Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem berlingo ali sharan

berlingo ali sharan

Odločamo se za nakup avtomobila, ker pričakujemo tretjega mulčka. Trenutno si ogledujemo ali novega berlinga ali rabljenega sharana (za isto ceno). Kakšno je vaše mnenje? Mogoče kakšna druga ideja (ampak ne preveč draga)?

Moj pravi rabljen Sharan – no odvisno koliko rabljen…

Picasso, ne bo vam žal.

mi imamo Sharana (kupili smo sicer novega, dobiš pri treh otrovih nazaj davek na motorna vozila, kar je pri nas zneslo 600000 sit) in pri nas bi težko šlo z manjšim avtomobilom…
vozičkov smo se rešili, nalagamo pa športno opremo (kolesa, rolerji, smuči, oprema za kampiranje pa še marsikaj od stvari, ki jih potrebujemo za gradnjo prizidka in urejanje okolice hiše…

vožnja je pa sploh udobna, poraba enaka, kot pri golfu…(obe vozili dizel motor)

L

Kaj pa res picasso (xara ne c4) – ne vem koliko so sedaj, vem pa da so bili v začetku leta dobre 3 miljončke novi. Prostora ima več kot dovolj (ga ima sodelavec, ki ima ravno tako tri pajačke in je super zadovoljen. Drugače bi ti jaz predlagala grand scenica, ki ga vozimo mi in je tudi res prostoren, samo ga ni v tvojem predlogu.

Kar se tiče pa berlinga ali sharana – bolje novo in veš kaj imaš plus garancija, kot pa nekaj kar ne veš kje in kaj je bilo z njim, čeprav je večji…

Tukaj pa res sploh ni kaj izbirat. Absolutno sharan!
LP,
Pija.

Mi imamo tri mulčke in berlinga. Super zadovoljni, prostora več kot dovolj. Edino mož jamra, ker na morje potem vlečemo pol bajte.

Pri nas sicer nimamo veliko otrok, imamo pa Sharana. Star 7 let, do zdaj brez posebnih problemov, pa naredimo 30.000 km letno.
Vožna res udobna, mislim da tudi varna, prostora pa še pa še…

Teh dveh avtov sploh ne moreš primerjati – Sharan, seveda.

Za Berlingota računaj na dražjo registracijo, ker je tretiran kot tovorno vozilo.

Imam novega Berlinga in dva mala nadebudneža. Ga ne dam za noben dnar, placa ful, vožnja odlična, poraba majhna…Pa nič ne plačaš več pri registraciji, ker se šteje kot osebni avto (razen če je tovorni, ampak tega pa za mulčke ne rabiš, ne). Sva gledala tudi Picasso pa ima Berlingo absolutno več prostora zadaj-v višino in lahko naložiš.

če se že odločaš med tema dvema avtoma, nedvomno berlingo:
-je nov in je pod garancijo
-si upravičen davka, ker boste imeli 3. otroka
-je lepši in vse to kar reče rosy

če pa te zanima moje osebno mnenje, pa fiat multipla!

Teh dveh avtov ne moreš primerjati, definitivno SHARAN!”

New Report

Close