Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nova prva pomoč za avte

Nova prva pomoč za avte

Pri nas doma smo kar malo pozabili na to – zaupajte mi, kje ste nabavili najugodnejši komplet pp, saj ga rabimo kar za 4 avte. Lepa hvala vam!

Jaz sem jo nabavila preko policije za 10 eurov, že pred novim letom.

V Intersparu je akcija (ob predložitvi njihovega kupončka) za 9,99€. Samo pohiti 🙂

JAZ sem pa zavojčke katerih rok je potekel nabavil kar v lekarni. Cena = par centov.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Tisti predpis ni več v veljavi, tako, da ti ni treba zamenjat kompleta, če imaš starega celega.

Ali je to res, kar pišeš??
Vsi avti so namreč starejši od 3 let..

Zakon je pspremenjen in novi kompleti za starejše avtomobile NISO obvezni:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?u…&dhid=93163

5711. Pravilnik o spremembi Pravilnika o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil, stran 16388.

Na podlagi drugega odstavka 214. člena Zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, št. 133/06 – uradno prečiščeno besedilo in 139/06 – ZORed) izdaja minister za promet

P R A V I L N I K
o spremembi Pravilnika o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil

1. člen

V Pravilniku o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil (Uradni list RS, št. 106/04, 134/04 in 136/04 – popravek) se 10.a člen spremeni tako, da se glasi:

“10.a člen

S kompleti za prvo pomoč, ki ustrezajo zahtevam tega pravilnika, morajo biti opremljena vozila, prvič registrirana v Republiki Sloveniji po 1. januarju 2005.

V vozilih, prvič registriranih v Republiki Sloveniji pred 1. januarjem 2005, mora biti vsebina obstoječih kompletov za prvo pomoč higiensko vzdrževana, nepoškodovana in z veljavnim rokom uporabe.”.

2. člen

Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Št. 007-192/2007

Ljubljana, dne 23. novembra 2007

EVA 2007-2411-0072

mag. Radovan Žerjav l.r.
Minister
za promet

New Report

Close