni kaj po godu potem pa stoka!

Seveda tovornjakarja, prav imata. Kar uničujta in ogrožajta naprej, vprašanja v temi pa še vedno nista zmožna razumeti. Da vama bo lažje, še enkrat: Kako bi se počutili tovornjakarji, če vam mi z osebnimi avtomobili za kakšen dan zapremo ceste. Enostavno, ali ne. Samo vprašanje je treba prebrati.

Pa lep pozdrav obema!

Tudi na to vprašanje sem ti odgovoril, tako da kot kaže TI ne znaš brati.
Drugače pa lahko greš delati izpit za kamion, da boš potem lahko ocenjeval razmere z obeh stališč. Samo me zelo skrbi, da bi ti z izpitom končal že na začetku, ko bi na vrsto prišli PSIHO testi…

Zdaj pa res lep pozdrav

Ali

Za razliko od kamionarja, ki ne rabi nobene izobrazbe razen izpita ustrezne kategorije smo nekateri opravili tudi kakšno šolo, kjer je poleg PSIHO izpita potrebno še kaj več – če že misliš, da je potrebno končati kakšno šolo. Zato mi hvala bogu ni potrebno deliti tvoje usode. Je bilo pač v mladosti treba za to kaj žrtvovati – za razliko od tebe.

LP

jaz pa čist razumem kamionarje in priznam da sm moral precej večkrat na polno zavirat zaradi avtomobila in zelo redko zaradi kamiona.
če pa mislis da je vožnja kamiona tako enostavna se motis, in rad bi te viel za volanom kamiona ko ga motas med ovirami u vseh vremenskih razmerah-saj to more bit zate šala mala saj si študiran človek

Kar jokaj. To je tvoj poklic, če si bil prelen, da bi si v mladosti bolje postlal, moraš pač sedaj trpeti. Ali sem mogoče jaz tu gor kdaj jamral, da mi je težko v poklicu. Sicer pa, če pogledaš malo više, Ali v poklicu uživa, pa daj še ti. Še enkrat pa. Ne pustim, da mi kamionar zapira cesto, ker se mu zdi, da ga nekateri ne razumejo. Saj tudi jaz ne zapiram vas zaradi težav v svojem poklicu.

Pa na koncu. Ali ste prepričani, da nimam izpita za kamion? Saj ga sploh ni bilo tako težko opraviti, kot nekateri tu pišejo.

Pa lep pozdrav vsem.

eno je napraviti izpit, drugo je pa vsak dan vozt kamion

Pa preberi še enkrat gornji tekst, boš videl, zakaj meni ni treba voziti. Ti pa nimaš izbire, ker je tebi to poklic. Zato ne jamraj.

Lep pozdrav!

ti pa ne jamraj ko je zapora ceste,sicer si pa v šole hodil in se boš ze znajdu:)

Se vidi, da resnica vedno boli. Jaz namreč ne jamram, to počneš ti.

ti jamras ko bos mogu v koloni stat:). Sicer pa nismo več v srednjem veku in vse izboljšave v tovornem prometu so tud izboljšave za tebe.

New Report

Close