avto na 3 vrata in otrok
Veliko ljudi me je začelo strašit 🙂 no v resnici mi dajejo dobronamerne nasvete naj čimprej menjam avto. Ker pri avtu s 3 vrati bo ful težko otroka ven pa not dajat ipd.
Ima katera avto na 3 vrata? Kako gre to skupaj z otrokom? Je to res tako ful obremenilno, da moram avto menjat? Meni je moj namreč zlo všeč in izbrala sem namenoma 3 vrata ker so bolj varni (seveda je bila nosečnost takrat še znanstvena fantastika).
No, jaz imam avto s tremi vrati in 2 otroka. Pa ni nobena kunšt. Res sta moja dva že velika in sama zlezeta v sedeže, jaz pa potem stojim na sredini avta in ju zapnem.
A tudi če bi morala dati noter lupinico bi kar šlo. V vsakem primeru jo moraš nosit in dvigovat, razlika je samo kako jo daš v avto.
V tvojem primeru še ne bi menjala avta, če pa bi potem res imela težave s tem, ga lahko še vedno zamenjaš.
Želim ti še veliko tednov v enem kosu in zdravega fantiča.
LP
Na zdej pa imam 🙂
Me je pa kar malo pomirilo, da ne bom edina:-) Pri pogovorih z znanci sem dobila občutek, da bom edina mamica s takim avtom :-/
Če vzameš cel kos nečesa bo vedno več zdržal, kot če ta kos razrežeš in nato sestaviš. To so zadnja vrata. Zato so na testih vedno avti s 3 vrati varnejši.
Evo še ena, ki je imela avto s tremi vrati. Ker sem imela probleme s hrbtom, se mi je zdela ta varianta celo še lažja, ker se mi ni bilo treba nagibat toliko v avto (no, imeli smo dva avta, enega s tremi in drugega s petimi vrati – pa mi je bilo v tem težje privezovat zaradi neugodnega sklanjanja) in sem ju laže privezala. Poleg tega, če imaš dva otroka, odpiraš vrata samo z ene strani in na ožjih parkingih lažje parkiraš tako, da komot zlezeš ven in daš ven tudi otroka.
Ti kar obdrži svoj stari avtoček, če ti je pri srcu.
Avto s tremi vrati in dva otroka, že dobrih deset let. Nobenih problemov, meni se zdi, da je še bolj varno saj mi otrok ne more sam skočti na cesto.Tudi pripenjanje mi je bilo lažje z zvrnjenim stolom kot pri 5 vratnemu.
Nč komplicirat ;), pa srečno. Pri vsem kar si prestala, to zate sploh ne bo težava.
Moje doživljanje trivratnika:
Ko sem se nekaj let nazaj vozila na zadnjih sedežih avtomobila svojega očeta (golf- brez klime), sem mislila, da me bo pobralo, ker ni imel okna, da bi ga lahko odprla, tako kot pri večvratnih avtomobilih (zadnja okna so se odprla le za nekaj cm na spodnji strani navzven), tako da imam sama vedno večvratne-4,5.
Če pa ti uporabljaš avto s klimo, pa mislim, da se da tudi zadaj dihat.
Načeloma gre bolj za problem pri zlaganju/nagibanju sprednjih sedežev.
Če se lahko sprednji sedež lepo zloži/pomakne naprej (Corsa in Ibiza vem, da imata tako), potem imaš veliko manevrskega prostora in ni tak problem. Grande Puntu se pa sprednji sedeži zelo malo nagnejo naprej in je “luknja” za dostop do zadnjih sedežev zelo majhna in ti tako otežuje spravljanje otroka.
Tudi pri petvratnem avtu ti otrok ne more skočit kar na cesto, saj se vrata zaklenejo, da jih ne moreš od znotraj. Mi je pa pri petvratniku simpl pripenjanje in mene nič ne boli križ, če pa glih dežuje pa še zmeraj lahko noter zlezem in ga zapnem kot pri treh vratih.
Kitty, verjetno je pa res, da vsak hvali tisto kar ima in mu je to lažje, če nisi komplikator boš zmogla tudi s tremi vrati, ti le glej, da ostaneta še nekaj časa v enem kosu, potem pa srečno pot v katerem koli avtu boste.
Mi imamo hyunday Accenta s tremi vrati in R5 s petimi vrati. In mi je veliko lažje mojo 2,5-letnico dajati v stolček v Accentu. Prednji sedež potisneš čisto naprej (itak se avtomatsko spusti dol, kot v vseh avtih s 3-mi vrati) in lahko stopim noter in imam ful prostora, da vse opravim. V petki moram pa ful paziti, kako jo položim noter, da je skučajno ne udarim v glavo.
Skratka, jaz iz tega vidika gotovo priporočam avto s 3-mi vrati. Meni je mnogo bolj praktičen!
Kot so že ene napisale, vse se da če se hoče, čeprav je bilo res zelo zoprno pripenjati moja dva fanta v avto s tremi vrati, kadar sem si sposodila maminega Polota.
Mislim, da je tudi že skoraj komaj verjetno, ampak preveri pa nekaj pri svojem avtu: mi smo si enkrat v tujini najeli Rent-a-car in ko sva hotela pripeti lupinico na zadnji sedež je imel ta avto prekratek pas! Sploh nisem mogla verjeti, da je to možno v tem času. Na sprednjem sedežu se pa airbag ni dal izklopiti in tako je bil tisti avto za nas praktično neuporaben, ker otroka nismo mogli nikjer peljati.
Sedaj, ko čakamo še tretjega in nabavljamo nov avto, vsak avto stestiramo doma, če grejo zadaj noter trije otroški sedeži.
morda je res enostavneje odpret zadnja vrata in otroka vzet iz avta, ampak tudi 3 vratni ni noben problem. na začetku pa tako, ko se voziš sam z otrokom, če lahko izklopiš desni airbag, lahko namestiš sedež na desni prednji sedež. tudi tebi je enostavneje če inaš otroka na sosednjem sedežu dokler je obrnjen v nasprotno stran vožnje, saj se potem ne obračaš po avtu nazaj. ne pozabi: DESNI AIR BAG, MORA BITI IZKLOPLJEN.