Plačilni nalog za prekršek – že dve leti nisem lastnik vozila
V skrajšani obliki posredujem dopis, s katerim rešujem absurdno situacijo.
Občina v kateri živim, mi je poslala Plačilni nalog za prekršek,
ki ga je storil trenutni lastnik avtomobila,
ki sem ga 2 LETI NAZAJ PRODALA!!!!!!!!
Toliko v vednost..
OBČINA XXX
OBČINSKI INŠPEKTORAT
Redar G.
Cesta xxxxx
Direktorat za upravne notranje zadeve
Generalni direktor
mag. Bojan Trnovšek
Beethovnova ulica 3,
1501 Ljubljana
Inšpektorat RS za notranje zadeve
Glavna inšpektorica:
Mateja Rokvič
Štefanova 2,
1501 Ljubljana
Axxxx, 8.6.07.
Zadeva: UGOVOR zoper izrečen prekršek
– kritika na EVIDENCO REGISTRA MOTORNIH VOZIL
Zveza: Plačilni nalog št. 002420
Dne 7.6.07. sem prejela s strani Občine xxxx Plačilni nalog za prekršek z motornim vozilom, ki že DVE LETI NI V MOJI LASTI.
Osebno vozilo xxxx, reg.št. xxxxxx sem cca 2 leti od tega s kupoprodajno pogodbo prodala kupcu iz xxxx. Prepis oz. kupoprodajni posel je bil opravljen pri podjetju xxxx (Kupoprodajne pogodbe ne najdem, ker smo se z družino vmes selili.)
Resničnost mojih trditev in kdo je trenutni lastnik tega vozila preverite v evidenci, ki jo je pa očitno potrebno osvežiti.
Ta dopis pošiljam tudi v vednost MNZ in izražam svojo ostro kritiko za tako malomarnost. Predstavljajte si, da bi resnični lastnik avtomobila huje kršil zakon, a obtožili bi mene, ki sploh nisem lastnik.
Razmišljam o tem, da obvestim javnost o taki malomarnosti.
L
xxxxxxx
Da ne govorim,,,da je pri meni zadeva romala na sodišče,,kjer so potem končno razsodili, da nisem nič kriva.
Petkrat sem morala poslati priporočeno na policijsko postajo prositi pravnico, da sem pravilno napisala razne zagovore,,,potem pa se mi niti opravičili niso za njihovo zmoto in slabe računalniške podatke in neznanje policije…
Kupoprodajna pogodba še ne pomeni, da je avto uradno prepisan. Sama sem tudi pred caa pol leta šla registrirat na novo službeni avto, kateri je bil kupljen v posredniški hiši, zavarovalna polica je bila na naše podjetje, lastništvo v prometnem pa še na starega kupca. Sem gledala kot trot v nova vrata ko mi so mi to na tehničnem to povedal. Meni ni šlo v glavo, kako to, pa izgleda, da je možno.