Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem servis avta

servis avta

Zanima me koliko vas vozi svoj avto na redne original servise? In koliko so stari avti.

Imam 6 let staro mazdo in vsi me prepričujejo naj peljem avto kar k navadnemu mehaniku in ne na pravi servis.

Ali je velika razlika v ceni oz. v kvaliteti storitev?

LP:-))

Toyota Corolla, stara 5 let, vozim jo na pooblaščen servis.

Na splošno pa tako – razlike v cenah so različne:
-pri olju ni razlik
-razni filtri – razlike so lahko velike ali pa tudi ne(odvisno od avta, znamke)
-cena dela – razlika cca 100%
-zavore,.. : razlika zna biti visoka ali pa tudi ne (zopet odvisno od avta),

-kvaliteta storitev: 🙂 …. bi laho debatirali ….. tudi pooblaščeni serviserji jih včasih lomijo da je joj…

Avto l. 2003, vozim na isti pooblaščeni servis. Sicer se pa veliko osebja, ki dela pri pooblaščencih, ukvarja tudi s “popoldansko obrtjo”, tako da ni nujno, da je v končni fazi slabši. Vse je odvisno od človeka, ki ti avto servisira.

12 let staro laguno vozim na redni poblaščeni servis. To pomeni pregled celega avtomobila, menjava olja, filtra, svečke…pač redni vzdrževalni pregled…pa kakšne malenkosti glede zavornega valja… to največkrat stane med 20-40 tisoč SIT, kar sploh ni veliko, ko slišim koliko dajo za redne servise vozniki drugih znamk…vmes so menjali tudi 2x zavorne ploščice.
Ravno pred kratkim sem imel drugi večji servis (redna menjava pogonskih jermenov in kar pride zraven) Dal sem malo več kot 400 EUR (110.000 sit) Zraven je še v ceni vštet en nosilec motorja, ki so ga zamenjali…
Na renaultovem forumu je bila glih debata, če pride kaj ceneje menjava teh jermenov kje drugje… pa so povsod prišli do istega zaključka, cena garniture stane povsod približno isto, samo delo pa ne prinese veliko razlike.
Taka redna predvidena vzdrževalna dela, ne boš veliko profitiral, če avto voziž kam drugam.

Drugo pa je, če ti gre kaj izrednega, recimo kaj od izpušnega sistema, to pač voziš drugam, kjer je posamezni del tudi 4x cenejši od kao “originalnega” ali če ti poči vzmet, menkjaš amortizerje, tukaj pa zelo veliko prišparaš, če daš kao “neoriginalne dele” beri, niso v škatli renault…
ali pač kakršenkoli drug del potreben zamenjave… tukaj pa so zelo velike razlike v ceni originalnih in kao neoriginalnih rezervnih delov… tako da zelo zelo veliko lahko prišparaš…

Skratka jaz vozim na redne servisne preglede na uradni servis, ostalo pa drugam.

najboljš servis je narejen takrat ko si najdeš serviserja ki mu zaupaš.pa naj bo pooblaščen ali ne.naj ga servisira en serviser ker mamo mi tud sam enega zdravnika.

ja…matic to je res najboljš, sam za večino ljudi to ne pride v poštev.
Veliko predvsem nežnejši spol zaupa določenemu mehaniku, sam kaj ko jih recimo mehanik nategne s plačilom ali s komerkoli….
Ti moraš serviserja osebno dobro poznati, bit kolega in mu še zaupati, pa ta serviser mora bit tud strokovnjak na svojem področju… drgač je spet na istem sranju :)))

New Report

Close