Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem prodaja avta in leasing

prodaja avta in leasing

Nekaj me zanima. Pred pol leta sem kupila novi avto – na leasing. Ker se bo naša družina povečala še za enega člana, bo ta avto premali, zato bi potrebovali večjega.

Mogoče kdo ve, če je kakšna možnost, da se proda avto, za katerega še se plačuje leasing in se le ta ob tem poplača?

Oz. da se kupi novi avto in se leasing prenese na novega ( recimo staro za novo v kakšni avto trgovini).

Upam, da sem dovolj razumno napisala inseveda HVALA za odgovore.

LP

Po pogodbi vozila ne moreš prodati, dokler ne odplačaš leasinga oz. vozila ne moreš prepisati na novega lastnika. Obstaja možnost, da novi lastnik prevzame leasing, tebi pa plača razliko.

Prevzem leasinga ni mogoč zaradi zakonskih predisov. Lahko pa če kupite novo vozilo staro za novo, vam prodajalec vozila uredi, da opravite vse hkrati. Prodajalec vam oceni vaše vozilo, vi pridobite podatek od vaše leasing hiše koliko ste še dolžni po pogodbi. Prodajalec nakaže znesek, ki ste ga dolžni na leasing hišo za poplačilo, razlika pa gre v polog za novo vozilo. Lep pozdrav!

Jaz sem prevzel leasing, brez težav. Možakar ni zmogel več plačevati, pa ga je prodajal.

Govorim o kreditu na položnice, s tem, da je v prometnem kot lastnik navedena fizična oseba, pod pripombe pa Leasing dajalec.

mislim da je kakršnikoli pisanje tukaj brez kakršnekoli osnove in je samo nakladaje – pogledati morate v svojo pogodbo o leasingu oz v kolikor vam kaj ni jasno se oglasite v svoji leasing hiši.

Moj bivši ga je prodal – kupcu, ki se je zanimal za avto, je povedal, za kaj gre, on se je strinjal, da mu prinese gotovino, potem sta šla skupaj tja, kjer je bil avto kupljen, bivši je poplačal dolg z gotovino, ki mu jo je kupec dal, nekaj mu je še ostalo in nato ta samo še uredila prepis.
V bistvu je avto prodal približno za toliko, kolikor lizinga mu je še ostalo za plačat.

New Report

Close