Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem NUJNO POMOČ – začetnica

NUJNO POMOČ – začetnica

pozdrav,

zanimalo bi me nekaj začetnih osnovni podatkov glede avta, nisem ga še imela in zato imam kar malo zmede v glavi

od očeta bom dobila avto. z vidika davka, kaj se bolj splača – da ga od njega formalno kupim ali da skleneva darilno pogodbo, slišala sem nekaj da bi bila darilna cenejša varianta, in sedaj?, kam iti, kje dobim kakšen vzorec pogodbe, postopek???

nekaj mi je že razlagal oče, vendar bolj na hitro in zame površno, …
ali bi se komu dalo mal opisat oz kje lahk kaj preberem v zvezi z
-zavarovanjem
-registracijo
-servisom
…ali je še kaj?
kje, kdaj, kako? …

še najbolj me sedaj zanima zavarovanje, avto je star 9 let, rada bi ga čim bolj zavarovala, ker imam zelo malo prevoženioh km za sabo, kaj lahko zavarujemo, kasko bo bolj težko, kakšno parkirišče, točo, .., kaj mi priporočate in s katero zavarovalnico imaste dobre izkušnje …

kje je v LJU kakšen dober mehanik?

kaj naredim, če mi avto crkne na cesti, koga pokličem?

se splača včlanit v AMZS?

sem čiz panična, ker starši in brat živijo drugje, in če se mi bo kaj zgodilo, se bom mogla sama znajti.

LP

Živ,

jaz bi se na tvojem mestu skušala dogovorit z očetom, da ne dela prepisa in vse za avto odslej pač sama plačuješ. Bo najceneje – do nakupa drugega avta, saj ta ne bo večen. Drugače pa kar atu zaupaj. Vse pa se zrihta na upravni enoti, oddelek za promet: pojdita mogoče kar tja in vprašajta, kaj je za vaju cenejše.
Sama imam staro gajbo: do 10. leta sem imela zavarovano pri Triglavu + asistenco zaradi morebitne pomoči na cesti. Po 10. avtomobilovem letu niso več krili posredovanja zaradi okvare, zato sem asistenco opustila in se včlanila v AMZS. Sem zadovoljna: je že šlo kdaj kaj narobe, pa so se dobro odrezali. Vsekakor imej nekako rezervirano pomoč na cesti v taki ali podobni obliki, kjer dobiš tudi telefonske številke zraven.
Če ne, pa vseeno vedno pomaga AMZS – proti plačilu seveda – sporočiš pa jim na tel. številko 1987. Preberi si na http://www.amzs.si.

Pri tako starem avtu jaz ne bi komplicirala s parkirišči in točo, saj so to različne kombinacije kaska. Tudi pri okencu ti bodo radi povedali, kaj dobiš in za kakšno ceno.
Zdjale sem naklatila nekaj na pamet. Za mehanika pa še povprašaj, in tip avta tudi povej. Če imaš pa kakšnega za vogalom, kjer stnuješ, pa se mu kar prilizni, da te vzamejo, ko bo kaj narobe.
Srečno vožnjo!

samo stekla daj zavarovat pa je problem s točo rešen(pleh bo pa pač malo kriv,ampak važne so šipe)

New Report

Close